Turun yliopiston ympäristöntutkimuskeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turun yliopiston ympäristöntutkimuskeskus (lyh. TYYK) on yksi Turun yliopiston erillislaitoksista. Se koostuu kolmesta yksiköstä: Utsjoella sijaitsevasta Lapin tutkimuslaitos Kevosta, Saaristomeren tutkimuslaitoksesta ja Satakunnan ympäristöntutkimuslaitoksesta.

Lapin tutkimuslaitos Kevo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapin tutkimuslaitos Kevo on vuonna 1954 perustettu tutkimusasema, jolla suoritetaan ekologista, ympäristötieteellistä ja maantieteellistä tutkimusta.

Saaristomeren tutkimuslaitos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saaristomeren tutkimuslaitoksessa tutkitaan monitieteellisesti Itämeren ja erityisesti Saaristomeren alueita. Tutkimuksen lisäksi laitoksen toimintaan kuuluu mm. meriympäristön tilan pitkäaikaisseuranta.

Saaristomeren tutkimuslaitoksella on vuonna 1964[1] perustettu tutkimusasema Seilin saaressa Nauvossa. Tutkimuslaitoksella on lisäksi toimisto- ja tutkijatilat sekä laboratoriotila Turussa Yliopistonmäellä.

Tutkimuslaitoksella on ollut tutkimusasema myös Lohmin saaressa Korppoossa. Asema perustettiin vuonna 1958. Aseman kiinteistö on myyty yksityiselle ostajalle vuonna 2008.[2]

Satakunnan ympäristöntutkimuslaitos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satakunnan ympäristöntutkimuslaitos tekee monitieteellistä perus- ja palvelututkimusta. Se perustettiin vuonna 1989 Reposaaren sahan entisen konttorirakennukseen Poriin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Itämeri on herkkä tyl.utu.fi. 24. huhtikuuta 2009. Viitattu 11. toukokuuta 2009, klo 22:24.
  2. Lohmin Turisthemmet Korppoossa myyty (Turun Sanomat 31. heinäkuuta 2008)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]