Trinity House

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trinity Housen nykyinen lippu

Trinity House on Yhdistyneen Kuningaskunnan majakoista ja merimerkeistä vastaava järjestö. Kuningas Henrik VIII perusti järjestön vuonna 1514 määrämällä erään munkkijärjestön lakkauttamisen sijaan huolehtimaan Thamesjoen merenkulun parantamisesta; tästä toiminta vähin erin laajeni.

Järjestön asiantuntemus ei ollut alkuvuosina paras mahdollinen ja kestikin kauan ennen kuin entisten munkkien tilalle alkoi ilmestyä todellisia asiantuntijoita. Ajan kuluessa järjestöön värvättiin entisiä laivaston upseereita joiden terveys ei enää sallinut aktiivityötä merellä; aikanaan myös kauppalaivaston upseerit tulivat mukaan; nämä miehet kehittivät Trinity Housen nykyiselleen.

1700-luvun lopussa Trinity House otti lopullisesti huostaansa siihen asti yksityisten hoitamia majakoita, eritoten Eddystonen majakan. Nykyisin järjestön asiantuntemus on korkea ja kaikkialla arvostettu. Trinity House -järjestö on esimerkiksi maailman huomattavin majakkalaivojen varustamo. Järjestöllä on oma lippu, jolla on kansallislipun asema.

Trinity House on hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tehtävänä on merenkulkijoiden ja merenkulkijoiden turvaaminen, koulutuksen, tuen ja hyvinvoinnin tarjoaminen merenkulkualan yhteisölle, jolla on lakisääteinen tehtävä yleisenä majakkaviranomaisena luotettavien, tehokkaiden ja kustannustehokkaiden avustusten tarjoamiseksi navigointipalvelua varten kaikkien merenkulkijoiden hyödyksi ja turvallisuudeksi.

Arkkitehti Samuel Wyatt suunnitteli vuonna 1794 järjestölle komean päämajan Lontoon Tower Hilliin; rakennuksen mahtavan klassisen julkisivun takana on Lontoon tyylikkäimpiä juhlatiloja ja kokoushuoneita. Sen sijainti, rakennuksen tyylikkyys ja huoneiden monipuolisuus tekevät Trinity Housesta halutun tapahtumapaikan sosiaali- ja yritystapahtumille. Myös häiden järjestäminen järjestön päämajassa tai muissa toimitiloissa on erittäin suosittua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]