Troll 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Troll 2
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tuottaja Joe D'Amato
Säveltäjä Carlo Maria Cordio
Kuvaaja Federico Slonisko
Leikkaaja Vania Stringenoff
Pukusuunnittelija Laura Gemser
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia
Tuotantoyhtiö Filmirage
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 1990
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Troll 2 (tunnetaan myös nimellä Hiidet) on vuonna 1990 saanut italialais-yhdysvaltalainen kauhuelokuva. Elokuva on saanut Kulttimaineen ja sitä pidetään yhtenä huonommista elokuvista ikinä. Elokuvasta on tehty myös Dokumentti: Best Worst Movie, jonka on itse tehnyt Michael Stephenson, joka näytteli Joshua Waitsiä tässä elokuvassa. Elokuva on epävirallinen jatko-osa elokuvalle: Troll. Elokuvalle on myös tehty toinen jatko-osa: Troll 3.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kertoo uuteen kaupunkiin muuttaneesta perheestä, jotka ihmettelevät kaupungin asukkaiden outoa käytöstä. Pian, he saavat tietää että kaupungin lähellä asuu noita mukana peikkojoukko, jonka voimat ovat riivanneet kaupunkilaiset. Joshua (Michael Stephenson) etsii johtolankoja tapauksesta ja pian he ovat suuressa vaarassa.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuotanto alkoi, kun ohjaaja Claudio Fragasso:n vaimo, Rosella Drudi, oli ärsyyntynyt siitä, kun hän itse oli vegaani, mutta hänen kaverinsa olivat lihansyöjiä. Elokuvan tuotti Eduard Sarlui ja Joe D'Amato. Elokuvan näyttelijät olivat poiketen muutamista näyttelijöistä täysin tuntemattomia, lisäksi George Hardy, joka näytteli Michael Waitsiä elokuvassa oli tällöin vielä hammaslääkäri. Hän ei ollut tutustunut hyvin näyttelemiseen. Don Packard, joka esitti kaupan omistajaa oli oikea Mielisairaalan potilas, ja että hän ei itse tajunnut mitä oli tekeillä elokuvan aikana.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurilta osin, elokuva sai paljon huonoa arvosteluja, kritisoiden elokuvan näyttelyä ja peikkojen maskeerausta, mutta elokuva on saanut kuitenkin suuren kulttimaineen.