Vaippafetisismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaippafetisismi tarkoittaa fetististä suuntautumista vaippojen käyttöön vaikkei siihen ole lääketieteellistä tarvetta.[1] Vaikka vaippafetisismistä puhutaan julkisuudessa verrattain harvoin, kyse on tosiasiassa yksi tavanomaisimmista ja yleisimmistä fetisismeistä.

Vaippafetissi on usein, mutta ei aina, luonteeltan seksuaalista. Sen ilmeneminen vaihtelee tavanomaisesta asustefetissistä valta- ja roolileikkiin.[2]

Vaippafetisismiin joskus liittyvä osa-alue on aikuislapsen leikkiminen, joka englanninkielisissä yhteyksissä tunnetaan nimellä "adult baby".[2] Tällöin kyseessä on roolileikki, jossa aikuinen ihminen näyttelee vaipoissa olevaa lasta.

Sekä vaippafetisismi että aikuislapsen leikkiminen saattavat joskus olla infantilismin ilmentymiä. Infantilismilla kuitenkin yleensä ymmärretään pidemmälle menevää regressiota ja aikuisen lapsenomaista käyttäytymistä.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fetishism Psychology Today. Viitattu 1.1.2008. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  2. a b Pate, Jennifer E. & Gabbard, Glen O.: Adult Baby Syndrome The American Journal of Psychiatry. Arkistoitu 29.9.2007. Viitattu 1.1.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Vaippafetisisti.
Tämä psykologiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.