Keskustelu käyttäjästä:Lendu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Totanoin... Anteeksi että kysyn tätä, mutta kun en tiedä ja huomasin tuoreet muutokset sivulla että perustit luokan. Siis, miten luokka perustetaan? Kiitos jo etukäteen, --Miihkali 29. lokakuuta 2005 kello 13:18:39 (UTC)

Kirjoita artikkelin loppuun uuden luokan nimi tyyliin [[luokka:Uuden luokan nimi]]. Tallennettuasi artikkelin luokka näkyy artikkelin lopussa punaisena linkkinä. Klikkaa punaista linkkiä, ja voit muokata luokkaa kuten normaalia artikkelia. Muista laittaa luomasi uusi luokka myös johonkin toiseen luokkaan. Katso myös keskustelua aiheesta Kahvihuoneen arkistossa. --Lendu 29. lokakuuta 2005 kello 13:24:59 (UTC)
OK. Kiitos... --Miihkali 29. lokakuuta 2005 kello 13:35:09 (UTC)

Minitynkä- ja tynkämerkintä yhdessä[muokkaa wikitekstiä]

Poistit tynkämerkinnän. Minua ei haittaisi, vaikka artikkelissa olisi molemmat. Jos merkinnän pitäminen on ylitsepääsemätön ongelma, poistoa parempi keino olisi kuitenkin vaikka panna tynkämerkintä piiloon siksi aikaa, ettei laajentajan tarvitse itse miettiä ja etsiä oikeaa tynkämerkintää. -tKahkonen 11. tammikuuta 2006 kello 18:54:41 (UTC)

Minusta on epäloogista, että artikkeli olisi samaan aikaan sekä tynkä että minitynkä. Olet oikeassa kommentoinnin suhteen. Hyvä idea, jota ryhdyn toteuttamaan vastaisuudessa. --Lendu 11. tammikuuta 2006 kello 19:11:24 (UTC)

Toisen luokan kaupunki[muokkaa wikitekstiä]

Se oli suora käännös en.wikistä eli en tiedä asiasta sen enempää. --TBone 23. tammikuuta 2006 kello 17.17 (UTC)

Korjailet noita yhdistyneitä kuningaskuntia, mutta ne pitäisi vaihtaa kokonaan "Isoksi-Britanniaksi" tai "Britanniaksi" (iso-britanniassa muuten taipuu myös tuo "iso" sana silloin kun sana taipuu). Onhan yhdistyneestä kuningaskunnasta puhuminen hyvin kömpelöä kielenkäyttöä, jota eivät esimerkiksi sanomalehdet harrasta --128.214.205.4 28. helmikuuta 2006 kello 10.05 (UTC)

Nimen omaan ei pidä. Yhdistyneet kuningaskunnat on valtion nimi, Iso-Britannia on saaren nimi. Yhdistyneisiin kuningaskuntiin kuuluu Ison-Britannian lisäksi Pohjois-Irlanti ja joitain merentakaisia alueita. --Joonas (kerro) 28. helmikuuta 2006 kello 10.07 (UTC)
Nimenomaan pitää. Riippumatta siitä, mikä on maan virallinen nimi, niin ei sitä tarvitse käyttää. Eihän suomestakaan puhuttaessa puhuta aina suomen tasavallasta vai mikä onkaan. Kannattaa käyttää hyvää kieltä, mikä on yleisenä käytäntönä lehdissä ja muualla. Isolla-Britannialla ja Britannialla viitataan yleiskielessä samaan kuin yhdistyneellä kuningaskunnalla. Wikipediassa kuuluu käyttää yleiskieltä (kuten sanomalehdissä) ja sanomalehdissä puhutaan Britanniasta tai Isosta-Britanniasta. --128.214.205.4 28. helmikuuta 2006 kello 10.09 (UTC)
Tästä on käyty joskus laajahkoa keskustelua Kahvihuoneessa ilman varsinaisen konsensuksen muodostumista. Olet kyllä oikeassa, että Yhdistynyt kuningaskunta on yleensä kömpelö ilmaisu. Itse olen sitä mieltä, että parhaiten käyttöön sopiva ilmaisu riippuu usein asiayhteydestä. En ole muuttamassa varsinaisesti teksteissä käytettyjä ilmaisuja, vaan suoristelen ainoastaan wikityksiä, jotka osoittavat uudelleenohjaussivulle Yhdistynyt Kuningaskunta osoittamaan suoraan oikeaan artikkeliin Yhdistynyt kuningaskunta. --Lendu 28. helmikuuta 2006 kello 10.14 (UTC)

Maaliskuussa 2006 tässä kuussa=maaliskuussa 2006[muokkaa wikitekstiä]

Lendu, lisäsin kirjailija Hannu Mäkelästä kertovaan artikkeliin maininnan, että tässä kuussa ilmestyi Mäkelän näillä näkymin viimeinen kustannusosakeyhtiö Otavan kustantama kirja ja että hänen seuraavat kirjansa tulee kustantamaan Tammi. Miksi muutit sanat "tässä kuussa" sanoiksi "maaliskuussa 2006"? Muutoshan olisi tarpeen vasta kuukauden vaihteessa, sillä nythän on maaliskuu 2006. Kommentin jätti Jaakko Leinonen (keskustelu – muokkaukset).

Koska Wikipedia ei ole uutispalvelu. Artikkelit on hyvä kirjoittaa ajattomiksi alusta alkaen. Minä en ainakaan muistaisi tehdä tarvittavia muutoksia kuukauden lopussa. --Lendu 18. maaliskuuta 2006 kello 16.03 (UTC)

Tietojen poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

"Pienyritys, joka ei vaikuta mitenkään poikkeukselliselta (eli merkittävältä) --Lendu 7. maaliskuuta 2006 kello 13.35 (UTC)" koska jos Googlesta hakee sanalla Comeira tulee kolmanneksi näkyviin nuo tekemäsi kommentit jotka eivät anna kovin hyvää kuvaa yrityksestämme. Meidän puolestamme voitte poistaa vaikka kaikki Comeiraan liittyvät tiedot Wikipediasta. Emme tiedä kuka tietomme on lisännyt Wikipediaan. Ystävällisin terveisin,

Kommentin jätti 80.222.96.223 (keskustelu – muokkaukset).

Ymmärrän ongelman, mutta valitettavasti Wikipedian käytäntöjen mukaan emme voi poistaa artikkelien poistoäänestyksiä. Jos nyt odotamme hetken, niin uskoisin tuon poistoäänestyksen tippuvan matalammalle Googlen tuloksissa. Huomauttaisin myös, että poistoäänestys ei mitenkään ota kantaa itse yrityksenne toiminnan tai tuotteiden laatuun tai arvoon. Tuona kyseisenä päivänä (7. maaliskuuta 2006) rekisteröimätön käyttäjä (IP-osoitteella 217.140.169.61, jonka haltija on TTM Tieto Oy [1]) laati useita artikkeleja, jotka käsittelivät Comeiraa ja sen tuotteita. Wikipedian on tarkoitus luoda vakavasti otettavaa tietosanakirjaa ja tässä työssä joudumme myös määrittelemään ovatko artikkelit tietosanakirjamielessä merkittäviä. Vakiintuneiden käytäntöjen mukaan pienehköjä yrityksiä käsittelevät artikkelit eivät pääsääntöisesti ole merkittäviä. Muita esimerkkejä ovat esim. Suomen Karaokehuolto Oy (Googlessa kolmas osuma) ja Finnpellets (Googlessa toinen osuma). Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin minun ja muutamien muiden Wikipedian käyttäjien mielipiteestä, jota ei ehkä kannata ottaa niin kovin vakavasti. --Lendu 24. maaliskuuta 2006 kello 08.54 (UTC)
Arkistoidun poistoäänestyksen perustelu olisi hyvä muuttaa muotoon "Ei riittävän merkittävä wikipedian artikkeliksi". Sehän ei muuttaisi itse asiaa mitenkään, mutta näyttäisi paremmalta googlessa. Voisitko Lendu, TeVe tai joku muu tehdä tämän. --Reatobak 25. maaliskuuta 2006 kello 11.12 (UTC)
Perusteluja on hyvä muuttaa jos niitä on kirjoitettu negatiiviseen sävyyn ja ne tulevat näkyviin Googlessa. --MustaRoy 26. maaliskuuta 2006 kello 09.34 (UTC)
Minun puolestani asia on loppuunkäsitelty - aiheesta on enemmänkin keskutelua Kahvihuoneessa. --Lendu 27. maaliskuuta 2006 kello 10.32 (UTC)
Edellä olevassa lienee kysymyksessä sock puppet liittyen tapaukseen C-o-m-e-i-r-a - on poistettu myös keskusteluista toisten puheenvuoroja. --Aulis Eskola 29. maaliskuuta 2006 kello 10.41 (UTC)
Huomasin (kiitos Auliksen kahvihuonelinkin!) että MustaRoy ja Reatobak olivat editoineet kommenttejani omalla keskustelusivullani. Palauttelen ne, kunhan ehdin. --Lendu 29. maaliskuuta 2006 kello 10.43 (UTC)

Hei! Nyt kun toisen kerran muokkailit Tilinpäätösanalyysi -artikkelia, voisitko artikkelin keskustelusivulla kertoa mikä on ROCE:n ja ROI:n ero (lähteineen, jos mahdollista). Tämä kertoisi paljon enemmän kuin artikkelin muokkaaminen ilman perusteluja. Nyt noista ei ota sivullinen selvää kumpi on totta ja kumpi ei vai onko asia tulkinnanvarainen vai mitä... --Huussi 27. maaliskuuta 2006 kello 20.28 (UTC)

Aloitin vastauksen kirjoittamista keskustelusivulle eilen, mutta valitettavasti jouduin jättämään vastauksen kesken, josta pahoitteluni. Vastaus on nyt täällä. --Lendu 28. maaliskuuta 2006 kello 10.09 (UTC)

Lähetitkö sä mulle viestin vai mistä oli kysymys? Hiilidioksidi 29. maaliskuuta 2006 kello 12.00 (UTC)

Kyllä lähetin. Olet kirjoittanut ahkerasti eri gospelbändeistä, mistä sinulle kiitos. Luomasi artikkelit ovat vain kovin lyhyitä, eli lähinnä minitynkiä. Monien Wikipedistien mielestä minitynkien laatimista tulisi välttää ja artikkelissa pitäisi ainakin olla perustiedot aiheesta alusta alkaen. Jonkinlaista esimerkkiä voit katsoa vaikkapa artikkeleista Pekka Simojoki ja Jakaranda, vaikka parempia esimerkkejä ovat vaikkapa The Beatles tai Jari Sillanpää. Luomistasi artikkeleista puuttuvat myös luokat, joiden lisääminen helpottaisi kovasti tiedon löytämistä. --Lendu 29. maaliskuuta 2006 kello 12.06 (UTC)
Joo ku olin niin virallisen olonen se viesti - mm. "tervetuloa Wikipediaan" linkkeineen - et ajattelin, et mistähän tässä on kysymys, ja on muutenkin ensimmäinen tän sortin viesti mitä oon saanu.
Mitä tulee noihin bändien miniartikkeleihin, mä jotenkin haluun välttää copypastettamasta diskografiaa ensimmäisenä sivulle, koska se on yleensä sellasta tietoa mikä on kaikkein helpoiten löydettävissä myös Wikipedian ulkopuolelta, ts. semmosta tietoa mitä mä en ite tulis Wikipediasta ettimään. Se miks ylipäätään oon noin lyhyitä tehny - oon tietysti ajatellu, et "laitetaan artikkeli alkuun", jne, mut jos täällä on näin kova tynkävastaisuus, nii kenties sit pitää välttää tekemästä sitä? Kauhea sana "minitynkä".
Mitä tulee luokkajuttuihin, kuten sanottu, oon uus täällä, tuo luokka-asia ei oo vielä tullut vastaan, tahi en oo ollut juurikaan tietoinen siitä, mut nyt tuli sekin esille, hyvä niin.
Jaahas, tuli joku iskeen jaloille (muokkas samaan aikaan)... Miks toi "Mitä tulee..." meni laatikkoon, en tiedä, ei oo siin mitään tageja ympäril. Hiilidioksidi 29. maaliskuuta 2006 kello 12.27 (UTC)
"Mitä tulee..." meni laatikkoon, koska aloitit rivin tyhjällä lyönnillä. Tarkoitus ei ollut tietenkään mitenkään moittia sinua - on hienoa, että teet uusia artikkeleja!. Ajattelin vain antaa muutaman vinkin, koska eihän meistä kukaan ole seppä syntyessään. --Lendu 29. maaliskuuta 2006 kello 12.46 (UTC)

Joo arvelin jotain sellasta, mut vaikka vedin "Mitä"-sanan kiinni edellisen sanan pisteeseen, ei laatikko hävinny, siks ajattelin et antaa nyt olla, ku en tiedä mistä se tulee. Joo, hyvähän se on saada neuvoja. Hiilidioksidi 29. maaliskuuta 2006 kello 13.08 (UTC)

Thanks a lot[muokkaa wikitekstiä]

I appreciate your help. Theo 29. maaliskuuta 2006 kello 12.16 (UTC)

Kiitos viestistä ja ohjeista, pidän mielessä :) Kommentin jätti Sienj (keskustelu – muokkaukset).

Lentokentät ja -asemat[muokkaa wikitekstiä]

Vastasin kysymykseesi täällä. --Alfred Dengan 3. toukokuuta 2006 kello 13.28 (UTC)

Metalliliiton sivu ja tekijänoikeus[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

laitoit viestin minulle ja viittasit tallentamaani sisältöön sivuun Metallityöväen liitto. Minulla *on* tekijänoikeus ko. sisältöön. Olen pahoillani, mutta en tiennyt, että se pitää ilmoittaa jossakin.

Nyt - saatko (tai joku muu?) sivun palautettua? Jos ei - miten varmistan ettei seuraavan tallennuksen kohtalo ole sama?

KorppatiteeKorppatitee

Minä en ole kirjoittanu westie-artikkelia.[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos, kun huomautit siitä westie jutusta minulle, minä olen kirjoittanut vain Valkoinen länsiylämaanterrieri-artikkelin. Tietysti, jos osaat, voit yhdistää ne.Hyvää kevättä! Kirjoittanut: Käyttäjä:Solja

Tiedän. Olit kuitenkin muokannut artikkelia. Yhdistin artikkelit jo joku aika sitten. --Lendu 6. toukokuuta 2006 kello 11.55 (UTC)

Voi saasta näitä Suomen lakeja... :/ No en mie jaksa noita kaiken maailman tietoja ja lupia käydä metsästelemään => saa Matti olla ilman kuvaa. Erkkimon 15. toukokuuta 2006 kello 20.00 (UTC)

Oulun kärpät Oy[muokkaa wikitekstiä]

On mielestäni hyvä, että laitata poistoäänestykseen, olen samaa mieltä. Kannattaa kuitenkin vielä vääntää perusteluissa rautalangasta, että kyse ei ole jääkiekkojoukkueen merkittävyydestä, vaan ko. firman. Muuten joku kuitenkin ymmärtää väärin ja alkaa puhua sm-liigajoukkueiden merkittävyydestä. terv.--Teveten 19. toukokuuta 2006 kello 12.11 (UTC)

Toivottavasti meni riittävän selvästi. --Lendu 19. toukokuuta 2006 kello 12.12 (UTC)
Lähipäivinä nähdään.. Osmo A.Wiion lait viestinnän lait: jos viestintä vain voi epäonnistua, se epäonnistuu; jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan varmasti tavalla josta on eniten vahinkoa. ;D --Teveten 19. toukokuuta 2006 kello 12.27 (UTC)

Jehovan todistajat -artikkelista[muokkaa wikitekstiä]

Annoit hyvää palautetta ja kävin korjailemassa artikkelia. Käyhän kommentoimassa uudelleen vieläkö tarvitsee tiivistää tai jakaa jotenkin vai joko voit kannattaa artikkelia nykyisessä ulkoasussaan? =) Kiitokset rakentavasta, asiallisesta kritiikistä. Varsinkin selvennyksen jälkeen siitä oli todella hyötyä. Poro- 25. toukokuuta 2006 kello 20.37 (UTC)

panostiittijuttu.[muokkaa wikitekstiä]

Oma tekele. En tosin omaa kiinnostusta täysin suoraan yhdistää nimeäni ja tätä nickiä. --Mia M 7. kesäkuuta 2006 kello 21.39 (UTC) Kommentin jätti Miuquz (keskustelu – muokkaukset).

Okei. Näissä tapauksissa asiasta olisi hyvä ilmoittaa artikkelin keskustelusivulla tai yhteenvetokentässä, koska muuten artikkelit tullaan poistamaan tekijänoikeusloukkauksina. --Lendu 8. kesäkuuta 2006 kello 07.13 (UTC)

Hei.

Äänestit vastaan nova-artikkelin ss-äänestyksessä ja perustelit kantaasi pienillä epätarkkuuksilla. Olen nyt korjannut artikkelia niiden osalta. Laitoin lähdeluetteloon sivunumerot ja muutin viittauksia pyytämälläsi tavalla. Uudistin myös luokittelu-osiota parempaan suuntaan. Voisitko harkita uudelleen äänestyskantaasi? Pidetään keskustelu novan ss-äänestys-sivulla. Kiitos. --Rommel2 19. kesäkuuta 2006 kello 22.45 (UTC)

Hei, jos sulla on aikaa ja energiaa, niin kävisitkö katsomassa tätä. Täydensin puuttuviin kohtiin jotain, ja artikkeli on siis tavallaan viimeistelyä vaille valmis. --JV 23. kesäkuuta 2006 kello 12.26 (UTC)

Poistoäänestys[muokkaa wikitekstiä]

Merkkasit artikkelin Jimmy Drain poistoäänestykseen. Aiotko myös aloittaa äänestyksen? Se ei ala automaattisesti... --Tve4 5. heinäkuuta 2006 kello 15.39 (UTC)

Aloitettu on. Minulla oli ongelmia mallineen kanssa: se ei näytä toimivan oikein, jos perusteluparametrissa annetaan verkkolinkki (ainakin, jos linkki on antamaani muotoa). Pahoittelut muutaman minuutin viivästyksestä. --Lendu 5. heinäkuuta 2006 kello 15.43 (UTC)
Juu, noissa on ongelmia... Itekin olen meinannut äänestyttää ko. artikkelin. Ajattelin kysyä ettei tule tehtyä kahteen kertaan samaa sivua. --Tve4 5. heinäkuuta 2006 kello 15.44 (UTC)

TIME-redirect[muokkaa wikitekstiä]

Ohjasin TIME-sivun sivulle Time vahingossa hieman ennen kuin olin julkaissut aihetta käsittelevän artikkelin. Nyt se on julkaistu 80.221.243.153 12. heinäkuuta 2006 kello 13.09 (UTC)

Käyttäjäsivusi[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä huomasitko vai et mutta minä olen vandalisoinut sinun käyttäjäsivusi Kommentin jätti Kuukkari (keskustelu – muokkaukset).

Joo. Kiva. Kiitos. --Lendu 13. heinäkuuta 2006 kello 12.23 (UTC)

Tekniset rajoitukset otsikoissa[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos hyvästä korjauksesta. On ilmeisesti niin, että nuo kreikkalaiset kirjaimet eivät taivu suomenkielisen Wikipedian otsikoihin, olenko oikeassa? -- JeeJee 24. heinäkuuta 2006 kello 18.17 (UTC)

Suomenkielinen Wikipedia huolii kyllä kreikkalaiset kirjaimet sivujen nimiin, mutta koska ohjelmisto vaatii, että kaikki artkkelinimet alkavat isolla alkukirjaimelle, muuttuu muoto α-laktalbumiini muodoksi Α-laktalbumiini artikkelin otsikossa. Linkitys muodosta α-laktalbumiini onnistuu kyllä.--Lendu 25. heinäkuuta 2006 kello 14.25 (UTC)

CommonsTicker[muokkaa wikitekstiä]

Propsit CommonsTicker aktiivisuudesta! Omasta mielestäni kuvaa ei kannata ottaa pois artikkelista, jos siihen on lisätty malline "no source since" tai "no license". Jos kuvan tallentaja lisääkin tarvittavat, oikeat ja hyväksyttävät tiedot ja kuva säilyy, me emme voi tietää sitä, jos olemme ottaneet kuvan pois käytöstä. Siksi kannattaa odottaa siihen asti, että kuva on poistettu. -Samulili 11. elokuuta 2006 kello 13.54 (UTC)

Kiitos propseista! En ole ihan varma mihin muokkaukseeni viittaat, mutta itse asiasta olen samaa mieltä. Ainoa artikkelista tänään poistamani kuva oli kuva:Karol Wojtyla at 12.jpg, johon oli lisätty malline {{disputed}}, joka mielestäni oli asiallisesti perusteltu, joten kuvan poistuminen lähitulevaisuudessa on käsittääkseni todennäköistä. --Lendu 11. elokuuta 2006 kello 14.04 (UTC)
Ihan ymmärrettävää tuon mallineen kohdalla – mutta vika on tuossa mallineessa. Panin nyt mallineeseen tiedon, että sitä ei pidä käyttää vaan ennemmin tuota mainitsemaani mallinetta "no source since". No source since edellyttää, että tiedoston lisääjää huomautetaan aiheesta ja silloin on myös hyvin todennäköistä, että joku korjaa tiedot. -Samulili 11. elokuuta 2006 kello 14.17 (UTC)

Miksi poistit kuvan?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi olet poistanut Lahden Ursan tähtitornin kuvan artikkeleista Observatorio ja Lahden Ursa, ilman että olet laittanut minkäänlaista selitystä? Jos sille on jokin järjellinen syy, niin se olisi syytä laittaa näkyviin. --Seppo Linnaluoto 13. elokuuta 2006 kello 17.53 (UTC)

En ole Lendu, mutta syy kuvan poistoon on se, että joku Commonsin ylläpitäjä poisti kuvan Commansista. --MiPe (wikinät) 13. elokuuta 2006 kello 18.12 (UTC)
Kuten MiPe sanoi, commons:User:Shizhao poisti kuvan Commonssista [2] 10. elokuuta 2006, koska kuva oli merkitty lähdetiedoiltaan puutteelliseksi 4. heinäkuuta 2006. Muokkaukseni yhteenvedossa totesin "poistettu commons-kuva pois" [3] [4], mikä mielestäni on "jokin järjellinen syy". Kuvan saa takaisin näkyviin lisäämällä sen uudestaan Commonssiin täydellisin lähdetiedoin. Muuten, kuvan Commonssiin lisänneen käyttäjän Freedom keskustelusivulla on ollut huomautus kuvan puutteellista lähdetiedoista 4. heinäkuuta 2006 lukien. --Lendu 14. elokuuta 2006 kello 11.22 (UTC)

Moi, olet oikeassa, ei kannata veikata, jos ei tiedä. Voisitko auttaa tämän suomentamisessa: American Idol is produced by Fremantle North America which is owned by German Bertelsmann. Each contestant may sign a contract with one of Bertelsmann's many music labels because Bertelsmann owns half of Sony BMG. American Idol is managed by 19 Entertainment which is owned by the international joint venture CKX, Inc. Kiitos. --Kouluhai ۞ 18. elokuuta 2006 kello 15.04 (UTC)

Tuon tekstin lisääminen artikkeliin ei taida olla kovinkaan mielekästä, koska sen asiasisältö (erityisesti toisessa virkkeessä) on hiukan erikoinen. En myöskään tiedä mitä ilmaisua suomeksi pitäisi käyttää lauseesta "American Idol is managed by 19 Entertainment" (enkä myöskään ymmärrä tästä lauseesta, että mitä 19 entertainment oikeastaan tekee. Käännös menisi kuitenkin tähän tapaan: "American Idol on saksalaisen Bertelmannin omistaman Fremantle North American tuottama. Kukin kilpailija voi tehdä sopimuksen yhden Bertelmanin monista levymerkeistä kanssa, sillä Bertelman omistaa puolet Sony BMG:stä. [...] 19 Entertainment, joka on kansainvälisen joint venture CKX Inc.:n omistama."--Lendu 18. elokuuta 2006 kello 15.15 (UTC)

I apologize for doing that; thank you for correcting it. My reason for making machine translations is that invariably someone comes along in a day or two who actually speaks the language and fixes the article, whereas the article would not exist at all otherwise. 70.181.156.58 18. elokuuta 2006 kello 21.57 (UTC)

Just for the record: the article was fixed by Hermis, not me. Otherwise I would encourage you to find an English speaker in each of the Wikipedias you wish to have the article appear in and ask them to help you rather than trying to use a machine translation (which, at least in the case of Finnish was totally incomprehendable). --Lendu 23. elokuuta 2006 kello 07.55 (UTC)

Olet laittanut käännoskyltin Kansalliskirjastot artikkeliin. Mikä pitäisi kääntää? Kirjastojen nimetko? Se nyt olisi tosi asiatonta, maat ovat käännetty ja jokainen tietää, että ko. maan kansalliskisrjastosta on kyse, joten mitä sitä kääntämään. --Alexius Manfelt 23. elokuuta 2006 kello 03.20 (UTC)

Kirjastojenpa nimet hyvinkin: Suomenkielisessä Wikipediassa ei ole mielekästä puhua Venäjän kansalliskirjastosta nimellä Bibliothèque d'État de Russie tai Yhdysvaltain copyright-kirjastosta nimellä Bibliothèque du Congrès. Nimet pitäisi kaikki muuttaa joko alkukielisiksi tai antaa niille suomenkielinen vastine. Ranskankielisistä nimistä ei ole iloa kenellekään. --Lendu 23. elokuuta 2006 kello 07.51 (UTC)
Tein niistä kolmesta esimerkistä alkuperäiset versiot. Yksinkertaisesti en edes tajunnut että ne olivat ranskaksi. Toisaalta ainakin minua ne palvelevat ranskankielisinä, joten, ystävä hyvä, ei voi sanoa ei ketään!! Toisekseen kansainvälisesti maiden aakkostuksessa noudatetaan maiden ranskankielisten nimien aakkosjärjestystä, mutta ai hätiä mitiä. Kun siis on maan nimi suomeksi ja aihe kansalliskirjasto, niin yksinkertainenkin tajuaa, että kyseessä on ao. maan kansalliskirjasto. Italia on uskomaton poikkeus. --Alexius Manfelt 23. elokuuta 2006 kello 13.45 (UTC)

Kansallislaulut[muokkaa wikitekstiä]

Poistit juuri Laosin kansallislaulun sanat artikkelista. Tynkiä luokitellessani törmäsin useampiinkin sanoituksiin. Oletko siis sitä mieltä että ne kannattaisi poistaa muistakin? Mutta toisaalta viimeistään sitten merkittävyystaso voi vähän kyllä jäädä vajaaksi.... -- Velma 23. elokuuta 2006 kello 15.50 (UTC)

Kyseessähän on tietysti vain oma mielipiteeni, mutta minusta kansallislaulujen sanat (varsinkaan vieraalla kielellä) eivät ole oikein tietosanakirjaan kuuluvaa materiaalia. Minusta olisi hyvä idea linkittää artikkelista (aiheesta muualla osiossa) johonkin verkkoresurssiin, jossa laulujen sanoja on yleisesti saatavilla. Kyllä kansallislaulusta ilman laulujen sanojen listaustakin pystyy kirjoittamaan varsin kattavan artikkelin, jos asiantuntemusta riittää: laulun syntyhistoriasta, sanoittajasta, säveltäjästä, muutoksista ja muista vastaavista saa varmasti hyvän artikkelin aikaiseksi. --Lendu 23. elokuuta 2006 kello 16.01 (UTC)
Huomasin juuri, että kansallislaulut löytyvät erillisenä listana. Sen verran mitä pikaisesti vilkaisin, niissä suurimmassa osassa on vain alkukielinen sanoitus. Ja maitahan on sen verran monta, että en ainakaan tällä hetkellä ota sanoitusten poistoa projektikseni. Eli antaa niitten sitten olla, jos et itse ehdi/jaksa lähteä niitä poistelemaan. :) -- Velma 23. elokuuta 2006 kello 16.12 (UTC)

Hei! Mainitsit Portugalin SS-äänestyksessä löytäneesi ruokakulttuuriosiosta jotain asiavirheitä. Tarkentaisitko hieman, niin korjaan tai poistan ne? Sen yksilöimättömän väitteen poistin jo, kun lisääjä ei ollut antanut lähdettä enkä kyennyt itse sellaista löytämään. --Jetman 2. syyskuuta 2006 kello 15.31 (UTC)

Wikiprojekti Linkit[muokkaa wikitekstiä]

Uudet rikkinäiset ulkoiset linkit on laitettu esille. Toivottavasti osallistut! --Hartz 3. syyskuuta 2006 kello 11.02 (UTC)

Hei. Apetit on itsessään lännen tehtaat sillä yrityksen nimikin on Lännen Tehtaat Oyj Apetit eli toivoisin että et poistaisi sitä itsessään. Kyseessä ei siis ole tuotemerkki kuten olet luullut vaan itsessään erillinen yritys. --Tnethacker 8. syyskuuta 2006 kello 10.57 (UTC)

Ei ole, mikäli Kaupparekisteriin on luottamista. --Lendu 8. syyskuuta 2006 kello 10.59 (UTC)
Näin kerrottiin ainakin heidän puoleltaan. Jos tämä on kaupparekisterin kanta, on siihen enemmän luottamista, joten voisitko tehdä Redirectin apetitista suoraan lännen tehtaille joten jatkan artikkelin tekemistä sinne. --Tnethacker 8. syyskuuta 2006 kello 11.04 (UTC)
Voit tehdä redirectin itsekin, mutta odottaisin kuitenkin ensin poistoäänestyksen päättymistä lähinnä siksi, että näistä olisi hyvä luoda jotain käytäntöä. --Lendu 8. syyskuuta 2006 kello 11.07 (UTC)
Tietty onhan Coca-Colakin tuotemerkki ja siitä on artikkeleita, joten jos mietitään tuotemerkkejä pitäisi Apetit hyväksyä silloin tänne ilman poistoäänestystä, mutta tarkemmin ottaen, haluaisin mieluummin koko lännen tehtaiden tiedot yhteen nippuun, joten jospa vain tekisimme sen ilman poistoäänestystä kaikessa hiljaisuudessa, ettei kellekään tule ajatuksena lähteä terrorisoimaan ja poistaamaan esim. tuota edellämainittua. --Tnethacker 8. syyskuuta 2006 kello 11.16 (UTC)
Okei, tehdään näin, haetaan ennakkotapaus jostain muualta. --Lendu 8. syyskuuta 2006 kello 11.18 (UTC)

Greetings from Turkey[muokkaa wikitekstiä]

Hello, this is Bahar from the Turkish Wikipedia. If you don't mind, I was going to ask you something. A Turkish user 'Tembelejderha' (lazy dragon) is asking what his user name is in other languages. If you can write its' Finnish to my talk page, that would be great. Thank-you very much. Bahar (means spring in Turkish) 12. syyskuuta 2006

Responded on your talkpage in tr-Wikipedia as per your request. The litteral translation is laiska lohikäärme. --Lendu 12. syyskuuta 2006 kello 11.08 (UTC)

Thank-you very much for your help. Bahar

Thank you! --Tembelejderha

Kiitoksia Lendu kun jaksoit korjata kuvan Kuva:220px-Smallville1.jpg tiedot. :) --Latka 15. syyskuuta 2006 kello 13.00 (UTC)

Sorry, my mistake[muokkaa wikitekstiä]

Dear Lendu, I sincerely apologize for my actions; please forgive me. (Since I could not read Finnish, I was unaware that some of the content was not written in proper Finnish). I will try and ask a native speaker to help me. (At the moment, nine out of the ten beliefs have now been written in proper Finnish) --Jose77 16. syyskuuta 2006 kello 21.24 (UTC)

I've responded on your talk page - if you spoke Finnish, you'd know that the top of my talk page reads If I commented on another talk page, please respond there. Besides, your comment about the nine out of ten beliefs being in proper Finnish is untrue. --Lendu 18. syyskuuta 2006 kello 17.17 (UTC)

Allekirjoituksesta[muokkaa wikitekstiä]

Kiitoksia huomiosta. Olen nyt korjannut allekirjoitukseni Wikipedian sääntöjen mukaiseksi. Johannes_sankari 26. syyskuuta 2006 kello 17.05 (UTC)

No problem. --Lendu 26. syyskuuta 2006 kello 17.07 (UTC)


Hei, kiitos huomiostasi korjailuuni RP-sivulla, mainitsit että sivu pitäisi "wikittää", mitähän tuo termi pitää sisällään? --Koso 27. syyskuuta 2006 kello 09.11 (UTC)

Yleisesti wikityksellä tarkoitetaan wikipedian sisäisten linkkien lisäämistä. Lisäksi mainitsemasi artikkelin ulkoasua pitäisi parantaa. Ohjeesta löydät lisää tietoja - lisäksi esimerkiksi suositellusta artikkelista Lestadiolaisuus voi katsoa mallia. --Lendu 27. syyskuuta 2006 kello 09.17 (UTC)

Suomen talous, BKT kuvio[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olet kai Suomen talous artikkelin BKT:n kasvu -kuvio tekijä. Vuoden 2005 kasvu on nykyisen tiedon mukaan 2,9, ei 0,5 kuten kuviossa [5]. Viitsisitkö korjata. Sinulta se varmaan käy nopeammin kuin, että alkaisin itse tehdä uutta kuvaa. Jmh 13. lokakuuta 2006 kello 09.52 (UTC)

Olet oikeassa. Korjaan, kun ehdin. --Lendu 13. lokakuuta 2006 kello 11.13 (UTC)

Kirjalähteet[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa keskustellaan (taas) tuon kirjalähdetoiminnon parantamisesta. Sinulla kun on tuo raakakäännössivu jo olemassa, niin sen voisi varmaan ainakin jo käännetyiltä osin siirtää nimelle Wikipedia:Kirjalähteet, että saadaan tuo sivu alulle? --Hasdrubal 15. joulukuuta 2006 kello 11.02 (UTC)

Siirsin koko homman. --Lendu 15. joulukuuta 2006 kello 19.13 (UTC)

Välilyönnit[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin de Sica -artikkelista, että olit laittanut kaksi välilyöntiä aina pisteen jälkeen. Suomen kielessä käytetään vain yhtä, toisin kuin joskus englannissa. terv. --Ulrika 13. tammikuuta 2007 kello 15.51 (UTC)

Olet oikeassa - jotenkin tuo kaksi välilyöntiä jää joskus päälle kielen vaihtuessa. Muuten olen sitä mieltä, että tekstiä, jossa virkkeen päättävän välimerkin jälkeen on kaksi välilyöntiä on erityisesti skaalaantumattomien kirjasinten kanssa mielyttävämpi lukea. Tuo kahden välilyönnin tapa taitaa olla ranskalaista alkuperää ainakin sen englanninkielisen nimen en:french spacing perusteella. --Lendu 15. tammikuuta 2007 kello 12.56 (UTC)

Hienoa, että tunnuksesi on palannut aktiivien kirjoihin! --jkv 12. kesäkuuta 2007 kello 16.53 (UTC)

Kiitos. Valitettavasti "oikeat" työt ovat viime kuukausina haitanneet aktiivista wikittämistä. --Lendu 13. kesäkuuta 2007 kello 08.11 (UTC)

Poisto kesken?[muokkaa wikitekstiä]

Jäikö poistoäänestyksen aloitus kesken? --Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 12.58 (UTC)

Joo, valittavasti verkkoyhteyteni tökkii hiukan. Tilanne korjattu. --Lendu 15. kesäkuuta 2007 kello 13.06 (UTC)
Tuulinen sää taitaa paikoin katkoa yhteyksiä, olen kuullut. --Ulrika 15. kesäkuuta 2007 kello 14.11 (UTC)

Vastavirta-klubi[muokkaa wikitekstiä]

Ymmärsin kyllä lähdetarpeen noin pääpiirteittäin, mutta kuinka toimia tässä tapauksessa?

Laitoin artikkelin tynkään linkin Vastavirta-klubin sivuille. Sehän se pääasiallinen lähde on. Vai tarkoititko tuota ainoa punkklubi Suomessa -kohtaa? Siihen on vaikea antaa lähdettä, mutta tottahan se on. Vastavirta-jutun Muotoa vois kyllä muuttaa. Ehkä olennaisempaa on kuitenkin vaan se, Vastavirran merkitys punk-kulttuurille Suomessa.

Haluisin muutenkin luoda pohjia nykyisen suomalaisen punk-kulttuurin kartoitteluun, tapahtumia, henkilöitä yms. Toive tietysti olisi, että jutuille löytyisi täydentäjiä ja uusien juttujen tekijöitä ja näin syntyisi syvempää tietopohjaa koko alakulttuurista.

Punk-kulttuurissa on paljoa asioita ja tietoo mitä ei ole minnekään suoraan tallennettu, artikkeleihin tms, koska aika paljon se on virallisten tiedotusvälineiden huomion paitsiossa. (Hybridi 20. kesäkuuta 2007 kello 09.46 (UTC))

Itsehän en punkista tiedä mitään. Lähdettä kaipaisin maininnoille "Vastavirta-klubi on punkpiireissä arvostettu keikkapaikka" ja "Suomen punkkulttuurin kannalta merkittävä, sillä muita vastaavia punk-henkeen keskittyneitä rock-klubeja ei Suomessa ole". Nämä voinee muuttaa esimerkiksi muotoon "N.N.:n mukaan Vastavirta-klubi on punkpiireissä arvostettu keikkapaikka" lähteen kera tai vaihtoehtoisesti "Vastavirta-klubin merkittävyyttä kuvaa ...". Sama koskee myös punkkulttuurin kannalta merkittävyyttä: mielestäni siitä, että Vastavirta-klubi on Suomen ainoa punkkiin keskittynyt klubi ei loogisesti seuraa, että se on punkkulttuurin kannalta merkittävä. Lähteiden ei tarvitse olla valtamediaa - kyllä punkista löytyy aivan varmasti kirjallisia ja verkkolähteitä aika runsaasti. --Lendu 20. kesäkuuta 2007 kello 09.52 (UTC)
Kyllä punkista laajemmin löytyy lähteitä, mutta lähinnä enempi menneisyydestä ja enemmän ulkomaita koskevaa. 2000-luvun punk suomessa ei helpolla läpäise julkisuuskynnystä, kuten ei muutkaan alakulttuurit, eikä siitä kirjallisia lähteitä paljoakaan ole. Ei noille Vastavirta-tiedoille nyt löytynyt lähdettä. Aika lapasen maku tulee jos pistää jonkun matti meikäläisen mukaan kommentin artikkeliin. Klubi on kyllä tosi arvostettu keikkapaikka. Punk-bändithän ei edes useinkaan pääse ihan joka paikkaan soittamaan... Kun en osaa punk-piireissä yleisesti ajateltua asiaa tekstiksi muokata niin olisko sitten paras poistaa koko jutun tynkä? (Hybridi 20. kesäkuuta 2007 kello 10.47 (UTC))
Ei missään tapauksessa. Wikipedian perusajatus on juuri siinä, että muut ihmiset korjaavat, parantavat ja laajentavat itse kunkin artikkeleja. Olen varma, että Vastavirran tiedoillekin löytyy järkevä lähde jossain vaiheessa. --Lendu 20. kesäkuuta 2007 kello 10.50 (UTC)

Yritysten merkittävyydet[muokkaa wikitekstiä]

Poistoäänestykseen harkitsemastasi R.K. Salon Lakkitehdas-artikkelista tietoja: http://www.inoa.fi/hakemisto/Kaupat+ja+ostopalvelut/Vaateliikkeit%E4/100605/Salon+Lakkitehdas+R+K+Oy/talous/ Perinteitä piisaa mutta ei kovin suuri kuiteskaan. --Aulis Eskola 25. heinäkuuta 2007 kello 11.43 (UTC)

Olen samaa mieltä – tällä yrityksellä on kuitenkin jotakin historiaa. --Lendu 25. heinäkuuta 2007 kello 13.09 (UTC)

Suomalaisia tiiviin aineen fysiikan tutkimusryhmiä[muokkaa wikitekstiä]

Hei, pyrin vähän siistimään tiiviin aineen fysiikka -sivua, ja siirsin tuon listan suomalaisista tutkimusryhmistä erikseen. Miksi sellaista ei voisi olla tietosanakirjassa? Eihän se ole niinkään linkkilista, vaan lista tutkimusryhmistä. Oletetaan vaikkapa, että joku haluaisi tehdä jutun tiiviin aineen fysiikan tutkimuksesta Suomessa. Eikö olisi ihan kätevää, jos voisi aloittaa tuolta sivulta? En ihan ymmärrä miksi tuo lista oli ok tuolla tiiviin aineen fysiikan sivulla, mutta ei omalla sivullaan. Tietty sivun voisi tehdä tyyliin "Tiiviin aineen fysiikan tutkimus Suomessa", mihin sitten kuuluisi historiaa, henkilöitä ym., mutta myös lopussa tuo linkkilista. --Teroh 30. elokuuta 2007 kello 19.51 (UTC)

Yksi Wikipedian ominaisuuksista on johdonmukaisuuden puute. Jos olisin nähnyt listan mainitsemassasi artikkelissa, olisin luultavasti siivonnut sen sieltä pois. Lista nyt vain kiinnitti huomioni uusien artikkelien joukossa. Kuten artikkelin keskustelusivulla on todettu, kyllä aiheesta saa aikaiseksi ihan kunnollisen artikkelin, kunhan siihen luo muutakin sisältöä kuin pelkän kokoelman linkkejä. --Lendu 31. elokuuta 2007 kello 14.10 (UTC)

Väännätkö vielä rautalangasta: miksi tuollaisia listoja ei voisi Wikipediassa olla? Eihän se ollut primäärisesti linkkilista, vaan pikemminkin lista noista tutkimusryhmistä. Tuon listan perusteella saa hyvän käsityksen alan tutkimusalueista Suomessa. Linkit tietenkin sitten auttavat parantamaan sitä käsitystä - lopulta ne voisi hyvin korjata Wikipedialinkeillä. Miten tuo siis poikkeaa esim. sivusta Luettelo Suomen kunnista? Siis vainko sillä tavoin, että linkit ovat nyt pääosin pois wikipediasta? Itse asiassa se jo nyt poikkeaa siten, että siinä on kerrottu lyhyesti kyseisissä tutkimusryhmissä tehtävästä tutkimuksesta. --Teroh 31. elokuuta 2007 kello 19.16 (UTC)

Nikolaev vai Mykolajiv[muokkaa wikitekstiä]

Onko tarkempaa tietoa, kumpi nimistä on oikea fi-wikissä, Nikolaev vai Mykolajiv? Laitoin kielenhuolto sivulle kysymyksen tästä kun tulin tehneeksi saman artikkelin epähuomiossa uudelleen?--Kimmet 21. marraskuuta 2007 kello 09.28 (UTC)

Rehellinen vastaus on, että en tiedä. Loin artikkelin aikoinaan nimelle, jolla sitä oli toivottu. Kahvihuonekeskustelussa todettiin, että Mykolajiv on oikea nimi. Yhdistän artikkelit. --Lendu 21. marraskuuta 2007 kello 11.19 (UTC)
Ok. Kiitoksia. Täydennän aloittamaasi artikkelia. Käyn myös ottamani valokuvani läpi, jos siellä olisi jokin järkevä kuva kaupungista. Kävin juuri kyseissä paikassa.--Kimmet 21. marraskuuta 2007 kello 12.25 (UTC)

Merkitsethän jatkossa lähteet omaan osioonsa "Lähteet"-otsikon alle. "Aiheesta muualla" -osio ei ole lähteitä varten. Vielä parempi, jos viittaat lähteisiisi tekstissä. Lab-oratory 18. elokuuta 2008 kello 17.37 (EEST)[vastaa]

Melkein tekisi mieleni sanoa jotain näsäviisasta, mutta pidän kieleni kurissa ja pitäydyn toteamaan, että muokkaa rohkeasti. Lisäksi suosittelen käyttäjälle käytösohjeeseen Aiheesta muualla tutustumista sekä käytännön Wikipedia:Merkitse lähteet#Lähteiden merkitseminen artikkeliin kertaamista. Myönnän kyllä, että en juuri nyt jaksanut viritellä {{verkkoviite}} kanssa - yritetään ensi kerralla uudestaan... --Lendu 18. elokuuta 2008 kello 18.43 (EEST)[vastaa]
Eivätpä ne viitteet niin tärkeitä ole, mutta kunhan laittaisit lähteet Lähteet-otsikon perään, sillä ne pitäisi laittaa mieluiten sinne, eikä "Aiheesta muualla" -osioon. Lab-oratory 18. elokuuta 2008 kello 18.46 (EEST)[vastaa]

Kommenttipyyntö/Ulrika[muokkaa wikitekstiä]

Moro! Olisi hyvä jos kävisit kopioimassa ratkaisuehdotuksesi Ulkopuolinen näkymys -kohtaan, jotta sille saataisiin ihan virallinen tuki (ja vastustus). Sehän on selvä ratkaisuehdotus. Perusteluakaan ei välttämättä tarvitse; voit niin halutessasi vaikka viitata mun kommenttiini. Terv. --Riisipuuro 16. kesäkuuta 2009 kello 15.47 (EEST)--[vastaa]

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Luokka:Kuuluisien henkilöiden puolisot merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Ota huomioon, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --Otrfan 9. heinäkuuta 2011 kello 08.18 (EEST)[vastaa]

Sama luokka taas keskustelussa. --Otrfan (keskustelu) 9. lokakuuta 2013 kello 08.00 (EEST)[vastaa]

https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Poistettavat_sivut/Kaljut_ihmiset#Keskustelu

Mistä päättelet, että kyseessä oli pila tai vandalisointiyritys? Nenoniel (keskustelu) 7. joulukuuta 2015 kello 16.54 (EET)[vastaa]