Vaasan ammattiopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaasan ammattiopisto- Vasa yrkesintitut (VAO) on Vaasassa sijaitseva toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ammattiopistolla on kaksi toimipistettä: Hansa-kampus Ruuti­kellarin­tie 2–4:ssa ja Sampo-kampus Sepän­kylän­tie 16:ssa.

Vaasan ammatti­opiston laaja koulutus­tarjonta koostuu tekniikan, liike­talouden ja viestinnän sekä hoiva- ja palvelu­alojen ammatillisista perus­tutkinnoista. Oppilaitos on virallisesti kaksi­kielinen (suomi/ ruotsi), mutta koulutusta järjestetään myös englannin kielellä.

Oppilaitos on aloittanut toimintansa 1.8.2000, kun Vaasan liike­talous- ja hotelli-instituutti, Vaasan ammatti­oppi­laitos ja Vaasan sosiaali- ja terveys­alan oppi­laitos yhdistyivät. Oppi­laitoksen yllä­pitäjä on Vaasan kaupunki. Oppilaitoksen rehtorina toimii VTM Åsa Stenbacka.

Vaasan ammattiopistossa opiskelee n. 2000 nuorta, jotka haluavat toteuttaa itseään käytännön ammateissa. Opiskelijoiden – tulevaisuuden ammattilaisten – lisäksi oppi­laitos palvelee alueen elin­keino­elämää. Läheinen yhteis­työ työ­elämän ja alueen muiden oppi­laitosten kanssa varmistavat koulutuksen korkean tason sekä asian­mukaiset tilat ja laitteet todellisten työ­elämä­taitojen hankkimiseen.

Vaasan ammattiopisto järjesti TaitajaMästare-ammattitaitokilpailut vuonna 2009. Vaasan ammattiopiston opiskelijat osallistuvat vuosittain aktiivisesti ammattitaitokilpailuihin.

Ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailut, SAKUstars 2014, Vaasan ammattiopisto järjesti huhtikuussa 2014.

Oppilaitoksen yhteydessä toimii opetusravintola Silveria (Ruutikellarintie 4). Ruutikellarintie 2:ssa on liikuntahalli, jossa monet vaasalaiset sisäpalloiluseurat kuten esim. Woodcutters pelaavat ottelunsa.

Vaasan ammattiopiston koulutustarjonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaasan ammattiopiston opiskelijamäärä 2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekniikan koulutusyksikkö 1225, palvelut-koulutusyksikkö 638, yhteensä 1863. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vaasan ammattiopisto - vuosikirja 2015 (n) issuu.com. Viitattu 11.8.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]