Vaaleanpunaisen pantterin jäljillä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vaaleanpunaisen pantterin jäljillä
Trail of the Pink Panther
Ohjaaja Blake Edwards
Käsikirjoittaja Blake Edwards
Geoffrey Edwards
Frank Waldman
Tom Waldman
Tuottaja Blake Edwards
Pääosat Peter Sellers
Herbert Lom
David Niven
Richard Mulligan
Joanna Lumley
André Maranne
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta
Ensi-ilta 1982
Kesto 96 min.
Alkuperäiskieli englanti
Seuraaja Vaaleanpunaisen pantterin kirous
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Vaaleanpunaisen pantterin jäljillä on vuonna 1982 tehty Vaaleanpunainen pantteri -sarjan elokuva. Elokuva on järjestyksessään elokuvasarjan kuudes. Elokuva tehtiin edesmenneen, aikaisemmissa Pantteri-elokuvissa esiintyneen Peter Sellersin muistoksi. Vaaleanpunaisen pantterin jäljillä koostuu lähinnä aikaisemmista elokuvista pois leikatuista kohtauksista, joilla saatiin myös Sellersin esittämä tarkastaja Clouseau mukaan elokuvaan vielä kerran. Sellersiä lukuun ottamatta mukana elokuvassa on joukko vanhoja Pantteri-sarjan näyttelijöitä, kuten Herbert Lom, Burt Kwouk, Graham Stark, sekä André Maranne. Elokuva kuvatttiin samaan aikaan kuin sen jatko-osakin, Vaaleanpunaisen pantterin kirous.selvennä

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvassa palataan taas kerran elokuvasarjan alkulähteille, sillä filmin alussa arvokas timantti nimeltä Vaaleanpunainen pantteri varastetaan. Kömpelö ranskalaisetsivä Jacques Clouseau alkaa tutkia jälleen tapausta ja epäilykset kohdistuvat jo kolmannen kerran Vaaleanpunaisen pantterin historiassa Sir Charles Littoniin (David Niven), jota Clouseau lähtee etsimään Englannista. Matkalla hänen lentokoneensa kuitenkin haaksirikkoutuu ja Clouseau katoaa salaperäisesti jälkiä jättämättä. Yleisesti Clouseaun uskotaan kuolleen, mutta toimittaja Marie Jouvet (Joanna Lumley) epäilee Clouseaun olevan hengissä ja piileskelevän jossakin.

Jouvet haastattelee Clouseaun ystäviä ja vihamiehiä, jotka muistelevat Clouseauta ja kertovat hänen elämänsä vaiheista. Haastateltavina ovat mm. Clouseaun kiinalainen miespalvelija Cato Fong (Burt Kwouk), ylikomisario ja Clouseaun esimies Charles Dreyfus (Herbert Lom), Clousean isä (Richard Mulligan) ja Clouseaun entinen avustaja Hercule Lajoy (Graham Stark). Ääneen pääsevät myös Clouseaun useiden epäilysten kohde, herrasmiesvaras Litton (David Niven) ja tämän nykyinen ja Clouseaun entinen vaimo (Capucine).

Juonipaljastukset päättyvät tähän.