Turun konserttitalo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turun konserttitalo
Turun konserttitalo
Turun konserttitalo
Osoite Aninkaistenkatu 9
Sijainti Turku Puutori
Rakennustyyppi konserttitalo
Valmistumisvuosi 1952
Suunnittelija Risto-Veikko Luukkonen
Käyttäjä Turun filharmoninen orkesteri
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla
Konserttitalo sisältä.

Turun konserttitalo sijaitsee Turussa Puutorin pohjoispäässä Aninkaistenkatu 9:ssä. Konserttitalon suunnitteli arkkitehti Risto-Veikko Luukkonen ja rakennus valmistui vuonna 1952, eli se on Suomen ensimmäinen konserttitalo.[1] Pääosin konserttien orkesterina toimii Turun filharmoninen orkesteri. Konserttitalossa on vieraillut myös kansainvälisiä huippuorkestereita ja -artisteja, kuten Demis Roussos, Duran Duran, Free, Hep Stars, Kinks, Procol Harum ja Thin Lizzy. [2]

Saleja on yksi, ja se on suunniteltu vain konserttitarkoitukseen. Akustiikan on suunnitellut Paavo Arni[1]. Saliin mahtuu yleisöä 1002 henkilöä. Siellä järjestetään konserttien lisäksi myös konferensseja, näyttelyitä, messuja ja muita tapahtumia.

1980-luvun alussa Helsingin Sanomien ammattilaiskyselyssä Turun konserttitalo sai Suomen silloisista konserttisaleista eniten mainintoja hyvästä akustiikastaan.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Turun konserttitalon historia ja arkkitehtuuri tfo.fi. 8.8.2011. Turun kaupunki. Viitattu 4.10.2013. (suomeksi) (englanniksi)
  2. Huhtamäki, Mikael: Live In Finland. Kansainvälistä keikkahistoriaa Suomessa 1955-1979. Helsinki: Gummerus, 2013. ISBN 978-951-20-8730-3.
  3. Parjo, Mauri: Hyvä akustiikka on jo suunniteltavissa. Helsingin Sanomat, 28.3.1981, s. 23.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.