Vahaus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vahaus on menetelmä ihokarvojen väliaikaiseksi poistamiseksi. Uusi, ohuempi ja pehmeämpi karva kasvaa poistetun tilalle 3-8 viikon kuluessa. Vahauksella voidaan poistaa karvoitusta lähes mistä tahansa kehon osasta.

Vahauksessa karvoitukselle levitetään ensin öljyä tai talkkia (jotta vaha ei tarttuisi ihoon) ja sitten lämmintä vahaa, joko mehiläisvahaa tai synteettistä vahaa, ja lopuksi vaha ja siihen takertunut karvoitus repäistään pois kangaskaistaleen avulla. Karvan takaisinkasvu kestää kauemmin kuin terällä ajeltaessa, koska suurin osa karvoista irtoaa kokonaan karvatupesta. Vahauksessa karva saattaa myös katketa ilman, että se irtoaisi kokonaan karvatupesta, jolloin se kasvaa taas nopeammin takaisin.

Vahaus on hieman kivuliasta ensikertalaisille, mutta ajan myötä siihen tottuu. Lisäksi mitä useammin karvat on vahattu pois, sitä ohuempina ne kasvavat takaisin, jolloin poistaminen on jälleen helpompaa.

Vahaus käy suht nopeasti, kun sen taitaa, ja tulokset ovat pitkäkestoiset. Karvatupentulehduksien ja sisäänkasvun vaara on kuitenkin aina huomioitava. Näitä välttää parhaiten kosteuttamalla ihoa säännöllisesti ja kuorimalla ihoa kuorintavoiteella kerran viikossa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.