Vaaka (järjestö)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhdistystä. Vaa'alla on myös muita merkityksiä.

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry on vuonna 2000 perustettu valtakunnallinen hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoisjärjestö, joka avustaa pääasiassa lapsia ja lapsiperheitä kotimaassa ja lähialueilla. Yhdistys toteuttaa ruohonjuuritason avustustyötä tarvelähtöisesti, matalalla kynnyksellä.

Yhdistyksellä on neljä kummikohdetta Venäjän Karjalassa. Yksittäisissä keräyksissä avustuksia on viety myös kauemmas, kuten kestositeitä Intiaan helpottamaan tyttöjen koulunkäyntiä ja vauvakasseja Afrikkaan Senegaliin. Vaaka toimii myös alueellisesti ja alueilla on omia avustuskohteita ja projekteja.

Vaakan tunnetuin avustusmuoto on Vaakan vauvakassi. Vauvakassi on pääosin kierrätetyistä vaatteista ja tarvikkeista koottu pieni äitiyspakkaus. Suomessa turvapaikanhakijaperheitä avustetaan vauvakassia laajempisisältöisillä vauvapakkauksilla. Vaaka kerää ja kokoaa vuosittain myös reppuja koulutarvikkeineen ekaluokkalaisille Venäjän Karjalaan. Yhdistyksen muita jatkuvia keräyksiä ovat villasukka- ja penaalipankki sekä vuoden käsityökeräys.

Tunnustuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaaka ry:n sivusto