Tython

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tython on fiktiivinen planeetta Tähtien sodan Expanded Universessä. Kerrotaan että voima havaittiin ensimmäisen kerran Tythonilla, jossa ensimmäiset jeditkin syntyivät.

Tämän maailman kirkkaimmat ja parhaat filosofit, papit, tutkijat ja soturit kokoontuivat 36453 eYt keskustelemaan löydöistään mukana arvoituksellinen, mystinen Ashla (voiman valoisa puoli). Toisinajattelijat, jotka käyttivät Bogania (voiman pimeä puoli) lopulta synnyttivät noin 25793 eYt, kipinät Voima sotiin Tythonilla. Tuhkasta näiden sotien nousi varhain Jedi.

Aluksi jedi uskoi, että voimaa pystyisi käyttämään vain tythonilla, vaikka tämä myöhemmin toisin todistetaan Kun ennakoiva ryhmä lähti Tythonista muihin maailmoihin, tullakseen jediritareiksi. Jedi päätti perustaa tythoniin filosofia koulun, jossa määritellään valoisa puoli ja pimeä puoli voimasta (vastaava, kun antiikin Ashla ja Bogan), elävä voima ja yhdentymisvoimana.

Tythonin sijainti oli kadotettu jossain vaiheessa, mutta myöhemmin se löydettiin uudelleen Suuren Galaksisen sodan alkupuolella Jedi Satele Shanin johdosta. Coruscanttin hyökkäyksen jälkeen vuonna 3653 eYt, jedien ensisijainen asuinpaikka oli Tythonin jeditemppeli. Siellä heidän tehtäväksi tuli uudelleenrakentaa Jedien-Sääty huolimatta kohtaamistaan ongelmista paikallisten twi'lek pyhiinvaeltaja siirtomaan kannsa ja salaperäisen vaikutuksen, joka oli peräisin itse maailmasta. Ryhmä Marauders, tunnetaan tunnetaan myös FleshRaiders, alkoivat hyökätä tythonin asukkaiden kimppuun. Tythonin asukkaat pyysivät apua Jedeiltä voidakseen kostaa Raidersseille, mutta jedineuvosto kieltäytyi sekaantumasta paikallisten asioihin.