Tuomari Nurmio ja Köyhien ystävät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuomari Nurmio ja Köyhien Ystävät
Tiedot
Toiminnassa 19791979
Tyylilaji Rock and Roll
Rautalanka
Rockabilly
Folkmusiikki
Kotipaikka Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Tuomari Nurmio
Esa Pulliainen
Hans Etholén
Juha Takanen

Tuomari Nurmio ja Köyhien Ystävät oli suomalainen rock-yhtye, joka toimi 1970-luvun lopussa. Yhtyeen hajoamisen jälkeen sen jäsenet Tuomari Nurmiota lukuun ottamatta perustivat Agents-yhtyeen, joka toimii yhä.

Tuomari Nurmio julkaisi ensimmäisen singlensä vuonna 1979 Orpojen tuki -studioryhmän kanssa. Hän saavutti kappaleensa Valo Yössä avulla julkisuutta ja etsi nyt itselleen yhtyettä. Dave Lindholm kuuli tämän ja esitteli Nurmiolle silloisen roudarinsa Esa Pulliaisen, jonka tiesi taitavaksi kitaristiksi. Nurmio ja Pulliainen lyöttäytyivät yhteen. He löysivät rumpaliksi Takasen ja basistiksi Etholénin, jolloin bändi oli valmis ja sai nimekseen Köyhien Ystävät.

Yhtyeen ainoa studioalbumi, Kohdusta Hautaan julkaistiin vuonna 1979. Se koostuu pääosin Nurmion sävellyksistä tai suomennoksista. Albumi menestyi hyvin , ja sen jälkeen lähdettiin kiertämään Suomea. Pian yhtye hajosi kuitenkin musiikillisiin erimielisyyksiin. Nurmio etsi uudet soittajat ympärilleen ja perusti Viides kolonna -yhtyeen, joka edusti hänen uutta, kokeilevaa linjaansa. Loput jäsenet perustivat Pulliaisen johdolla Agents-rautalankayhtyeen.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lindfors, Jukka, Salo, Markku & Pesonen, Raimo: Dumari: kohdusta hautaan ja paratiisin puutarhaan. Helsinki: WSOY, 2010. ISBN 978-951-02449-6-8.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.