Vakuutusväen Liitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vakuutusväen Liitto (VvL) oli suomalainen vakuutusalan työntekijöiden etujärjestö. Vuonna 1945 perustettu ammattiliitto neuvotteli ja sopi vakuutusalan työehdoista ja palkkauksesta. VvL oli keskusjärjestö STTK:n jäsenliitto ja sen kahdeksanneksi suurin liitto. Liiton puheenjohtaja oli Liisa Halme, ensimmäinen varapuheenjohtaja Iiro Ketola ja toinen varapuheenjohtaja Antti Mykkänen. Vakuutusväen Liitto VvL ry yhdistyi 31.12.2020 Ammattiliitto Prohon.

Vakuutusväen Liitto teki vakuutusalaa koskevan valtakunnallisen ja yleissitovan työehtosopimuksen, jonka piirissä olivat vahinkovakuutus-, henkivakuutus- ja eläkevakuutusyhtiöissä, eläkesäätiöissä, eläkekassoissa, vakuutusalan atk-palveluyrityksissä sekä meklari- ja franchising-yrityksissä työskentelevät työntekijät. Vakuutusväen Liiton ylintä valtaa käytti edustajisto, jossa on jäseniä kaikista liiton 22 jäsenyhdistyksestä.

Liitto julkaisi Vakuutusväki-lehteä. VvL kuului Euroopan ammattiliittojen kattojärjestö UNIin.

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.