Tuomas Saukkonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomas Saukkonen, Tuska Open Air 2008

Tuomas Saukkonen (s. 18. maaliskuuta 1980) on suomalainen muusikko, melodista death metallia soittaneen Before the Dawn -yhtyeen perustaja ja laulaja-kitaristi. Saukkonen soittaa myös rumpuja ja projekteissaan hän esittääkin studiossa itse kaiken paitsi puhtaat lauluosuudet. Before the Dawnin lisäksi Saukkonen on soittanut sooloprojektissaan Black Sun Aeonissa, jossa vaikuttaa myös Sotajumala-yhtyeen Mynni Luukkainen. Saukkonen soitti myös suomenkielistä metallia esittävässä RoutaSielussa, jossa hän soitti bassoa ja lauloi murinalauluosuudet.

Vuonna 2013 Saukkonen kuitenkin päätti lopettaa Before the Dawnin ja muut projektinsa (Black Sun Aeon, Dawn of Solace, RoutaSielu). Musiikin kirjoittaminen ja esittäminen ei kuitenkaan tähän loppunut, vaan kaiken tilalle nousi Wolfheart-yhtye.

Tuomas Saukkosella on vuonna 2015 aloittanut levymerkki OneManArmy, joka on julkaissut Wolfheartin levyn sekä julkaisee Mors Subitan toisen albumin Degeneration.[1]

Soittokalusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saukkonen soittaa Amfisound Custom -kitaroilla, jotka ovat käsintehtyjä Suomessa. Vahvistimina hän käyttää Silverblade-merkkisiä vahvistimia. Rumpuina hän käyttää Yamahan rumpuja ja käsintehtyjä Impressionin symbaaleja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arto Mäenpää: Mors Subita kaaoszine.fi. 27.02.2015. Viitattu 22.3.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tuomas Saukkonen.