Tuonpuoleinen (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuonpuoleinen
Luoja(t) Jim Shooter
Mike Zech
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen Secret Wars vol. 1 #1 (toukokuu 1984)
Henkilötiedot
Oikea nimi Tuonpuoleinen
Status ?
Henkilöllisyydet Frank
Voimat Jumalalliset voimat, kyky luoda omia maailmoja ja tuhota galakseja silmänräpäyksessä

Tuonpuoleinen (engl. Beyonder) on kuvitteellinen hahmo Marvelin sarjakuvamaailmassa. Hänen ensiesiintymisensä oli Secret Wars vol. 1 #1 -lehdessä ja hänet loivat Jim Shooter ja Mike Zech.

Hämähäkkimiehen animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tuonpuoleinen esiintyi Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa 1990-luvulla.

Häntä ei nähdä ennen sarjan viimeisiä jaksoja, mutta hänen järjestämiin, (sarjakuvista tuttuihin) Salattuihin Sotiin viitataan jo suunnilleen sarjan puolessa välissä, kun hänen avustajansa, Madame Web, tapaa Hämähäkkimiehen ja auttaa tätä erilaisten arvoituspuheiden avulla ratkaisemaan kulloisenkin pulman joka on käsillä. Madame Web kertoo Hämähäkkimiehelle tekevänsä tämän siksi, että Hämähäkkimies olisi valmis "suureen taisteluun", joka on "ymmärryksen tuolla puolen" (Beyond Believe).

Pian Hämähäkkimies saa kuitenkin tarpeekseen Madame Webistä (kiitos Vihreän Menninkäisen puuhien) ja käskee tämän painumaan tiehensä. Madame Web poistuu, mutta lupaa palata kun suuri taistelu on käsillä.

Salatut sodat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tuonpuoleinen nähtynä ensi kerran Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa

Kuluu jonkin aikaa ja Hämähäkkimiehen elämässä ehtii tapahtua paljon, mutta lopulta Madame Web palaa ja vie tämän outoon ja autioon paikkaan (hän muutti tämän eräänlaiseksi patsaaksi matkaa varten).

Autiossa paikassa (jossa Hämähäkkimies on edelleen patsaana) taivaalle (tai mikä ikinä onkaan) ilmestyy suuret silmät ja jylhä ääni kaikuu kysyen, onko tämä (Hämähäkkimies) oikea. Madame Web vakuuttaa niin ja vapauttaa Hämähäkkimiehen. Pian tämän jälkeen Tuonpuoleinen ottaa ihmismäisemmän muodon jutellakseen Hämähäkkimiehelle ja kertoakseen tämän syyn olla siellä. Hän haluaa selvittää, onko hyvä vahvempi kuin paha. Tuonpuoleinen on järjestänyt "aution" planeetan, jossa hyvän ja pahan joukot saisivat kohdata. Hämähäkkimies saa itse päättää ketkä ovat hyvien puolella (Tuonpuoleinen oli itse jo järjestänyt pahat) ja keksiä miten voittaa sota.

Tämän jälkeen Tuonpuoleinen ja Madame Web seuraavat sivusta Salattujen sotien tapahtumia, kunnes Tohtori Doom keksii keinon varastaa Tuonpuoleisen voimat saadakseen ne itselleen. Hämähäkkimies ja muut hyvät kuitenkin pysäyttävät Doomin ja Tuonpuoleinen on taas vapaa (hyvillä kuitenkin herää kysymys, tekikö Tuonpuoleinen koko vangitsemisensa tahallaan). Tuonpuoleinen päättää sodan hyvien voittoon ja pyyhkii kaikkien (paitsi Hämähäkkimiehen) muistin tapahtuneesta ja lähettää muut, paitsi Hämähäkkimiehen, kotiin.

Tuonpuoleinen lähettää Hämähäkkimiehen takaisin "kotiin", mutta hän huomaa kaupungin olevan melkein täysin tuhoutunut. Pian hänelle selviää sen olevan Spider-Carnagen tekosia. Tuonpuoleinen ja Madame Web selittävät rauhaisassa paikassa Hämähäkkimiehelle (sekä monen muun maailman Hämähäkkimiehille), että Spider-Carnage oli onnistunut tuhoamaan melkein kaikki eri ulottuvuuksien maailmat ja Tuonpuoleinen oli käyttänyt voimiaan mennen ajassa taaksepäin kaikissa eri ulottuvuuksissa ennen kuin mitään ehti tapahtua.

Nyt monien eri maailmojen Hämähäkkimiehien tehtävänä on pysäyttää Spider-Carnage ennen tämän onnistumista. Tuonpuoleinen itse ei voi auttaa, sillä hänen voimansa ovat edelleen vähissä ajassa taaksepäin menemisen takia.