Keskustelu käyttäjästä:Ilkant

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Radiotiedustelu[muokkaa wikitekstiä]

Tere! Tiedätkö mitään siitä suomen "tarkemmin varjellusta" sotilassalaisuudesta jossa jokin ryhmä ( en millään muista nimeä) teki radiotiedustelua murtaen venäläisten koodeja kuin leipää? Jopa amerikkalaiset olivat ihmeissään koodien murtamisesta.

Asia on mielenkiintoinen ja ajattelin itsekkin etsiä aiheesta tietoa, sillä siitä on vaiettu hyvin tietoisesti. AriKoo

Eipä minulla ole muita tietolähteitä kuin nuo Joppe Karhusen kirjat ja muutama www-sivu Internetissä. Kirjoissa kerrotaan jonkin verran, miten koodeja on availtu. Enpä usko, että mitään suurinta sotasalaisuutta niissä on kerrottu... --Ilkant 22. maaliskuuta 2006 kello 04.13 (UTC)

Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, niin siitä on julkaistu myös seuraava kirja: Suomen radiotiedustelu 1927-1944. Kirjan on koonnut ja osittain itse kirjoittanut Erkki Pale ja toimittanut Reijo Ahtokari. Pale on palveli itse radiotiedustelussa sota-aikana. Kirja on julkaistu 1998. Eihän tuossa varmaan mitään oikeita salaisuuksia paljasteta, kuten ei ole tarkoituskaan. Radiotiedustelun toiminnasta ja myös joistain avausmenetelmistä saa kuitenkin ainakin amatööriä tyydyttävän kuvan. Kirja löytyy varmasti hyvin varustetuista kirjastoista.

Laajentamisia[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Hyvä, että teet uusia artikkeleita. Toivottavasti laajennat artikkeleitasi, jotta ne eivät jäisi minityngiksi. Huomaa myöskin, että wikipediaa ei ole tarkoitettu sanakirjamääritelmille. --Samulili 20. kesäkuuta 2005 kello 12:59:27 (UTC)

Huomaa, että artikkeleita voi esikatsella ennen tallennusta ja näin ei tarvitse uudestaan ja uudestaan tallennella samaa artikkelia. Se helpottaa tuoreiden muutosten seurastausta, kun sinne ei tule hirveästi saman artikkelin muokkauksia. :) – linnea 20. kesäkuuta 2005 kello 15:05:44 (UTC)

Oli tuossa samaan aikaan muokkaajia[muokkaa wikitekstiä]

Muokkasin Närästys-aihetta ja sitten kun talletin, oli joku ehtinyt muuttaa sivua... Meni suht pitkä (mikä sitten on pitkä ja mikä ei :-) ) selostus hukkaan. Siksi olen tallentanut hyvin usein.

Kirjoitettu teksti ei mene hukkaan, vaan voit palata selaimesi peruutustoiminnolla takaisin ja kopioida sieltä kirjoittamasi tekstin talteen uutta lähetystä varten. --Hippophaë 20. kesäkuuta 2005 kello 22:47:27 (UTC)

Sukututkimusohjelmat[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos hyvästä artikkelista. Siinä oli oivaa tietoa. Jos vielä saisi lyhyet luonnehdinnat yleisimmistä, vaikka ne toki ohjelman tekijän sivuilla usein on. Tosin, myyntiväritteisinä. Alexius Manfelt 1. syyskuuta 2005 kello 02.22 (UTC)

Hei, olet käyttänyt artikkeleissa <b></b> ja <i></i> html-koodeja, kun tyylioppassa [1] opastetaan käyttämään heittomerkkejä ''' ''' ja '' ''. --Ekeb 19. marraskuuta 2005 kello 08:12:30 (UTC)

Joo anteeksi.. tuo tulee jo selkäytimestä kun koodaa tavallisella editorilla... Pitää muistaa...

Huomautus minityngistä[muokkaa wikitekstiä]

Ethän kirjoita minitynkiä, vaan pyri kirjoittamaan artikkelisi joko tyngäksi tai kokonaiseksi artikkeliksi asti. Kiitos. — iirolaiho (kitinää) 24. joulukuuta 2005 kello 10:51:36 (UTC)

Hei!Yritä kirjoittaa artikkeli suoraan tyngäksi, älä jätä minityngäksi. yst. terv.--Teveten 14. tammikuuta 2006 kello 10.08 (UTC)

Hei! Artikkelisi sisältää voimakkaita kannanottoja. Lähteitä kaivattaisiin väitteiden tueksi. Pelkkiä omia mielipiteitä (esim. vapaasta kasvatuksesta) ei voi esitäää tietosanakirjassa. Yst.- terv.--Teveten 9. tammikuuta 2006 kello 06:32:04 (UTC)

Mietin tuota vähän aikaa.. Turhan voimakkaasti oli sanottuna. Kritiikki oli tarpeellinen. Aamuyön tunteina ajatus ei ole aina niin syvällistä.

Hei! Minulle on epäselvää, haluatko säilyttää ko. artikkelin itsenäisenä , koska kirjoitit sen aluun "Siirretty Varusmiespalvelus -nimikkeen alle.". Tee tarvittaessa sivusta uudelleenohjaussivu #redirect[[uudelleenohjauksen kohde]]-toiminnolla. Terv.--Teveten 18. tammikuuta 2006 kello 08.00 (UTC)

Varusmies-artikkelin loin tehtyäni sotilaspastori-artikkeliin lisäyksiä. Kirjoitettuani varusmies-artikkelin, huomasin varusmiespalvelus-artikkelin, joka sisälsi aivan kaikki asiat. Muokkasin sotilaspastori-artikkelia siten, että sieltä on linkki suoraan varusmiespalvelus-sivuun. En koe tarpeelliseksi enää varusmies-artikkelia. Redirect on vielä opettelun alla. --Ilkant 18. tammikuuta 2006 kello 08.02 (UTC)

OK. Tein redirectin tyhjentämällä artikkelin ja kirjoittamalla siihen #redirect[[Suomen asevelvollisuus]] Terv--Teveten 18. tammikuuta 2006 kello 08.13 (UTC)

Kiitos! :-) --Ilkant 18. tammikuuta 2006 kello 08.13 (UTC)

Hei! Tee vastedes laajempia artikkeleita. Yhden lauseen artikkeleilla informaatioarvo on lähellä nollaa, ja ne vain lisäävät muiden työtä. --TeVe 21. tammikuuta 2006 kello 09.30 (UTC)

höpöhöpö - Ihan jees, kun aloitat reippasti artikkeleita. Siitä tulle muille käyttäjille inspiksiä.--TuoppiP 21. tammikuuta 2006 kello 14.57 (UTC)

Hei! Kirjoitin tuon artikkelin uusiksi. Kyseinen termi on varsin epäselvä ja sitä ei varsinaisessa lääketieteellisessä kirjallisuudessa käytetä lainkaan. Vatsakatarri on jossain määrin diagnoosi, joka ei tarkoita mitään, eikä sitä siis "virallisesti" koskaan käytetä. Siitä huolimatta lääkäri toki saattaa potilaalle sanoa, että vaivojen syyksi on todettu vatsakatarri, mutta niin ei pitäisi tehdä. terv.--Teveten 21. helmikuuta 2006 kello 16.28 (UTC)

Testiversion vaatimukset?[muokkaa wikitekstiä]

Onko oleellista kertoa beta version vaatimuksista ja muistin kulutuksesta koska kaikki beta ohjelmat ovat yleensä ns. debug koodin sisältäviä ja ne kuluttavat yleensä tuplasti sen määrän muistia ja kiintolevy tilaa kuin mitä ne ilman debug koodia tarvitsevat?

Minäkin luen the Inquireria (hyvä kun laitoit lähteen. kiitos siitä huolimatta, että artikkeli oli jo tuttu minulle.) ja en silti täydentänyt tuota Windows Vista artikkeliin. Totuus on, ettei kukaan meistä voi varmuudella sanoa mitä ja kuinka paljon vista todellisuudessa tulee tarvitsemaan koneelta. Voimme vain heittää arveluita niiden tietojen pohjalta jotka meille joko vuodetaan tai annetaan jostain. En tule poistamaan lisäämääsi infoa, mutta haluan, että pohdit beta vaatimusta tärkeyttä ja luotettavuutta. :) ---AnXa- 16. maaliskuuta 2006 kello 11.35 (UTC)

Tv-maksutarkastajien rekistereistä[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Kirjoitit "Aiemmin lupatarkastajilla oli rekisteri niistä talouksista, joissa ei ole tv-vastaanotinta. Rekisteri poistettiin käytöstä, ettei rekisteri tietosisältönsä puolesta vaaranna kuluttajan yksityisyyden suojaa." Oliko tälle joku lähdekin olemassa? Vai mitä oikeastaan tällä tarkoitit? --Jjh 12. huhtikuuta 2006 kello 18.13 (UTC)

Olen kuullut asiasta yhdeltä ihmiseltä. Pidän hänen kertomaansa totena. Asia pitäisi oikeastaan tarkistaa. --Ilkant 13. huhtikuuta 2006 kello 00.05 (UTC)
Ainakin Laki valtion televisio- ja radiorahastosta antaa viestintävirastolle oikeuden yhdistää väestörekisterin tietoja televisiomaksun maksaneiden rekisterin kanssa muodostaakseen uuden, tilapäisen rekisterin, jota käytetään lain noudattamisen valvomiseksi (19 § ja 20 §). Nämä tilapäiset rekisterit pitää tuhota käytön jälkeen, viimeistään puolen vuoden kuluttua (22 §). —MikkoM () 13. huhtikuuta 2006 kello 00.20 (UTC)
Ja se onkin eri sisältö kuin mainitsemassani rekisterissä. Maksamattomat ei ole sama kuin ilman vastaanotinta. --Ilkant 13. huhtikuuta 2006 kello 00.32 (UTC)
Näinpä onkin. Siinä tapauksessa rekisterille televisiottomuutensa todistaneista ei ole ainakaan laissa suoraan lupaa. Tosin alkuperäinen väite kaipaa edelleen lähdettä, mutta suhteellisen uskottavalta se kuulostaa. —MikkoM () 13. huhtikuuta 2006 kello 00.42 (UTC)

Raamatun henkilöitä[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Loit sivun Raamatun henkilöitä, mutta Wikipediassa on jo luettelo Raamatun henkilöistä. Ehkä olisi hyvä, jos voisit siirtää luomasi sivun henkilöt tuohon luetteloon? --Jetman 6. toukokuuta 2006 kello 16.24 (UTC)

Minityngistä[muokkaa wikitekstiä]

Noita minitynkiä ei periaatteessa pitäisi kirjoittaa... --ML 13. toukokuuta 2006 kello 18.38 (UTC)

On mielestäni enempi sanakirjamääritelmä. Siirsin sinne:http://fi.wiktionary.org/wiki/etappi terv--Teveten 23. toukokuuta 2006 kello 08.49 (UTC)

Reitti on myös jo kerran aiemmin siiretty sanakirjaan, kts artikkelin keskustelusivu. terv.--Teveten 23. toukokuuta 2006 kello 08.53 (UTC)

Ok. Tuo Wiki-sanakirjan käyttö on ollut minulle vielä vieras asia, vaikka olen tiennyt sen olemassaolosta. Toimiiko se saumattomasti Wikipedian kanssa? Ts. jos joku etsii Wikipediasta Etappia, niin järjestelmä ohjaa Wikisanakirjaan? --Ilkant 26. toukokuuta 2006 kello 13.59 (UTC)

Pitäisikö luokka:koulut olla nimeltään Luokka:Oppilaitokset, kun siellä on esimerkiksi luokka "Helsingin oppilaitokset"? -Samulili 26. toukokuuta 2006 kello 18.06 (UTC)

Ai, sellainen olikin jo :) -Samulili 26. toukokuuta 2006 kello 18.07 (UTC)
Joops.. tuli taas luotua luokka ja huomasin sitten, että oppilaitokset kuvaa täysin saman aiheryhmän... --Ilkant 26. toukokuuta 2006 kello 18.08 (UTC)

Kirjoitathan laajempia artikkeleita[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitathan luomasi artikkelit minitynkien sijaan vähintään tyngiksi. Kiitos. --iirolaiho (kitinää) 28. toukokuuta 2006 kello 05.46 (UTC)

Allekirjoitus[muokkaa wikitekstiä]

Muistathan allekirjoittaa kaikki keskusteluviestisi (sekä äänesi äänestyksissä, jos sinulla on käyttäjätunnus). Se tekee keskustelujen seuraamisesta helpompaa. Allekirjoituksen voi lisätä helposti napsauttamalla tekstinmuokkausruudun yläpuolella olevan työkalurivin toiseksi viimeistä kuvaketta tai kirjoittamalla ~~~~ (neljä tildeä). --AdaL 9. elokuuta 2007 kello 16.31 (UTC)

Lintujen talviruokinta[muokkaa wikitekstiä]

Hei, valitettavasti pelkät (omat?) havainnot eivät kelpaa wikipedian lähteeksi. Pitää olla mustaa valkoisella. --albval 8. tammikuuta 2008 kello 10.13 (UTC)

Ei ole oma havainto. Tieto on peräisin sähköpostiviestistä. En laittanut henkilön nimeä esille, sillä haluaisin ensin kysyä häneltä, haluaako hän nimensä näkyviin. Sitten fakta-arvosta. Tieteessä asiat voi perustella kolmella tavalla: 1) Perustuen aiempiin tutkimuksiin, 2) loogisella päättelyllä aiemmista tiedoista, 3) empiirisistä tieteellisistä tutkimuksista. Jos Wikipediassa vaaditaan tieteellistä tekstiä, tämä kilomäärätieto saa jäädä pois. Minusta se oli kuitenkin tarpeeksi hyvä ja tarkka osviitta keskimääräiselle ihmiselle talviruoan kulutuksesta (jos joku haluaa pihalle laittaa lintulaudan tai useamman). Ydinasia on ruoan suuri menekki, jota ei monikaan tiedä.
Ei tieteellistä, vaan lähteellistä tekstiä. Sähköpostiviesti ei oikein täytä luotettavan lähteen määritelmää, katso Wikipedia:Merkitse lähteet. Tietysti jos tieto on vaikka BirdLifen ylisuurmestarilta niin juttu on ehkä hieman toinen. Tosin tuon ruoan kulutuksen tuossa artikkelissa voinee muotoilla myös niin, ettei lähdettä tarvita. Käynpä vähän säätämässä... --albval 8. tammikuuta 2008 kello 10.25 (UTC)
Ok, hyvä juttu. Hyvä kritiikki on aina tervetullutta. Se parantaa artikkelien laatua. --Ilkant 8. tammikuuta 2008 kello 10.28 (UTC)

Minityngistä[muokkaa wikitekstiä]

Tervetuloa Wikipediaan! Kirjoitit Wikipediaan minitynkäartikkelin. Wikipediaan halutaan kuitenkin mieluummin laajoja artikkeleita, joten harkitse, voisitko lisätä perustietoja aloittamaasi artikkeliin. Kirjoitathan jatkossa uudet artikkelit vähintään tyngiksi. Lisää tietoa muokkaamisesta on ohjesivuilla. --Retromies 24. kesäkuuta 2008 kello 06.39 (UTC)

Totta. Kuitenkin ajattelen, että parempi minitynkäartikkelikin kun ei artikkelia ollenkaan. Minitynkiä joku toinenkin voi laajentaa kuten minä olen tehnyt useille muiden kirjoittamille artikkeleille. Jos artikkelista ei ole mitään, moni kirjoitustaitoinen ja tietoa omaava jättää hiljaisen tietonsa pois Wikipediasta. --Ilkant 24. kesäkuuta 2008 kello 07.42 (UTC)
Huolimaton työskentelysi aiheuttaa turhaa vaivaa muille muokkaajille. Artikkelin kirjoittaminen tyngäksi minityngän sijasta ei vaadi alkuperäiseltä kirjoittalta paljon, kun taas toisen kirjoittajan on mentävä lähteille uudestaan. Hiljaista tietoa ei pidä kirjoittaa, vaan kaikella on oltava lähteet. Lähdevaatimus koskee myös Lasiharmonikka-artikkelia. --Ulrika 24. kesäkuuta 2008 kello 07.47 (UTC)

Kun kirjoitat nimiä, tarkistaisitko niiden suomalaisen oikeinkirjoitusasun (esim. Tchaikowsky > Tšaikovski) ja että linkki johtaa tarkoitettuun artikkeliin. Huolimaton työ aiheuttaa suurta vaivaa muille käyttäjille, joilla on riittävästi tekemistä muutenkin. terv.--Ulrika 24. kesäkuuta 2008 kello 07.39 (UTC)

Kyllä, aikomukseni olikin korjata tuo nimi ja samaan aikaan kun kirjoitit nimistä, olinkin korjannut jo sen. Kiitos kuitenkin viestistäsi! --Ilkant 24. kesäkuuta 2008 kello 07.40 (UTC)
Ole hyvä selvitä oikea kirjoitusasu ennen kuin painat tallenna-painiketta. Tšaikovski on edelleen väärin, etsi myös Saint Saensin oikea kirjoitusasu.--Ulrika 24. kesäkuuta 2008 kello 07.43 (UTC)

Kuten itsekin huomasit, Youtubeen ei voi luottaa. Siksi sen käyttö lähteenä ei Wikipediassa ole sallittua. --Ulrika 24. kesäkuuta 2008 kello 07.54 (UTC)

Asia selvä. --Ilkant 24. kesäkuuta 2008 kello 07.55 (UTC)

Google-video[muokkaa wikitekstiä]

Kun lisäät ulkoisia linkkejä, katso että ne myös toimivat. Lisäämäsi Google-videolinkit eivät toimi. --Ulrika 24. kesäkuuta 2008 kello 08.25 (UTC)

Artikkelin Perhelehti aloittajana osaat varmaankin täsmentää sen määritelmää, eli onko perhelehti jotain, mikä on kirkonkirjoissa vai jotain, minkä sukututkija tuottaa osana tutkimustaan vaiko molempia? Jos se olisi molempia, niin tarvittaisiin ehkä kaksi määritelmää. --Urjanhai 19. syyskuuta 2009 kello 11.51 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Operator merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Ota huomioon, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --(λ (?) (!)) 23. huhtikuuta 2011 kello 23.20 (EEST)[vastaa]

Mooseksen virren merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Mooseksen virsi merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Ota huomioon, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --Puuropyssy 15. toukokuuta 2011 kello 19.22 (EEST)[vastaa]

Osioiden järjestys[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on nyt pilkunviilausta, mutta artikkelimallin ohjeen mukaan Katso myös -osio tulee ennen lähteitä (itsekään en muistaisi tätä muuten, mutta kun sen aina joutui erikseen katsomaan ohjeista, niin se on jäänyt mieleen). Ja toisena pilkunviilauksena, jos linkki on jo tekstissä, niin sitä ei kuulu enää toistaa katso myös -osiossa. Mutta kiitos kuitenkin vanhemmalle käyttäjälle linkkien lisäyksistä ajankohtaisesta aiheesta.--Urjanhai 9. heinäkuuta 2011 kello 14.46 (EEST)[vastaa]

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot -lisäosaan liittyvään seulojat-käyttäjäryhmään jonka takia Wikipedian käyttöliittymä muuttui hieman. Käytännön hyöty lisäyksestä on, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Lisäksi pystyt vastaavasti merkitsemään artikkeliversioita vapaaksi sotkuista. Lisää merkittyjen versioiden ohjeita löytyy täältä. Itse lisäosa on vasta koekäytössä ja mikäli vastaan tulee hölmöjä käännöksiä, ongelmia tai haluat muuten vain eroon käyttöliittymämuutoksista niin niistä voi ilmoittaa joko suoraan minulle tai merkittyjen versioiden keskustelusivulle. --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2012 kello 07.19 (EEST)[vastaa]

Ok. Kiitoksia. Pitää tutustua tarkemmin tuohon seulontaan. --Ilkant (keskustelu) 13. heinäkuuta 2012 kello 19.29 (EEST)[vastaa]

Varoitus tiedoston poistamisesta Kun latasit tiedoston Jasennin vuokaaviona.gif, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Tiedostoa ei voida käyttää ennen tietojen täyttämistä. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, tiedosto poistetaan. Lisätietoja voi löytyä tiedoston sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi tiedostojen tiedot.

--Musamies (keskustelu) 26. marraskuuta 2014 kello 09.56 (EET)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Miljoonalaatikko merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Hartz (keskustelu) 7. joulukuuta 2014 kello 10.32 (EET)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu: Teiden ritarit[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Teiden ritarit merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? –Makele-90 (keskustelu) 19. kesäkuuta 2016 kello 15.28 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu: ACPI-haavoittuvuus[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin ACPI-haavoittuvuus merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? – Haltiamieli 16. syyskuuta 2016 kello 21.15 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Suolapatsas merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Cimon Avaro 8. tammikuuta 2018 kello 13.58 (EET)[vastaa]

Ei konekäännöksiä Wikipediaan[muokkaa wikitekstiä]

Ethän lisää Wikipediaan konekäännettyjä artikkeleita. Vaikka konekäännösohjelmat kehittyvät, käännökseen jää virheitä, ja sen korjaaminen on usein työläämpää kuin artikkelin kirjoittaminen kokonaan uudestaan. Kiitos.

Please don’t add machine-translated articles to the Finnish Wikipedia. Although machine translation programs are getting better, there will be mistakes and it is often more tedious to correct the translation than to recreate the article from scratch. Thank you. –Qwerty12302 (kesk | muok) 20. huhtikuuta 2023 kello 02.29 (EEST)[vastaa]

Ok. Tarkistelen niitä ja muokkaan Google Translatorin tekemiä tekstejä sujuvaammaksi suomen kieleksi. Joskus voi jotain jäädä huomaamatta. Yritän jatkossa tehdä parempia käännöksiä. Ilkant (keskustelu) 20. huhtikuuta 2023 kello 04.20 (EEST)[vastaa]
Jos käännät artikkeleita, niin suosittelen, että käännät ihan alusta asti itse etkä Google Translatea käyttäen. Usein sanantarkka kääntäminen ei myöskään ole mielekästä, vaan hyvässä käännöksessä lauserakenteet ja virkerakenteet ja jopa koko artikkelin rakenne voivat olla melko erilaiset. Vaikka konekäännetystä tekstistä olisikin korjannut kielioppivirheet, lauserakenteet voivat edelleen jäädä kömpelöiksi. --Qwerty12302 (kesk | muok) 20. huhtikuuta 2023 kello 14.32 (EEST)[vastaa]

Poistokeskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei! Lisäämäsi sivun Lastenkasvatus mahdollisesta poistamisesta on aloitettu keskustelu. Voit osallistua poistokeskusteluun aiheen keskustelusivulla. Lisätietoja Wikipedian poistokäytännöstä löytyy täältä. Luurankosoturi(­­­­­­­­-=≡~≈) 30. toukokuuta 2023 kello 15.49 (EEST)[vastaa]

Peittävä koodi → Peittokoodi[muokkaa wikitekstiä]

Hei, artikkeli Peittävä koodi olisi kannattanut vain siirtää nimelle Peittokoodi (ks. Ohje:Sivun siirtäminen). Lisäksi sivuja ei poisteta tyhjentämällä vaan merkitsemällä ne poistettaviksi (ks. Wikipedia:Pikapoisto). Muutin tuon tyhjennetyn sivun ohjaukseksi. --Silvonen (keskustelu) 5. elokuuta 2023 kello 07.42 (EEST)[vastaa]

Kumosin Ilkantin tyhjennyksen ja merkkasi Peittokoodin poistettavaksi, niin tehdään tämä oikein ja muutoshistoria siirtyy myös. Luurankosoturi ✉️ 5. elokuuta 2023 kello 13.51 (EEST)[vastaa]

Olet saanut jo aiemmin huomautuksia konekäännöksistä. Smerš on täysin käsittämätöntä Translate.Google-kieltä. Käännökset on tehtävä itse ja vain jos pystyy tarkistamaan lähteet. Jonkinlaista itsekritiikkiä pitää olla, eli jos ei osaa englantia hyvin, pitää unohtaa kääntäminen. Se ei ole sanojen laittamista peräkkäin eikä konekäännöksen tallentamista Wikipediaan. --Abc10 (keskustelu) 9. tammikuuta 2024 kello 20.34 (EET)[vastaa]

Poistin sivun. Ei siitä saanut mitään tolkkua. Luultavasti se noudatti alkuperäistekstin rakennetta, joka teki siitä vaikeaselkoisen. Paljon kirjailyhenteitä erilaisista organisaatioista – kai. Jos aiot tehdä artikkelin uudelleen, niin suosittelen ainakin aluksi lyhentämään sitä reippaasti, ylimalkainen selostus on aluksi riittävä. Sen jälkeen sitä voi täydentää, jos intoa riittää. Kiitos kuitenkin yrityksestä. (edit) Vielä sen verran, että käänösartikkeli kannattaa tehdä valmiiksi Wikipedian ulkopuolella tekstieditorilla tai omassa hiekkalaatikossa alasivulla. --Htm (keskustelu) 10. tammikuuta 2024 kello 01.59 (EET)[vastaa]