Tricky

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tricky
Tricky - August 13, 2009.jpg
Syntynyt 27. tammikuuta 1968 (ikä 48)
Kotipaikka Bristol, Iso-Britannia
Aktiivisena 1988–
Tyylilajit Trip hop, rap, rock
Ammatit muusikko, tuottaja, näyttelijä

Tricky (s. Adrian Thaws 27. tammikuuta 1968 Bristolissa, Englannissa) on brittiläinen muusikko. Hänet tunnetaan erikoisesta kuiskauksen tapaisesta laulutyylistään, jossa on vaikutteita myös rapista. Hänen musiikkinsa mielletään trip hopiksi. Tricky on myös toiminut näyttelijänä ja tuottajana. Hän on toiminut monien kuuluisien yhtyeiden ja muusikoiden parissa kuten Damon Albarn (Blur, Gorillaz, The Good, the Bad & the Queen), Garbage, Björk, PJ Harvey, Alanis Morisette, Mos Def, Red Hot Chili Peppers, Tool, Paul Oakenfold, Cindy Lauper, DMX, Nelly Furtado ja Elvis Costello.

Hän on myös on toiminut Massive Attack -yhtyeen vierailijana kahdella ensimmäisellä albumilla (Blue Lines ja Protection). Massive Attackin tavoin myös Trickyn musiikki on erittäin synkkää ja melankolista. Hänet tunnetaan varsinkin vuoden 1995 soolodebyytistään Maxinquaye, joka oli suuri menestys etenkin kotimaassaan Isossa-Britanniassa.

Trickyn merkittävin elokuvarooli on ollut Jean-Baptiste Emanuel Zorgin kätyrinä nimeltä "Oikea käsi" elokuvassa The Fifth Element.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • A Ruff Guide (2002)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]