Käyttäjä:Jimbo Wales

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervetuloa![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gottlieb Duttweiler-instituutin palkintogaalassa vuonna 2011.

Hei! Minun nimeni on Jimmy Wales ja tämä on minun käyttäjäsivuni. Tavallisesti käytän nimeä Jimmy, mutta verkossa usein nimeä Jimbo. Ihmiset luulevat joskus, että oikea nimeni olisi James, mutta se on Jimmy.

Olen syntynyt Huntsvillen kaupungissa Alabamassa, Yhdysvalloissa vuonna 1966. Perustin Wikipedian 15. tammikuuta 2001. Vuodesta 2006 lähtien olen ollut 20. kesäkuuta 2003 perustamani Wikimedia-säätiön puheenjohtaja emeritus. Vuonna 2004 perustin Angela Beesleyn kanssa Wikian, joka on Wikipediasta ja Wikimedia-säätiöstä erillinen organisaatio. Olen ylpeä Wikipedian perustamisesta ja kiitollinen siitä, mitä se on tarjonnut miljoonille ihmisille ympäri maailmaa.

Voit muokata tätä sivua![muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia on sinun. Minä luotan sinuun.
Tule mukaan uskolliseksi muokkaajaksi ja toimi yhteiseksi hyväksi!

Todellakin voit! Jos niin haluat, aivan vapaasti. Tee muokkaus – tai vaikka useita muokkauksia! Siitä Wikipediassa on kyse. Haluan pitää sen tietynlaisena (yksinkertaisena, ilman div-tageja, tyylejä tai mallineita) mutta pääasia on, että luotan sinuun. Niin tosiaan! Minä luotan siihen, että lisäät tänne jotakin, mikä saa minut hymyilemään, mistä saan uutta tietoa tai mikä auttaa monia muita saamaan tietoa. Mutta ethän vandalisoi.

Lähes 3 000 Wikipedian käyttäjää seuraa minun käyttäjä- ja keskustelusivuani ja pitää niitä tarkkailulistalla, ja minä luotan siihen, että he korjaavat säälittä kaikki pahantahtoiset muokkaukset tai jopa poistavat ne kokonaan. Tämä on wiki. Jos olet tullut tänne vandaaliksi, miksi et ajattelisi toisin päin ja alkaisi uskolliseksi muokkaajaksi? Wikipediassa on aina käyttöä uusille uskollisille muokkaajille. Työ on kuitenkin koko ajan käynnissä.

Jos tulit tänne vandalisoimaan, miksi et ajattelisi toisinpäin ja alkaisi uskolliseksi muokkaajaksi? Wikipediassa on aina käyttöä uusille muokkaajille.

Kaikki tähän sivuun liittyvät kommentit ja kysymykset kannattaa esittää englanninkielisellä keskustelusivullani, koska olen sen parissa aktiivisempi kuin suomenkielisellä keskustelusivullani.

Yhteydenotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehdistökyselyt: Jos asiasi koskee ainoastaan Wikipediaa tai jotain muuta Wikimedia-projektia, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen jwales@wikia.com, tai voit soittaa säätiön viestintähenkilölle, Jaylle, numeroon +1 (415) 839-6885. Jos asiasi koskee minun henkilökohtaisia näkemyksiäni jostain yleisestä aiheesta, ota yhteyttä assistenttiini Topheriin osoitteessa press@wikia.com. Hän tietää, mistä minut löytää mahdollisimman nopeasti. Jos kyselysi liittyy Wikiaan, ota myös yhteyttä Topheriin osoitteessa press@wikia.com.

Wikipediaa koskevat kysymykset: Saat todennäköisesti riittävästi apua kahvihuoneesta.

Valitukset: Jos haluat esittää valituksen, on parasta aloittaa kahvihuoneesta. Kysy asiaa lyhyesti ja ystävällisesti, ja muut käyttäjät auttavat sinua mielellään. Ota suoraan yhteyttä minuun vasta sitten, kun olet kokeillut kaikkia muita mahdollisia keinoja.

Jos sinulla on valitettavaa artikkelin sisällöstä, siihen on olemassa useita mahdollisuuksia. Paras ja yksinkertaisin tapa on vain korjata se itse. Voit myös kirjoittaa artikkelin keskustelusivulle niistä asioista, joita haluat käsitellä. Varmista, että kirjoitat hyvin ja esität paikkansapitävää tietoa, joka on peräisin uskottavista ja luotettavista lähteistä. Jos tekemäsi muokkaukset kumotaan, jatka keskustelua artikkelin keskustelusivulla, kunnes saavutetaan konsensus. Näin Wikipedia toimii.

Kaikki muut tiedustelut voit lähettää sähköpostiosoitteeseen jwales@wikia.com (myös lehdistökyselyt ovat tervetulleita sähkopostitse).

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]