Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Messu- ja kongressikeskus Turun kirjamessujen aikaan syksyllä 2013.

Turun Messu- ja Kongressikeskus (ruots. Åbo mäss- och kongresscentrum) on Turussa, Artukaisen kaupunginosassa sijaitseva messukeskus. Se valmistui vuonna 1989. Messuyhtiö on perustettu vuonna 1987. Aikaisemmin se järjesti tapahtumia osuuskuntana. Turun Messu- ja Kongressikeskus on eräs Suomen suurimmista messujärjestäjistä.

Vuonna 2012 Turun Messukeskus Oy järjestää 16 omaa tapahtumaa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2011 n. 4,5 milj. euroa. Yhtiön oman henkilöstön määrä on 30. Turun Messu- ja Kongressikeskuksen järjestämissä messuissa vieraili yli 124 000 kävijää vuonna 2011. Näytteilleasettajia talossa oli noin 1900.

Messu- ja kongressikeskuksen toiminnasta vastaa Turun Messukeskus Oy, jonka pääomistaja on Turun kauppakamari. Muita merkittäviä omistajia ovat Turun kaupunki ja ProAgria Farma.

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Messu- ja Kongressikeskus (Turun Messukeskus Oy) on monipuolinen messujen, kokousten, kongressien sekä yleisötapahtumien näyttämö. Yritys järjestää suurtapahtumia, vuokraa tiloja sekä rakentaa ja suunnittelee messuosastoja. Messukeskuksessa on kolme kokoustilaa, auditorio sekä vuonna 2010 valmistunut ravintolasali, joka toimii myös tarvittaessa kokous- ja juhlatilana. Messukeskuksen vieressä sijaitsee Turku-halli, jossa järjestetään urheilutapahtumien lisäksi muun muassa konsertteja.

Tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa viime vuosina vuosittain järjestettyjä tapahtumia ovat muiden muassa:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita suomalaisia messukeskuksia:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]