Upotte!!

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Upotte
うぽって!!
(Upotte!!)
Genre Toiminta, Komedia
Manga
Tekijä Kitsune Tennouji
Julkaisija Kadokawa Shoten
Sarjajulkaisulehti Young Ace
4-Koma Nano Ace
Shōnen Ace
Ensimmäinen painatus 2009 –
Kirjojen lukumäärä 4
TV-anime
Ohjaaja Takao Kato
Studio Xebec
Lähetyskanavat Internet
Alkuperäinen lähetyskierros 8. Huhtikuuta 2012 –
Jaksojen määrä -

Upotte!! (うぽって!!) on japanilainen manga-sarja Kitsune Tennoujilta, joka aloitti ilmestymisensä heinäkuussa 2009. Original Net Animation -sarja (ONA) ilmestyi nähtäväksi Nico Nico Dougassa huhtikuussa 2012.[1][2][3] Sen nimi tulee takaperin lausutusta nimestä 鉄砲 (てっぽう, teppou, suom. lunttulukkoase).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Juuri Seishou Akatemiaan siirtynyt opettaja saa selville, että tytöt kuten Funco tähtäävät aina parhaaseen suoritukseen. Usein tähän liittyy kuitenkin ampumista, jopa oikeilla luodeilla. Seishou Akatemian tytöt näet eivät ole pelkästään huippuampujia, vaan ihmishahmossa olevia aseita. Koulun oppilaat on jaettu kolmeen eri luokkaan, konepistooleihin (kuvattu alakoululaisina), rynnäkkökivääreihin (kuvattu yläkoululaisina) ja sotilaskivääreihin (kuvattu lukiolaisina).

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka: Rynnäkkökiväärit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FNC (Funko) (ふんこ Funko)
(Ääninäyttelijä: Iori Nomizu)
Sarjan päähahmo, lempinimeltään Funko, on pieni, mutta energinen tyttö. Koska kaikki hänen ympärillään esittävät tyhmää, hän luonnollisesti onnistuu yleensä heittämään parhaat vitsit. Hän on belgialainen FN FNC. Hänen ensisuudelmansa varasti luvun 18 lopussa suomalainen Sako, päihitettyään hänet.
16 (いちろく Ichiroku)
(Ääninäyttelijä: Misuzu Togashi)
Funcon paras ystävä. Hänellä on kova olemus ja hän on melko paha suustaan, mutta silti erittäin kiltti tyttö. Hän on amerikkalainen M16A4-rynnäkkökivääri ja omaa suuren joukon faneja, sillä useasti häntä valokuvataan asealan erikoislehtien artikkeleita varten.
L (える Eru)
(Ääninäyttelijä: Misato)
Myöskin Funcon läheinen ystävä. Hän on brittiläinen L85A1-rynnäkkökivääri. Ujo ja kömpelö tyttö, jonka idolina toimii Funcon isosisko Fal.
Sig (しぐ Shigu)
(Ääninäyttelijä: Kaori Sadohara)
Hänkin on Funcon erittäin läheinen ystävä. Sig on sveitsiläinen SIG SG 550 -rynnäkkökivääri. Hänen koulunumeronsa ovat kärkikastia ja hän on kunniaoppilas, mutta hieman yksinäinen toisinaan. Hänellä on poikkeuksellinen tarkkuus keskialueen ammunnassa, eikä voi sietää häviämistä.
18 (いちはち Ichihachi)
(Ääninäyttelijä: Aya Gōda)
Funcon huonetoveri. Hän on amerikkalainen AR-18 -rynnäkkökivääri. Häntä vaivaa alushousujen löysyys, joka johtaa usein kiusallisiin tilanteisiin. Tämä juontaa jälkensä oikeaan AR-18-aseeseen, jossa on löysä tukki.
Genkoku (現国)
(Ääninäyttelijä: Takayuki Kondo)
Funcon ja muiden luokanvalvoja. Hänet palkattiin Seishou Akatemiaan tietämättömänä muiden kyvyistä, ja ainoana ihmishahmona. Hänen ja Funcon välillä sattuu usein väärinymmärryksiä, aiheuttaen Funcon vihanpurkausten kohdistumisen häneen. Mutta Funcolla on tunteita häntä kohtaan, ja Funco toisinaan uneksii Genkokun henkilökohtaisena aseena olemisesta.
Sako (サコ)
(Ääninäyttelijä: Madoka Yamanaka)
Vaihto-oppilas jonka määränpää on päihittää Ichiroku taistelussa. Hän on suomalainen SAKO Rk 95 -rynnäkkökivääri.
Galil (ガリル Gariru)
(Ääninäyttelijä: Mariko Honda)
Toinen vaihto-oppilas ja Sakon kumppani. Hän on israelilainen Galil AR, ja kuten Sakollakin, hänellä on kilpailuvietti Ichirokua kohtaan, sillä he molemmat ovat hänen vanhan vihollisensa, AK-47:n variantteja.

Luokka: Sotilaskiväärit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fal (ふぁる Faru)
(Ääninäyttelijä: Mina)
Funcon isosisko. Hän on Belgiassa valmistettu FN FAL sotilaskivääri. Luokkansa luonnollisena johtajana hänellä on parhaat arvosanat, hän on suosittu ja kaiken lisäksi kaunis.
14 (いちよん Ichiyon)
(Ääninäyttelijä: Saeko Zōgō)
Ichirokun isosisko, jolla on poikatyttömäinen luonne. Hän on amerikkalainen M14 sotilaskivääri. Hän on söpö kun pysyttelee hiljaa, mutta omaa karkean puhetavan. Hän tykkää korneista vitseistä, ja aiheuttaa muille mielipahaa.
G3 (じーすり Jīsuri)
(Ääninäyttelijä: Mami Kosuge)
Jīsuri on saksalainen G3A3 sotilaskivääri. Ankarasta olemuksestaan huolimatta, hän on todella kiltti ja välittävä. Hänellä on monta pikkusiskoa konepistooli-luokassa, ja melko epäreilu lopetusliike. Hänen tarkka-ammuntataitonsa on alansa huippua, ja hänellä on usein päällään tummat sukkahousut.
Ms. Fujiko (ふじこ先生 Fujiko-sensei)
(Ääninäyttelijä: Yuu Asakawa)
Sotilaskivääriluokan opettaja, Fujiko on saksalainen FG42.

Luokka: Konepistoolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MP (えむぴ Emupi)
Yksi Jīsurin pikkusiskoista. Hän on saksalainen MP5A2-konepistooli. Vaikka Jīsurilla on useita siskoja, MP tuntuisi olevan suosikki.
53 (ごっさん Gossan)
Gossan on saksalainen HK53 konepistooli. Kuten kaima-aseensakin, hänen ulkonäkönsä on enemmän rynnäkkökiväärimäinen kuin konepistoolimainen, ollessaan paljon pitempi kuin luokkatoverinsa.
UZI (ウージー Ūjī)
MP:n itsejulistettu kilpailija. Hän on israelilainen Uzi-konepistooli.
M-10 (えむてん Emuten)
M-10 on amerikkalainen MAC-10 -konepistooli. Kuten kaima-aseensa joka ampuu nopeatempoisesti, hän puhuu nopeasti josta hänelle aiheutuu toisinaan "jumiutumisia" pieneksi hetkeksi.
Ms. Thompson (トンプソン先生 Tonpuson-sensei)
(Ääninäyttelijä: Sayaka Ohara)
Konepistoolien luokanopettaja. Hän on amerikkalainen Thompson-konepistooli.

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kitsune Tennoujin alkuperäinen manga alkoi Kadokawa Shotenin Young Ace lehdessä 4. heinäkuuta 2009, ennen muuttamista Shōnen Aceen kesäkuussa 2011, ja myös 4-Koma Nano Acessa.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Original Net Animation- sarja (OVA) Xebec:lta aloitti Nico Nico Dougassa ja Crunchyrollissa 8. huhtikuuta 2012. Sarjan aloitusteemana on "I.N.G." Iori Nozimulta, Misuzu Togashilta, Kaori Sadoharala sekä Misatolta ja lopetusteemana toimii "Himekuri" (ひめくり) Sadoharalta. Animen on Pohjois-Amerikassa lisensoinut Sentai Filmworks.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]