Unity Mitford

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nancy, Unity ja Diana Mitfordin hautakivet.

Unity Valkyrie Mitford (8. elokuuta 191428. toukokuuta 1948) oli englantilainen aristokraatti sekä Adolf Hitlerin ihailija ja ystävä.

Unity Mitford syntyi äärioikeistolaisen ja eksentrisen paronin David Bertram Ogilvy Freeman-Mitfordin johtamaan seitsenlapsiseen perheeseen, jossa oli kuusi tytärtä ja yksi poika. Mitfordin sisarukset nousivat aikanaan otsikoihinmilloin?. Yksi sisaruksista, Jessica meni naimisiin Winston Churchillin kommunistisukulaisen kanssa ja toinen, Diana nai Sir Oswald Mosleyn, Ison-Britannian fasistipuolueen johtajan. Unitysta tuli Hitlerin ystävä ja ihailija.

Pitkänä ja vaaleana kaunottarena Unity edusti saksalaisen rotuopin mukaista pohjoisen rodun ihannetyyppiä. Hän tutustui Hitleriin Münchenissä 1933, niihin aikoihin, kun kansallissosialistinen puolue otti vallan Saksassa. Hän rakastui Hitleriin toivottomasti ja toivoi pääsevänsä tämän kanssa naimisiin. Vaikka Unity oli pääosin epäpoliittinen hahmo, hän vetosi Hitleriin, jotta tämä pitäisi hyviä suhteita Isoon-Britanniaan. Hitler ei mielellään keskustellut naisten kanssa politiikasta, vaikka olikin aina vieraalleen kohtelias. Hitlerin ja Unityn suhde ei todennäköisesti ollut seksuaalinen, vaan jäi ystävyystasolle.

Saksan hyökättyä Puolaan ja Ison-Britannian julistettua sodan Saksalle Unity yritti itsemurhaa Münchenin Englantilaisessa puistossa 3. syyskuuta 1939. Hän ampui itseään kahdesti pienikaliiperisella pistoolilla, mutta jäi henkiin. Hitler lähetti parhaiksi tietämänsä lääkärit hoitamaan Unitya ja lähetti tämän erikoisjunavaunussa takaisin Englantiin terveydentilan ollessa riittävän hyvä. Unity ei koskaan toipunut haavoistaan, ja hän kuoli naimattomana 1948.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]