Tuomas Toivainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomas Toivainen
Henkilötiedot
Syntynyt11. huhtikuuta 1998 (ikä 26)
Rovaniemi
Ammatti käsikirjoittaja, ohjaaja, animaattori, ääninäyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2015–
Aiheesta muualla
tarinapaja.net
IMDb
Elonet

Tuomas Toivainen (s. 11. huhtikuuta 1998 Rovaniemi) on suomalainen käsikirjoittaja, ohjaaja, ääninäyttelijä ja itseoppinut animaattori.

Toivainen on käsikirjoittanut ja ohjannut Yle TV2:lla ja Yle Areenassa esitettävän animaatiosarjan Hullu – hullumpi – yläaste sekä Yle Areenassa olevan sarjan Näin tehtiin Hullu – hullumpi – yläaste. Yle Areenassa on esitetty myös Toivaisen animaatioelokuva Karin enkelit, joka on Hullu – hullumpi – yläasteen eräänlainen esiaste.

Toivainen oli Talent Suomi -kisan semifinalisti vuonna 2012. Vuonna 2013 hän voitti yhdessä Mikael ja Joel Mannisen kanssa Yle Areenan viikon sketsikilpailun yleisöäänestyksen[1] ja vuonna 2014 Pasila 2.5 – The Spin-Offin hahmopiirustuskilpailun.[2] Toivainen on palkittu vuonna 2015 Rovaniemen kaupungin kulttuuritekopalkinnolla[3] ja vuonna 2016 Koura-palkinnolla vuoden 2015 parhaasta lasten- ja nuortenohjelmasta Hullu – hullumpi – yläaste.[4] Hullu – hullumpi – yläaste on ollut myös ehdolla vuosien 2015 ja 2018 parhaaksi lasten- ja nuortenohjelmaksi Kultainen Venla -kilpailussa.

Toivainen on tehnyt vuonna 2017 Kirjastokaistalle 8-osaisen YouTube -animaation Kallen ja Keijon kirjastoluokat.

Toivanen toimii itse perustamansa Tarinapaja Oy:n toimitusjohtajana.[5]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.