Turun Messukeskus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Messu- ja kongressikeskus Turun kirjamessujen aikaan syksyllä 2013.

Turun Messukeskus (ruots. Åbo mäss- och kongresscentrum) on Turussa, Artukaisen kaupunginosassa sijaitseva messukeskus. Se valmistui vuonna 1989. Messuyhtiö on perustettu vuonna 1987. Aikaisemmin se järjesti tapahtumia osuuskuntana. Turun Messukeskus on eräs Suomen suurimmista messujärjestäjistä.

Turun Messukeskus Oy järjesti 10 omaa tapahtumaa vuonna 2015. Yhtiön oman henkilöstön määrä on 22 ja liikevaihto n. 4,4 miljoonaa euroa. Turun Messukeskuksen järjestämillä omilla messuilla vierailee vuosittain noin 102 000 kävijää. Kaikkiaan messukeskuksessa käy n. 250 000 kävijää vuosittain. Näytteilleasettajia talossa oli yli 1 500.

Messu- ja kongressikeskuksen toiminnasta vastaa Turun Messukeskus Oy, jonka pääomistaja on Turun kauppakamari. Muita merkittäviä omistajia ovat Turun kaupunki ja ProAgria Farma.

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Messukeskus (Turun Messukeskus Oy) on monipuolinen messujen, kokousten, kongressien sekä yleisötapahtumien näyttämö. Yritys järjestää suurtapahtumia, vuokraa tiloja, sekä rakentaa ja suunnittelee messuosastoja. Messukeskuksessa on kolme kokoustilaa, auditorio sekä vuonna 2010 valmistunut ravintolasali, joka toimii myös tarvittaessa kokous- ja juhlatilana. Messukeskuksen vieressä sijaitsee Turku-halli, jossa järjestetään urheilutapahtumien lisäksi muun muassa konsertteja.

Tapahtumia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun Messukeskuksessa viime vuosina järjestettyjä tapahtumia ovat muiden muassa:

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita suomalaisia messukeskuksia:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]