Tuhattaituri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuhattaituri on Otavan peruskoulun matematiikan oppimateriaalisarja. Tuhattaituri on suunnattu esikoululaisille sekä luokille 1-6.[1] Kirjasarjassa opetellaan mm. yhteen- ja vähennuslaskuja ja kertolaskuja sekä jakolaskuja. Tuhattaituri koostuu ns. neljän peräkkäisen sivun tuntikokonaisuuksista. Oppikirjan kappaleissa ensimmäisellä aukeamalla on perustehtävät sekä kotitehtävät (luokilla 3-6 kotitähtävät on sijoitettu lisätehtävä-aukeamalle, seuraavalla aukeamalla lisätehtävät.

Tuhattaiturin näkökulma matematiikan opettamiseen on toiminnallinen ja sarjassa tähdätään matemaattisen ajattelun ja matemaattisen itsetunnon kehittämiseen. Jokaisen oppikirjan välissä on Tuhattaiturin kuori, josta lötyy materiaalia opetuksen ja opiskelun konkretisoimiseksi.

Sarjaan kuuluun oppilaiden kirjojen lisäksi mm. opettajan oppaat, tarkastuskirjat, e-kirjat, e-oppaat, koepaketit, pulmavihkot ja tukiopetusmateriaalit. Myös sähköisissä materiaaleissa Tuhattaiturissa on opettajan materiaali, Smartboard-materiaali alkuopetukseen sekä oppilaan sähköinen materiaali.

Tuhattaituri on julkaistu Suomessa myös ruotsinkielisenä nimellä Min matematik (Schildts). Sarja on otettu käyttöön Ruotsissa. Ruotsissa kirjaa kustantaa Studentlitteratur nimellä Favorit matematik.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuhattaituri Otava. Viitattu 23.12.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.