Vahaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miehen rintakarvat ennen ja jälkeen vahauksen

Vahaus on menetelmä ihokarvojen väliaikaiseksi poistamiseksi. Uusi, ohuempi ja pehmeämpi karva kasvaa poistetun tilalle 3-8 viikon kuluessa. Vahauksella voidaan poistaa karvoitusta lähes mistä tahansa kehonosasta.

Vahauksessa karvoitukselle levitetään ensin talkkia, jotta vaha tarttuisi paremmin karvaan muttei ihoon. Seuraavaksi levitetään lämmintä vahaa, joka on joko mehiläisvahaa tai synteettistä vahaa. Lopuksi vaha ja siihen takertunut karvoitus repäistään pois kangaskaistaleen avulla. Karvan takaisinkasvu kestää kauemmin kuin terällä ajeltaessa, koska suurin osa karvoista irtoaa kokonaan karvatupesta. Vahauksessa karva saattaa myös katketa ilman, että se irtoaisi kokonaan karvatupesta, jolloin se kasvaa taas nopeammin takaisin.

Vahaus on hieman kivuliasta ensikertalaisille, mutta ajan myötä siihen tottuu. Lisäksi mitä useammin karvat on vahattu pois, sitä ohuempina ne kasvavat takaisin, jolloin poistaminen on jälleen helpompaa.

Vahaus käy suhteellisen nopeasti, kun sen taitaa, ja tulokset ovat pitkäkestoiset.kenen mukaan? Karvatupentulehduksien ja sisäänkasvun vaara on kuitenkin aina huomioitava. Näitä välttää parhaiten kosteuttamalla ihoa säännöllisesti ja kuorimalla ihoa kuorintavoiteella kerran viikossa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.