Keskustelu käyttäjästä:Gyllenhali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tänne toivon teiltä kokeneemmilta neuvoja, ideoita ja parannusehdotuksia.Gyllenhali 21. lokakuuta 2005 kello 20:50:06 (UTC)


Kuvan Kuva:Cartesius spiral.gif tekijänoikeusteidot puuttuvat, ole hyvä ja lisää ne. --Joonas 25. lokakuuta 2005 kello 20:16:47 (UTC)


Hei!

Poistin sivulta sydäninfarkti kappaleen "Ohitusleikkauksella pyritään estämään ennalta sepelvaltimoiden ahtautumien aiheuttamat ongelmat. Joskus se voidaan tehdä vielä akuutin infarktin jälkeen pallolaajennuksen asemesta."

Ohitusleikkausta ei käytetä sydäninfarktin hoitomuotona. Ohitusleikkaus ei myöskään vähennä sydäninfarktin riskiä. Nuo kirjoittamasi lisäykset eivät siis sovellu sydäninfarkti artikkeliin. yst. terv.--Teveten 13. marraskuuta 2005 kello 09:51:03 (UTC)


Hei! Katso tästä muutoksien merkitsemistä [1] Olet joskus (ainakin sydäninfarktiartikkelissa) merkinnyt pieneksi muutoksia, jotka eivät tämän ohjeen mukaan ole pieniä. Yst terv--Teveten 15. marraskuuta 2005 kello 08:20:26 (UTC)

Laitoin sivun suosikkeihini. Yhden lauseen lisääminen ei näköjään ole pieni muutos... Gyllenhali 15. marraskuuta 2005 kello 11:37:52 (UTC)

Olet kirjoittanut artikkelin Carl Gustav Mannerheimista, mutta lisännyt nimeen etuliitteen von. Mistä tämä lisä tulee, sillä Mannerheim-suku ei ole käyttänyt kyseistä liitettä ja se on rekisteröity Suomen ja Ruotsin ritarihuoneisiin ilman etuliitettä. Tämä väärä kirjoitustapa leviää helposti vieraskielisiinkin yhteyksiin. Alexius Manfelt 21. joulukuuta 2005 kello 09:07:26 (UTC)

Viitteet kreivi Mannerheimin julkaisuihin ovat kirjoitetut poikkeuksetta nimelle Mannerheim, C. G. von. Esimerkiksi seuraavissa lähteissä:
Ehkä hän on itse aktiiviaikanaan käyttänyt tuota etuliitettä. Korostanut ehkä saavuttamaansa asemaa kreivillisessä säädyssä, toisin kuin nuorempi veljensä, joka on saanut tyytyä vapaaherran asemaan? Mistäpä muualta, kuin suoraan ao. julkaisuista tuo nimi olisi otettu.--Gyllenhali 21. joulukuuta 2005 kello 09:52:28 (UTC)
Kuitenkin lienee parasta käyttää sitä oikeata nimeä tai ainakin mainita se, sillä kaikissa varsinaisissä lähdeteoksissä, kuin myös Suomen ja Ruotsin ritarihuoneissa käyhtetään aatelointikirjoissa mainittua nimeä Mannerheim, ilman etuliitettä. Julaisut eivät ole mikään virallinen lähde, ja kun hän kuitenkin vain peri kreivillisen arvon isältään, joka oli saanut sen Venäjän keisarilta, niin en kovin helposti usko hänen itsensäkän sitä käyttäneen, ja hänen nimitksensä on aina tehty muodossa Mannerheim. Toisaalta hänen poikansa, Kreivi Mannerheim, parooni C.G.E. Mannerheimin isä ei myöskään olet käyttänyt etuliitettä, koska sitä ei ole koskaan nimeen liitetty. Lisätietoja www.riddarhuset.fi ja www.riddarhuset.sv ja lukuisasta joukosta muita lähteitä, jopa Mannerheim-suvun kotisivutkin. Alexius Manfelt 21. joulukuuta 2005 kello 10:28:17 (UTC)

Sopiiko sinulle, että siirrämme tämän keskutelumme tästä ao. artikkelin keskustelusivulle?--Gyllenhali 21. joulukuuta 2005 kello 10:32:01 (UTC)

Nyt Carl Gustaf Mannerheim on ihan tyhjä. En tiedä pitäisikö tuo tuntemattomampi Mannerheim tosiaan siirtää sinne, mutta onpahan ainakin artikkelien historiat kunnossa nyt. -- Jniemenmaa 22. joulukuuta 2005 kello 08:02:52 (UTC)

Kyllä pitäisi! Uudelleenohjaussivun keskustelusivu on vielä siirron esteenä. Kiitos jo etukäteen.--Gyllenhali 22. joulukuuta 2005 kello 08:05:36 (UTC)

Haluaisin poistaa koko artikkelin, sähläsin sitten aloittelijana kaikkea. ----Mantra

Englanninkielinen nimi[muokkaa wikitekstiä]

Moi! Lisäsin artikkeliin Kulta-Into Pii muiden lisäysten muassa myös englanninkielisen nimen, jonka olit poistanut. Olen samaa mieltä siinä, ettei hahmoartikkelien tarvitse toimia kielten välisinä sanakirjoina, eli ettei artikkeleissa tarvitse mainita hahmojen nimiä eri kielillä. Tässä tapauksessa englanninkielinen nimi on mielestäni kuitenkin merkittävä hahmon alkuperäisenä nimenä. –Anchjo(jutskaa) 7. tammikuuta 2006 kello 14:10:18 (UTC)

Olkoon hyvä niin. --Gyllenhali 7. tammikuuta 2006 kello 14:14:50 (UTC)

Moi, kopioituja artikkeleita varten on hieno malline {{kopio|lähde}}. Eihän tuo nyt roska -mallineesta juurikaan eroa, mutta onpahan olemassa. --Harriv 27. tammikuuta 2006 kello 21.20 (UTC)

Kiitos tiedosta, olisi ollut asiallisempi käyttää tuota, jos olisin muistanut sellaisen olemassaolon. Otetaan käytäntöön jatkossa. --Gyllenhali 28. tammikuuta 2006 kello 14.23 (UTC)

Hevosaiheisista artikkeleista (ori-sanan taivutus)[muokkaa wikitekstiä]

Hei, laitoin tästä asiasta myös Gotlanninruss-sivun keskusteluun, mutta varmuuden vuoksi nyt vähän tännekin: "oritta" ei ole millään tavalla virheellinen ori-sanan taivutusmuoto, vaan hevosihmisten kielenkäytössä normaali tapa taivuttaa kyseinen sana, kun kyse on jalostuseläimistä.--niora 22. maaliskuuta 2006 kello 13.25 (UTC)

Vai niin, oudolta kuulostava taivutusmuoto. On siis nähtävästi ammattislangia, jos termi on tunnettu vain hevosihmisten parissa. Ensimmäisenä siitä väistämättä tulee mieleen ori-sanan abessiivi. Ilman oria -> oritta. --Gyllenhali 23. maaliskuuta 2006 kello 08.13 (UTC)
Kyse on itse asiassa vanhahtava muoto sanasta, tai lähinnä sen vanhat taivutusmuodot, joita halutaan edelleen käyttää kun kyseessä on hieno ja arvokas jalostuseläin. Ennen vanhaan ori taisi olla "orit" (ei siis monikkona vaan vähän niin kuin "airut" tms.); tätä yksikkömuotoa ei nykyään enää näe, mutta sen taivutusmuodot (yksikkö: oritta, oriin, monikko: oriita, oriiden) ovat jääneet elämään.--niora 23. maaliskuuta 2006 kello 08.27 (UTC)

Hei! Sivullasi oli riehunut vandaali Ramses. Palautin muutokset. --Alfred Dengan 30. maaliskuuta 2006 kello 12.50 (UTC)

Kiitos, Alfred. --Gyllenhali 30. maaliskuuta 2006 kello 12.55 (UTC)

Sattuuhan sitä, nimimerkillä kokemusta on. ;D --Höyhens 4. huhtikuuta 2006 kello 10.41 (UTC)

Jep, katsoin ensin vahingossa palautukseni virheelliseksi. Sitten meni pasmat hetkellisesti sekaisin. Asia kunnossa, paitsi että pitäisi se vandaali saada ojennukseen... --Gyllenhali 4. huhtikuuta 2006 kello 10.45 (UTC)
Huomasin. Bännätty on. t. --Höyhens 4. huhtikuuta 2006 kello 10.46 (UTC)

Ok, hyvä! Kyse oli siis artikkelista Mohandas Gandhi, jota vandalisoitiin, mutta jossa palautukseni ei mennyt heti puikkoihin :) --Gyllenhali 4. huhtikuuta 2006 kello 10.50 (UTC)

Wikiprojekti Linkit[muokkaa wikitekstiä]

Uudet rikkinäiset ulkoiset linkit on laitettu esille. Toivottavasti osallistut! --Hartz 3. syyskuuta 2006 kello 11.02 (UTC)

Kiitos avusta :)[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos avusta artikkelissa Keihäsrausku :) kymmenen pistettä ja papukaijamerkki ;)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Cartesius spiral.gif, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien kuvien tiedot.

Samulili 14. tammikuuta 2007 kello 15.57 (UTC)

Auktorimerkinnät[muokkaa wikitekstiä]

Olit sitten muuttanut auktorimerkinnät omin päin useimmista noista lajeista joihin olin sen lisännyt. Sulut on nyt myös vuosiluvun ympärillä, ei siinä mitään, mutta poistit samalla kaikki wikitykset noihin auktoreihin. Pientä tarkkuutta, pyydän. Ja kuten keskustelusivullani mainitsin, ymmärrän noiden merkintöjen päälle minäkin. --albval 4. lokakuuta 2007 kello 06.11 (UTC)

Käyttäjä:IA:n palautuksista joissain artikkeleissa huomaan, etten ole yksin mielipiteeni kanssa. Siirrän siis sulut sinne, minne ne kuuluvat ja palautan wikitykset. --albval 4. lokakuuta 2007 kello 06.17 (UTC)

Taksonomian yläheimo[muokkaa wikitekstiä]

Hei, wikitit tuon [2] yläheimon. Huomaathan, että yläheimosta ei ole omaa sivua, joten siitä kohtaa pitäisi linkittää suoraan tieteelliseen luokitteluun. Tämä ei kuitenkaan ole järkevää, sillä yläheimo-mallinetta käytetään muun taksonomiamallineen kanssa, missä on linkki jo tieteelliseen luokitukseen. Näitä linkkejä on siis tarkoituksen mukaisesti poistettu. – linnea 5. lokakuuta 2007 kello 12.45 (UTC)

Koska sana yläheimo oli muista taksonomian tasoista poiketen taxolaatikossa mustana, seurasin vain esimerkkiä, miten oli wikitetty uudelleenohjaussivun avulla lahko, alalahko, heimo ja alaheimo. Voishan siitä toki joskus paremmalla ajalla tehdä ihan oman sivunsakin. Sama temppu pitäisi tehdä myös alaluokalle ja ylälahkolle. --Gyllenhali 5. lokakuuta 2007 kello 20.38 (UTC)
Ongelma on se, ettei niistä ole mitään kerrottavaa. Tulisi vain minitynkä tai sanakirjamääritelmä. – linnea 7. lokakuuta 2007 kello 19.12 (UTC)

Hei, lisäsit luetteloon Suomen kuntamuutokset Renkomäen siirtämisen Orimattilasta Lahteen vuonna 1956. Voisitko mainita lähteen tiedolle. Itse olen yrittänyt käydä luettelota läpi ja lähteistää tietoja, paljon on vielä tarkistamatta. Mutta ajattelin että uusien tietojen osalta tämä käy helpoiten kun ottaa yhteyttä lisääjään. --Kyzyl 29. lokakuuta 2007 kello 13.41 (UTC)

Lisäsin viitteen. --Gyllenhali 31. lokakuuta 2007 kello 10.27 (UTC)
Thanks. Mutta toimiiko se nyt ihan niin kuin pitäisi, kun avaan tuon linkin, se menee Finlexin sivulle niin kuin pitääkin, mutta siellä näkyy vain teksti: Päätös eräiden tilojen, tilanosien ja alueiden siirtämisestä Orimattilan, Nastolan ja Hollolan kunnista Lahden kaupunkiin Hallinnonala:. Otsikon jälkeinen varsinainen lakiteksti puuttuu. Eli jos viitsisit vielä tarkistaa. =) --Kyzyl 31. lokakuuta 2007 kello 11.34 (UTC)

Tuolla päätöksellä Renkomäki pakkoliitettiin Lahteen. Valitettavasti useissa tapauksissa tuolla päätösluettelossa ei ole nähtävillä päätöksen otsikkoa enempää, ei karttaliitteitä tms. Muut löytämäni viitteet mm. Orimattilan kunnan sivuilla eivät vaikuttaneet sellaisilta, että ne tulisivat pysymään nähtävillä kovin pitkään (Toimintakertomus 2005). Tässä kuitenkin yksi linkki, jossa asiasta on mainintoja [3], jos sitä joku haluaa käyttää.--Gyllenhali 31. lokakuuta 2007 kello 12.04 (UTC)

Kiitos tiedosta. Ajattelin vaan että linkissä on jotain vikaa kun ei näkynyt otsikkoa enempää. Täytynee laittaa lähteeksi lisäksi tuo lehtiartikkeli, kun ei tuossa lakitekstin otsikossa mainita Renkomäkeä. --Kyzyl 31. lokakuuta 2007 kello 12.55 (UTC)

Delfiinien taksonomia[muokkaa wikitekstiä]

Olet wikipedisti ja eläinprojektissa. Onko tämä Delphinus delphi/delphis ja D. capensis -aihe keskeneräinen biologienkin piirissä vai onko siitä esim. jo DNA-tutkimusten valossa selvyys (yksi vai kaksi vai peräti kolme lajia?)? Siinä olis semmoinen koitos että pitäisi erottaa nämä kaikissa wikipedioissa. Voin olla tilapäisesti projektissa mukana, jos tämä pannaan oortninkiin. Niinkuin silli-artikkelinkin kanssa olin. Katsoisitko tämän keskustelusivun? Itse artikkeli nyt voi olla tällä hetkellä vaikka copyvio. Kysyn tätä kaikilta eläinprojektiin osallistuvilta. yst. terv. --Höyhens 9. tammikuuta 2008 kello 00.50 (UTC)

Pari luokkaa[muokkaa wikitekstiä]

Satuin huomaamaan että olet kirjoittanut Wikipediaan mm. kartta- ja luontoaiheista. Tämän perusteella sinulla voisi ehkä olla jokin näkemys luokista Luokka:Suomen vesistöt alaluokkineen ja Luokka:Itämereen laskevat vesistöt alaluokkineen. Eli jos voit arvioida, ovatko ne hyviä ja toimivia vai huonoja ja toimimattomia ja kertoa mahdollisen mielipiteesi luokan Suomen vesistöt keskustelussa, niin siitä voisi olla apua luokkien kehittämisessä. Keskustelun alkuosan ennen kohtaa "Uusi keskustelu" voit skipata, koska luokkien luokkarakenteita on muutettu sen jälkeen.--Urjanhai 20. tammikuuta 2009 kello 08.34 (EET)[vastaa]

Ylläolevan kommenttini lisäämiseen jälkeen luokan keskustelussa tuli hirvittävä tappelu kaikesta muusta kuin itse asiasta ja myös itse luokittelu sekä luokassa Suomen vesistöt että Itämereen laskevat vesistöt osoittautui keskeneräiseksi, eikä luokittelua ole vielä ehditty korjaamaan. Käydyn keskustelun perusteella esitin kuitenkin nyt uudet vaihtoehdot luokkien järjestämiseksi (keskustelussa alinna otsikolla "Interwiki ja luokitteluongelman ratkaisuehdotus"), joiden uskoisin olevan toimivammat (toimivin ehkä esittämäni vaihtoehto c, mutta muutkin käyvät). Eli jos ehdit käydä katsomassa, niin olisin kiitollinen.--Urjanhai 22. tammikuuta 2009 kello 19.08 (EET)[vastaa]

Luettelo suomen hyönteisistä[muokkaa wikitekstiä]

Hei, ethän mekaanisesti kumoa muiden muutoksia. Artikkelin wikisyntaksi on palauttamassasi versiossa rikki. --albval (keskustelu) 19. syyskuuta 2009 kello 14.17 (EEST)[vastaa]

Voisitko ystävällisesti kommentoida suunnitelmiasi Keskustelu:Luettelo hyönteisistä -sivulla. Sivun siirto ja käytettävyys kun ihmetyttävät hieman. Yst. --albval (keskustelu) 20. syyskuuta 2009 kello 12.12 (EEST)[vastaa]

Luettelo karjaroduista[muokkaa wikitekstiä]

Hei, jaksaisitko määritellä hieman tarkemmin, mikä nautarotujen luettelon määritelmässä mättää? Minusta se on ihan hyvä ottaen huomioon, että luettelo sisältää juuri sitä mitä nykymääritelmä lupaa. Pitke 21. syyskuuta 2009 kello 15.30 (EEST)[vastaa]

Suomen luonnonmaantieteellisten maakuntien kartta[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olit palauttanut virheellisen kartan artikkeliin Suomen luonnonmaantieteelliset maakunnat, rajat siis voivat muuttua, ks. Suomen eliömaantieteellisten maakuntien aluemuutoksia. Voinet myös katsoa Flora Nordicasta. --85.76.136.234 5. joulukuuta 2010 kello 18.39 (EET)[vastaa]

Olen vastannut tähän artikkelin keskustelusivulla. Palautin oikeellisen kartan tärvelemäsi tilalle. Hävitit siitä (tai siis sivupersoonasi Finrus) esimerkiksi Laatokan Karjalan maakunnan alueen kokonaan. --Gyllenhali 7. joulukuuta 2010 kello 23.49 (EET)[vastaa]

Muokkausyhteenveto[muokkaa wikitekstiä]

Hei vaan. Pikku juttu: en pidä tätä muokkausyhteenvetoa [4] erityisen asiallisena. Tiedän että asia (jatkuva eston kierto ja trollailu eri IP-osoitteilla) on äärimmäisen ärsyttävä, mutta koitetaan pitää muokkausyhteenvedot(kin) jotenkin asiallisena. Ei muuta. Gopase+f 9. joulukuuta 2010 kello 16.48 (EET)[vastaa]

Piilotin yhteenvedon. --Otrfan 9. joulukuuta 2010 kello 16.53 (EET)[vastaa]

Jep, eihän hallintoneuovostojen jäseniä tuollain sovi nimitellä. Hyi olkoon minua. Katsos, kun en ole diplomi-insinööri. --Gyllenhali 9. joulukuuta 2010 kello 16.56 (EET)[vastaa]

Seuloja-oikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. --Zache 21. tammikuuta 2012 kello 09.43 (EET)[vastaa]

Korjattavat eliöartikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Hei, loin sivun Wikipedia:Wikiprojekti Eliöt/Korjattavat jossa on tilastoa ja linkkiä korjausta kaipaavista eliöartikkeleista. Toivottavasti tämä innostaisi monia korjaustalkoisiin! – linnea 20. toukokuuta 2012 kello 14.14 (EEST)[vastaa]

Heips, viitsisitkö poistaa käyttäjäsivultasi toimimattoman taksoboksin. Nyt se kuormittaa turhaan haluttujen mallineiden listaa. Kiitos! --Velma (keskustelu) 24. toukokuuta 2012 kello 19.37 (EEST)[vastaa]