Tyttö ja villivarsa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tyttö ja villivarsa (Flicka) on vuonna 2006 valmistunut yhdysvaltalainen elokuva, joka perustuu löyhästi Mary O'Haran vuonna 1941 ilmestyneeseen lastenkirjaan My Friend Flicka.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tyttö ja villivarsa on kertomus tytöstä, joka ei saa suoritettua kunnialla kouluopiskelujansa loppuun, haaveillessaan liikaa tunneilla. Katylle (tyttö) annetaan toinen mahdollisuus kesäksi luoda essee. Hän näkee ratsastaessaan villihevosen - mustangin, jonka saa myöhemmin kiinni, ja omaan tallipihaansa. Siinä on aihe hänen esseeseen - villihevoset. Katy nimeää hevosen Flickaksi - joka tarkoittaa kaunista tyttöä. Flicka kesyyntyy hitaasti, mutta säilyttää silti tulisen ja epävarman luonteen uusiin ihmisiin. Se luottaa kunnolla vain Katyyn. Tapahtumien kierre vie Flickaa ja Katya lähelle mitä vaarallisempia tilanteita, mutta Katy saa kaiken selvityttyä, ja Flicka selviää, ja jää asustelemaan Katyn luokse. Katy sai myös esseensä suoritettua, kauniin tarinan villihevosista.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Alison Lohman  … Katy McLaughlin  
 Tim McGraw  … Rob McLaughlin  
 Maria Bello  … Nell McLaughlin  
 Ryan Kwanten  … Howard McLaughlin  
 Danny Pino  … Jack  
 Dallas Roberts  … Gus  
 Kaylee DeFer  … Miranda Koop  
 Jeffrey Nordling  … Rick Koop  
 Dey Young  … Esther Koop  
 Nick Searcy  … Norbert Rye  
 Buck Taylor  … Wagner  
 Armie Hammer  … Oppilas  

Jatko-osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvalle julkaistiin jatko-osa Tyttö ja villivarsa 2 (Flicka 2, Friends forever) vuonna 2010. Kaksi vuotta myöhemmin vuonna 2013 julkaistiin sarjan kolmas elokuva Tyttö ja villivarsa 3 (Flicka 3, Best friends).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]