United Abominations

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
United Abomination
Megadeth
Studioalbumin United Abomination kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  2006–2007
 Julkaistu Suomi 16. toukokuuta 2007
Yhdysvallat 16. toukokuuta 2007
Japani 15. toukokuuta 2007
 Tuottaja(t) Dave Mustaine, Jeff Balding, Andy Sneap
 Tyylilaji thrash metal
heavy metal
 Kesto 47.57
 Levy-yhtiö Roadrunner
Listasijoitukset
Megadethin muut julkaisut
Gigantour
2006
United Abomination
2007
That One Night: Live in Buenos Aires
2007
Singlet albumilta United Abomination
 1. Gears of War
  Julkaistu: 2006
 2. À Tout le Monde (Set Me Free)
  Julkaistu: 23. maaliskuuta 2007
 3. Washington Is Next!
  Julkaistu: 2007
 4. Never Walk Alone... A Call to Arms
  Julkaistu: 2007

United Abominations on heavy metal -yhtye Megadethin 15. toukokuuta 2007 julkaistu, järjestyksessään 11. studioalbumi[1] ja ensimmäinen julkaisu yhtyeen uudelle levy-yhtiölle Roadrunner Recordsille. United Abominationsia voidaan pitää myös Megadethin todellisena comeback-albumina edellisen The System Has Failedin koostuessa lähinnä vanhemmasta kappalemateriaalista.

Albumin miksasi muun muassa Arch Enemyn, Killswitch Engagen ja Testamentin kanssa työskennellyt Andy Sneap. United Abominations viimeisteltiin Derbyshiressä, Englannissa. Dave Mustaine ja yhtyeen muut jäsenet Glen Drover, Shawn Drover ja James LoMenzo nauhoittivat albumin Los Angelesissa ja Englannissa.

"À Tout le Monde (Set Me Free)" on uudelleennauhoitettu versio vanhasta Megadeth-klassikosta; uudistuksina ovat tempon nostaminen, kitaroiden viritys normaalissa E-vireessä (alkuperäisessä puoli sävelaskelta alaspäin), pidennetty soolo ja vierasvokalisti Cristina Scabbia Lacuna Coil -yhtyeestä. "A Tout Le Monde (Set Me Free)" julkaistiin myös musiikkivideona. Albumilla soolokitaraa soittava Glen Drover lähti yhtyeestä kiertueen aikana henkilökohtaisiin syihin vedoten, ja hänet korvattiin Chris Broderickillä.

World Wide Albums -kirjan mukaan albumi myi ilmestymisvuotensa aikana 459 380 kappaletta.

Albumin tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Megadeth allekirjoitti levytyssopimuksen Roadrunner Recordsin kanssa. Levy-yhtiön vaihdos johtui lähinnä siitä, että yhtyeellä oli ongelmia tekijänoikeuksien kanssa edellisten levy-yhtiöidensä kanssa. The System Has Failed World Tour -kiertueen aikana yhtyeen keulahahmo Dave Mustaine ilmoitti Megadethin jäävän määräämättömäksi ajaksi tauolle, sillä Mustaine halusi jatkaa uraansa sooloartistina. Kiertueen lopulla Buenos Airesin loppuunmyydyssä konsertissa Mustaine kuitenkin painotti yhtyeen jatkavan uraansa. Kyseinen konsertti taltioitui lopulta Megadethin live-cd ja dvd:lle That One Night: Live in Buenos Aires.

Megadeth oli uusinut kokoonpanonsa palatessaan esiintymislavoille. Keulahahmo Dave Mustainen lisäksi yhtyeeseen kuuluivat Glen Drover (kitara), James LoMenzo (bassokitara) ja Shawn Drover (rummut). Mustaine valitsi rinnalleen mieluiten täysivaltaisia jäseniä sessiomuusikoiden sijasta. Myöhemmin hän kertoi pitävän Droverin veljesten välisestä kemiasta ja kertoi LoMenzon olevan "legenda".

Kappaleiden kirjoittaminen ja nauhoittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustaine kertoi, että tällä albumilla ei vaikuttaisi yksikään sessiomuusikko. Hän oli aloittanut kappaleiden kirjoittamisen jo The System Has Failed World Tour -kiertueen aikana. Kirjoittaessaan lopullisia levylle päätyviä kappaleita hän yritti saada kappaleisiin sellaisen tunnelman, joka "vangitsisi kuuntelijan mielen". Useimmat albumin kappaleista kertovat Amerikan poliitikoista, joista Mustaine löysi inspiraatiota kappaleisiin. Hän myös kertoi levyn nauhoittamisen olleen todella mukavaa lukuun ottamatta sitä, että hänen äänensä ei ollut toiminut nauhoitussessioissa tarpeeksi hyvin.

Lacuna Coil -yhtyeen solisti Cristina Scabbia vierailee albumilla À Tout Le Monde (Set Me Free) -kappaleessa, ja esitti sitä myös yhtyeen kanssa kiertueella.

United Abominations-albumia nauhoitettiin kahdessa eri paikassa, Lontoossa ja Kaliforniassa. Englannissa yhtye käytti samaa studiota, jota Mustainen lempiyhtye Led Zeppelin oli käyttänyt kulta-aikanaan. Studiossa nauhoitettiin myös alun perin Led Zeppelinin kappale Out on the Tiles. Mustaine myös tuotti albumin Jeff Baldingin ja Andy Sneapin avustuksella. Kumpikin oli työskennellyt aiemmin Megadethin tuottajana.

Albumin kahdeksas kappale, À Tout Le Monde (Set Me Free) on uudelleennauhoitettu versio Megadethin klassikkokappaleesta A Tout le Monde, joka julkaistiin vuonna 1994 Youthanasia-albumilla. Kappaleeseen on lisätty myös nopeampi tempo. Kappaleella vierailee myös Lacuna Coil -yhtyeen laulaja Cristina Scabbia. Scabbia kertoi haastattelussa olleen todella yllättynyt, sillä hän oli aina pitänyt kappaleen alkuperäisversiosta. Mustaine valitsi Scabbian kappaleelle kolmesta naissolistista Scabbian heavy metal -taustan johdosta.

Albumin viides kappale, Gears of War pääsi myöhemmin Gears of War -videopelin tunnusmusiikiksi. Gears of War on instrumentaalikappale. Yhtye olisi halunnut myöhemmin lisätä videopeliin päätyvään kappaleeseen sanat, mutta koska pelin oli määrä ilmestyä parin kuukauden päästä, oli liian myöhäistä lisätä sanoitusta kappaleeseen.

Kappaleista ”À Tout le Monde (Set Me Free)” ja ”Never Walk Alone... A Call to Arms” kuvattiin musiikkivideot.

Albumin kansitaide[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumin kansikuva valittiin deviantART-internetohjelman järjestämän kilpailun perusteella. Kisassa pyydettiin luomaan "uusi ilme" Megadethin maskotille Vic Rattleheadille, joka esiintyy lähes jokaisen Megadeth-albumin kannessa. Lopulta 11 kilpailijan työt pääsivät albumin kansivihkoon. Kansikuvaksi päätyi kuva, jossa Yhdistyneiden kansakuntien päämaja tuhoutuu Vic Rattleheadin ja Kuoleman enkelin seistessä sen edessä. Tosin albumin kansikuva ei voittanut kisaa, vaan se valittiin kanneksi sillä se oli Mustainen lempikuva teoksista. Yhtyeestä ei otettu yhtään kuvaa levyn kansivihkoa varten, sillä yhtye halusi fanien saavan oikeuden tehdä albumin taiteen.

Julkaisu ja promotoiminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dave Mustaine United Abominations World Tour -kiertueella.

United Abominations-albumin oli määrä ilmestyä alun perin lokakuussa 2006, mutta sen julkaisu peruutettiin piratismin johdosta. Mustaine kertoi haastattelussa Billboard-lehdelle yhtyeen viimeistelevän albumia, ja sen on määrä ilmestyä vuoden 2007 alkupuolella. Albumi vuosi valmiissa muodossaan internet-sivustoille huhtikuussa 2007. Albumi julkaistiin Japanissa 15. toukokuuta 2007. Yhdysvalloissa levy julkaistiin päivää myöhemmin. Ilmestymisviikollaan albumi myi 60,000 kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa, sijoittuen Billboard Hot 200 -listalla sijalle 8., yltäen kymmenen sijaa suurempaan suoritukseen kuin edellinen studioalbumi. Suomessa albumi oli Suomen virallisella albumilistalla sijalla 2., ja Kanadassa levy oli sijalla 5. Albumi ylsi myös Top 30 -listasijoituksiin seitsemässä muussa maassa.

Megadeth aloitti albumin kiertueen maaliskuussa 2007 Kanadasta. Yhtyettä lämmittelivät esimerkiksi Heaven and Hell ja Down. Kanadan konserttien jälkeen yhtye lähti Pohjois-Amerikan kiertueelle Machine Headin ja Heaven and Hellin kanssa. Kiertueella uuden albumin materiaalia kuultiin vain kolme kappaletta: United Abominations, Washington Is Next! ja Sleepwalker. Yhdysvaltojen kiertueen jälkeen aloitettiin kiertämään muualla, ja loppukiertue kesti vuoden 2008 maaliskuuhun.

Kriitikoiden vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

United Abominations keräsi todella paljon positiivisia arvosteluita, ja albumia ylistettiin Megadethin "paluulevynä". Blabbermouth-sivuston levyarvostelija Don Kaye kommentoi levyä todella hyväksi "jyräävien riffien kanssa". Albumi sai kuitenkin myös negatiivista palautetta, sillä Rolling Stone -lehden Evan Serpick kirjoitti arvostelussaan albumin muistuttavan liikaa yhtyeen aiempia albumeita.

Yhdistyneet kansakunnat antoivat albumin kansitaiteesta sekä sen YK:ta kritisoivasta nimikkokappaleesta myös todella negatiivista palautetta.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki sävellykset Dave Mustaine, ellei toisin mainita.

NroNimiSävelKesto
1.Sleepwalker5.55
2.Washington Is Next!5.26
3.Never Walk Alone... A Call to ArmsMustaine, G. Drover3.55
4.United Abominations5.35
5.Gears of War4.26
6.Blessed Are the Dead4.02
7.Play for Blood3.49
8.À Tout le Monde (Set Me Free)4.11
9.Amerikhastan3.43
10.You're Dead3.18
11.Burnt Ice3.47
Japanin bonuskappale
NroNimiSävelKesto
12.Out on the Tiles (Led Zeppelin-cover) Jimmy Page, Robert Plant, John Bonham4.03
Ennakkotilauksen bonuskappale
NroNimiSävelKesto
12.Black SwanMustaine4.04

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]