Värityskirja

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Värityskirja on kirja, joka sisältää viivakuvia esimerkiksi esineistä, eläimistä tai abstrakteista asioista; lukijan tehtävänä on täydentää kuvat värittämällä ne värikynin, -liiduin tai vesi- tai öljyvärien avulla. Värityskirjat ovat tavallisimmin suunnattu lapsille, mutta myös aikuisille tarkoitettuja värityskirjoja on olemassa. Todennäköisesti ensimmäinen varsinainen värityskirja oli vuonna 1879 julkaistu The Little Folks' Paint Book. Värityskirjojen kulta-aikana voidaan pitää 1960-lukua.kenen mukaan?

2010-luvulla aikuisille suunnatut värityskirjat ovat nousseet muotiin.[1] Niiden aiheita ovat muun muassa itämaiset mandalat, puutarhat ja kukat sekä 1900-luvun alun vintagemuoti.[1] Keväällä 2015 Amazon-verkkokaupan myydyimpien kirjojen listalla oli kaksi Johanna Basfordin piirtämää värityskirjaa, joista vuonna 2013 ilmestynyttä Secret Gardenia on myyty 1,4 miljoonaa kappaletta.[1] Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan värityskirjan värittäminen voi auttaa stressin lievittämisessä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Essi Lehto: Aikuisten värityskirjoista tuli hitti – Tutkija: Päämäärättömyys ja hitaus lievittävät stressiä Helsingin Sanomat. 30.3.2015. Sanoma. Viitattu 30.3.2015.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.