Ubongo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ubongo
Nepomuk 144 - Ubongo.jpg
Suunnittelija Grzegorz Rejchtman
Julkaisija Competo
Kosmos
Julkaisuvuosi 2003
Pelaajia 2–4
Ikäsuositus 10+
Pelin kesto 30 min
Monimutkaisuus matala
Strategisuus matala
Satunnaisuus keskitasoa

BoardGameGeek

Ubongo on Grzegorz Rejchtmanin suunnittelema vuonna 2003 julkaistu lautapeli. Pelissä on tarkoitus ratkaista määräajassa tehtävä, nopeimmin ratkaisun löytänyt saa parhaat asemat jatkoon.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on afrikkalainen taustatarina. Pelaajat yrittävät hankkia jalokiviä kohdaten erilaisia viidakosta tai savannilta tuttuja eläimiä tai esineitä.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ubongon pelimekaniikka on abstraktia ongelmanratkaisemista, joka muistuttaa tietokonepeliklassikko Tetristä. Jokaisella pelaajalla on valikoima erimuotoisia paloja. Kierroksen alussa pelaajat ottavat itselleen pelilaudan, jossa on alue paloja varten. Valittu määrä paloja on saatava sopimaan pelilaudan alueeseen tiimalasin juostessa.

Ensimmäiseksi ongelman ratkaissut pelaaja saa valita itselleen jalokiviä ensimmäisenä. Kaikki pelaajat, jotka ratkaisivat ongelman ennen ajan loppuun kulumista, saavat kaksi vierekkäistä jalokiveä järjestetyltä jalokivilaudalta. Usean kierroksen jälkeen pelin voittaa pelaaja, jolla on eniten samanvärisiä jalokiviä. Tämän saavuttamiseksi usein ensimmäisenä jalokiviä valitsemaan päässyt pelaaja on parhaassa asemassa.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ubongo Lautapeliopas.fi. Viitattu 21.5.2016. (suomeksi)|