Turun Pallokerho

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Turun Pallokerho eli TPK on turkulainen jalkapalloseura. Se perustettiin vuonna 1935, kun Mikaelin seurakunnan nuorisotoiminnasta alkunsa saanut poikien jalkapalloharrastus itsenäistyi omaksi seuraksi. Turun Pallokerho pelasi jalkapallon mestaruussarjassa kausina 1951 ja 1952. Seura voitti vuonna 1951 jalkapallon SM-pronssia.

Turun Pallokerholla on miesten edustusjoukkue Kolmosessa kaudella 2016 ja kakkosjoukkue neljännessä divisioonassa. Vuonna 2007 TPK palkittiin 15 muun seuran ohella Pohjola-palkinnolla Hyvälle Seuralle alueellisilla 1 000 euron tunnustuksilla. Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle on vuosittain jaettava tunnustuspalkinto moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle.

Nykyinen TPK keskittyy jalkapallon ja futsalin harrastus- ja kilpailutoimintaan. TPK on perinteikäs turkulainen kasvattajaseura, joka tarjoaa yhtenäisen "uraputken" aina junioreista edustukseen ja senioreihin saakka. TPK:ssa pelataan futsalia Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Futsal-liigassa, jossa se voitti hopeaa vuonna 2005 sekä pronssia vuosina 2006, 2008 ja 2010 . TPK:n toimintaperiaatteisiin on alusta asti kuulunut sitoutumattomuus. Seura on aktiivinen ja voimakkaasti kehittyvä. Vuodesta 1995 lähtien seura on järjestänyt kesäisin oman junioriturnauksen, Pepsi Soccer Cupin. Seuran entisiä junioreita ovat muun muassa Jani Virtanen, Severi Paajanen, Jukka Lehtovaara, Mika Ääritalo, Tomas Hradecký sekä Lukas Hradecký. Jo ammattilaistasolla lopettaneet Prince Otoo, Jermu Gustafsson ja Ville Harittu ovat myös seuran entisiä junioripelaajia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.