VR Troopers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VR Troopers
Tyyli Toiminta, seikkailu, draama
Kestoaika 25 min
Luoja(t) Haim Saban
Pääosissa Brad Hawkins
Sarah Brown
Michael Bacon
Richard Rabago
Julian Combs
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Esitetty 3. syyskuuta 1994 – 21. tammikuuta 1996
Jaksoja 92
Tuotanto
Tuottaja(t) Robert Hughes
Vastaava(t) tuottaja(t) Haim Saban
Shuki Levy
Ohjaaja(t) Worth Keeter
John Blizek
Vickie Bronaugh
Al Winchell
Robert Hughes
Debra Spelling
Shuki Levy
Douglas Sloan
Käsikirjoittaja(t) Douglas Sloan
Margo McCahon
Mark Litton
Robert Hughes
Michael Ryan
Stewart St. John
J. K. Richards
David Avallone
Judd Lynn
Al Winchell
Adam Gilad
Clifford Herbert
Diane Mathers
Tuotantoyhtiö(t) Saban Entertainment
Toei Company
Aiheesta muualla
IMDb

VR Troopers oli vuosina 1994–1996 esitetty Saban Entertainmentin tuottama yhdysvaltalainen 92-osainen lasten televisiosarja. Se perustui japanilaiseen Metal Heroes formaattiin, jossa käytettiin kuvamateriaalia kolmesta eri sarjasta Choujinki Metalderista, Jikuu Senshi Spielbanista ja Uchuu Keiji Shaiderista.

Sarja nousi 1990-luvulla suosituksi Yhdysvalloissa, muttei saanut yhtä suurta suosiota, kuten Sabanin toinen tuottama sarja Power Rangers. VR Troopers kesti kahden tuotantokauden verran, jonka aikana se käytti usein samoja kuvamateriaaleja japanilaisista sarjoista. Tämä johti osittain siihen, että sarjan tuotanto lopetettiin. Sarjan aikana siitä tuotettiin myös useita lelusarjoja, sekä samanniminen videopeli VR Troopers Sega Mega Drivelle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja keskittyi kolmeen nuoreen aikuiseen Ryan Steeleen, Kaitlin Stariin ja JB Reeseen, jotka asuvat kuvitteelisessa länsirannikolla sijaitsevassa kaupungissa Cross World Cityssä. Kolmikko käy säännöllisesti Taon Dojossa harjoittelemassa karatea. Kolmikosta Steele on kaikista eniten keskittynyt karateen, kun taas tietokoneet ovat Reesen erikoisalaa, ja Star on valokuvaaja, sekä uutistoimittaja paikallisessa sanomalehdessä Underground Voice Daily.

Eräänä päivänä Steelen etsinnät kauan kadonneesta isästään johtavat hänet ja kaksi ystäväänsä outoon laboratorioon. Sisällä he huomaavat digitalisoidun professori Horatio Hartin pään, joka oli Steelen isän ystävä. Professori kertoo totuuden elämänsä työstä kehittäessään erittäin edistyneen virtuaalitodellisuuden. Nimeltään VR on nykyisin maailman kanssa samaan aikaan oleva toinen ulottuvuus, jossa eleilee mutantteja ja hirviöitä. Heidän johtajansa Grimlord yrittää valloittaa molemmat maailmat. Grimlordilla on myös ihmishenkilöllisyys miljardööri tehtailija Karl Ziktor, jonka avulla hän yrittää päästää omia virtuaalisesta maailmasta tulleita joukkojaan todelliseen maailmaan. Kaiken tämän vastuun Grimlordin pysäyttämisestä asettuu Ryan Steelelle, sekä hänen ystävilleen Kaitlin Starille ja JB Reeselle.[1]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Brad Hawkins  Ryan Steele  
 Sarah Brown  Kaitlin Star  
 Michael Bacon  JB Reese  
 Gardner Baldwin  Karl Ziktor/Grimlord  
 Richard Rabago  Tao  
 Julian Combs  Professori Hart  
 Zeb  puhuva koira Jeb  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. VR Troopers tv.com. Arkistoitu 3.3.2009. Viitattu 20.5.2022.