Ursula (kuvitteellinen hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kuvitteellisesta hahmosta. Ursula on myös etunimi.
Merinoita Ursula on valmis miten kieroon temppuun tahansa hallitaakseen rautaisella otteellaan maailman meriä.

Ursula on kuvitteellinen hahmo Disneyn Pieni merenneito -elokuvassa. Ursula on paha merinoita, joka himoitsee mertenkuninkaan Tritonin valtikkaa, jotta pääsisi valtaan. Pienen merenneidon lisäksi Ursula esiintyy myös pelissä Kingdom Hearts ja Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus -elokuvaan perustuvassa PlayStation-pelissä. Elokuvassa Ursulan apureina toimivat mureenat nimeltään Kiero ja Liero, jotka kuolivat kun Ursula vahingossa ampui heitä Tritonin valtikasta lähteneellä sähkösykäyksellä. Ursula kasvoi myöhemmin jättimäiseksi ja yritti tappaa Arielin, mutta Ursula sai surmansa, kun prinssi Eric ohjasi laivan päin Ursulaa ja laivan keulan terävä puuosa lävisti Ursulan, joka sähköistyi kuoliaaksi ja upposi merenpohjaan laivan kanssa.

Ursulalla on sinertävän värinen iho ja valkoiset hiukset. Hän on lihava, mutta hänellä on lihaksikkaat mustekalan lonkerot. Ursulalla on tosin vain kuusi lonkeroa, vaikka mustekaloilla niitä on kahdeksan tai kymmenen. Ursulalla on myös sisko Morgana, joka on Ursulaa laihempi ja esiintyy elokuvassa Pieni merenneito II: Atlantiksen salaisuus merinoitana Ursulan tilalla. Ursulan ja tämän nuoremman sisaren Morganan suomenkielisenä ääninäyttelijänä toimi Ulla Tapaninen. Ursula esiintyi Olipa kerran -sarjan neljännellä kaudella. Ursula esiintyi myös Herkules-animaatiosarjan jaksossa "Hercules and the Bacchanal", jossa hän yritti myydä parfyymia Herkuleelle ja Hermeelle.

Descendants-elokuvasarjassa paljastetaan, että Ursula ja tämän mureena-apulaiset on herätetty henkiin ja vangittu Isle of the Lostille ja Ursulalla on Uma-niminen tytär, joka on yhtä paha kuin äitinsäkin ja Malin kilpailija. Ursula ja Uma pitävät saarella Ursula's Fish & Chips -nimistä ravintolaa, joka myy kalaa ja perunoita ja jonka takaosassa Ursula ja Uma asuvat. Ursula pysyy usein kotonaan katsoen saippuaoopperoita Uman hoitaessa pääosin asiakastarjoilun. Ursula teki cameoroolin Descendants 2 -elokuvassa, jossa hän ilmestyi Umalle ja tämän miehistölle ravintolassaan laskien lonkeronsa heidän lähelleen ja käski heidän olla hiljaa huomauttaen heille, että tiskit eivät tiskaannu itsestään. Ursulaa ääninäytteli elokuvassa Whoopi Goldberg. Lisäksi Ursulan mureena-apulaisilla Kierolla ja Lierolla on Lagan ja Derelict -nimiset jälkeläiset, jotka on annettu lemmikiksi Jafarin pojalle Jaylle.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.