Uskonto vie, politiikka vikisee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uskonto vie, politiikka vikisee
Kirjailija Taina West
Kansitaiteilija Liisa Holm
Kieli suomi
Genre uskonto, politiikka
Kustantaja Kirjapaja
Julkaistu 2007
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 151
ISBN 978-951-607-526-9
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Uskonto vie, politiikka vikisee on toimittaja Taina Westin kirja, jossa hän kirjoittaa uskonnon ja politiikan suhteesta. Teoksen on julkaissut kristillinen kustantamo Kirjapaja vuonna 2007. West katsoo, että osa poliitikoista käyttää Raamattua ja uskonnollisia käsitteitä päätöksiensä perustelemiseksi. Kirja syntyi, kun kustantamo halusi, että West kirjoittaisi tästä aiheesta. West oli kirjoittanut kolumneissaan muun muassa Irakin sodasta, ja uskonto oli sotapuheessa vahvasti läsnä. Aihe oli Suomessa ajankohtainen myös niin sanotun parisuhdelain vuoksi, joka koski homojen ja lesbojen parisuhteiden virallistamista.

»– – jotkut kansanedustajat yrittivät sorvata lakia Raamattua kädessään heiluttaen ja Jumalaan vedoten. Tunnelma Eduskunnassa oli välillä kuin herätyskokouksessa.»
([1])

Sisältöä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

West kertoo eronneensa kirkosta 17-vuotiaana. Sen jälkeen hän ei ole katsonut tarpeelliseksi liittyä uudestaan.[2] 1970-lukua leimasi puoluepolitiikka.

»– – Kristittyjen ja kommunistien tavat vaikuttaa elämän suuriin kysymyksiin vastauksia etsiviin nuoriin olivat hämmästyttävän samanlaiset. Myös kommunistien viikonloppukokoontumisissa istuttiin nuotion ääressä, laulettiin tunteisiin vetoavia lauluja ja kerrottiin tarinoita. Alkukirkon kokemat kauheudet vain vaihtuivat lähihistorian kauhuiksi.»
([3])

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. West 2007, s. 7.
  2. West 2007, s. 11.
  3. West 2007, s. 20.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.