Tyttö ja villivarsa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tyttö ja villivarsa (Flicka) on vuonna 2006 valmistunut yhdysvaltalainen elokuva, joka perustuu löyhästi Mary O'Haran vuonna 1941 ilmestyneeseen lastenkirjaan My Friend Flicka.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tyttö ja villivarsa on kertomus tytöstä, joka ei saa suoritettua kunnialla kouluopiskelujansa loppuun, haaveillessaan liikaa tunneilla. Katylle (tyttö) annetaan toinen mahdollisuus kesäksi luoda essee. Hän näkee ratsastaessaan villihevosen- mustangin, jonka saa myöhemmin kiinni, ja omaan tallipihaansa. Siinä on aihe hänen esseeseen- villihevoset. Katy nimeää hevosen Flickaksi- joka tarkoittaa kaunista tyttöä. Flicka kesyyntyy hitaasti, mutta säilyttää silti tulisen ja epävarman luonteen uusiin ihmisiin. Se luottaa kunnolla vain Katyyn. Tapahtumien kierre vie Flickaa ja Katya lähelle mitä vaarallisempia tilanteita, mutta Katy saa kaiken selvityttyä, ja Flicka selviää, ja jää asustelemaan Katyn luokse. Katy sai myöskin esseensä suoritettua, kauniin tarinan villihevosista.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.


Jatkoa elokuvalle julkaistiin vuonna 2010, Tyttö ja villivarsa 2 (Flicka 2, Friends forever). Kolmas elokuva on Tyttö ja villivarsa 3, joka julkaistiin vuonna 2012 (Flicka 3, Best friends).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]