Välimies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta. Välimies on myös välimiesoikeudessa toimiva riidanratkaisija.
Välimies
Välimies
Välimies
Luoja(t) Jim Starlin
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Warlock #10 (1975)
Henkilötiedot
Oikea nimi Välimies
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Herra Järjestyksen ja Lordi Kaaoksen palvelija
Voimat Kyky muokata todellisuutta

Välimies on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä kosminen puolijumala, Herra Järjestyksen ja Lordi Kaaoksen palvelija. Välimies toimii Marvel-universumissa tasapainon ja kaksinaisuuden inkarnaationa ja on samalla metafyysinen vastakohta Galactukselle[1]. Välimiehen loi Jim Starlin. Hahmon ensiesiintyminen tapahtui amerikkalaisen Warlock -lehden numerossa 10 (joulukuu 1975).

Suomessa Seuraajan ensiesiintyminen tapahtui MARVEL-lehden numerossa 5 (1993).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välimies itse on todennut edustavansa erilaisten abstraktien asioiden kaksinaista luonnetta; paha ja hyvä; järki ja tunne; todellisuus ja illuusio ja elämä ja kuolema[2]. Välimies toimii myös Herra Järjestyksen ja Lordi Kaaoksen edustajana ja palvelijana universumissa, vaikka hänen lojaalisuutensa on toisinaan ailahtelevaista[3].

Ensimmäisen kerran Välimiehen tapasi Adam Warlock, jolle Välimies kertoi, että joutuisi pakottamaan tämän muuttumaan pahaksi kaksoisolennokseen Magukseksi. Warlock ei kuitenkaan suostunut tähän ja sai apua vanhalta vastustajaltaan Thanokselta[2]. Välimies juonittelee myöhemmin Universumin vanhimpia vastaan ja onnistuu Kuoleman avulla tappamaan näistä kolme[4]. Pian tämän jälkeen Välimies joutuu taistelemaan Galactusta vastaan[1].

Välimiehen tavattua maapallon voimakkaimman velhon Tohtori Oudon Herra Järjestys ja Lordi Kaaos vangitsevat hänet rangaistukseksi kapinoinnista[5]. Myöhemmin Thanos vapauttaa hänet vankilasta, ja titaanin onnistuu samalla kaappaamaan itselleen yhden suunnattoman voimakkaista Ikuisuuskivistä, joka oli ollut Välimiehen hallussa. Tämän jälkeen Thanos lyö Välimiehen maahan ja jättää tämän kohtaamaan raivostuneet isäntänsä[3].

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välimies omaa laskemattomat fyysiset voimat, hän on täysin tuhoutumaton ja kykenee lentämään valoa nopeammin. Välimiehellä on miltei rajoittamaton kyky manipuloida aikaa, avaruutta ja energiaa. Hän omaa myös suuret psioniset voimat. Huolimatta valtavista voimistaan Välimies ei kuitenkaan ole kaikkitietävä.

Välimiehellä on telepaattinen linkki herroihinsa Herra Järjestykseen ja Lordi Kaaokseen[6].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Silver Surfer #18. Marvel Comics.
  2. a b Warlock #10 (1975). Marvel Comics.
  3. a b Thanos Quest #1 (1990). Marvel Comics.
  4. Silver Surfer #17. Marvel Comics.
  5. Doctor Strange nro 26-28. Marvel Comics.
  6. http://marvel.com/universe/In-Betweener

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]