Tremulous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tremulous
Tremulous - alien base grenade.jpg
Kehittäjä Dark Legion Development
Julkaisija Dark Legion Development
Pelimoottori Quake III Arena
Julkaistu 31. maaliskuuta 2006
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Alusta Microsoft Windows, Linux, Mac OS X
Lisenssi GNU General Public License, versio 2.0 tai myöhempi ja Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Generic (käännä suomeksi)
Jakelumuoto lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tremulous on ilmainen ja avoimen lähdekoodin joukkuepohjainen FPS-tietokonepeli reaaliaikaisella strategialla, joka julkaistiin 31. maaliskuuta 2006. Peli muistuttaa Quake II:n Gloom-modifikaatiota. Pelissä on kaksi joukkuetta, ihmiset ja alienit, joista kummallakin on omat hyöty- ja haittapuolensa. Tremulous tehtiin alun perin modifikaatioksi Quake III Arena -peliin, kunnes se julkaistiin itsenäisenä pelinä. Peli on ladattu yli &&&&&&&&02000000.&&&&002 000 000 kertaa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on tavoitteena eliminoida kaikki viholliset ja vihollisen tukikohdat. Tähän tarvitaan useimmissa tapauksissa tiukkaa tiimityöskentelyä.

Ihmiset ovat fyysisesti heikompia kuin alienit, mutta heillä on käytössään pitkän kantaman aseet ja kestävät, mutta hitaasti rakennettavat tukikohdat. Alienit ovat kestäviä, nopeita ja hyvin lähietäisyydeltä tappavia. Heidän tukikohtansa on nopea rakentaa, mutta se on heikko ihmisten aseita vastaan. Alieneiden kunto palautuu ajan myötä. Alienit kehittyvät paremmiksi käymällä läpi pikaevoluution.

Monet palvelimet haluavat sallia muiden karttojen pelaamisen, jotka eivät ole oletuksena versiossa 1.1.0. On kaksi keinoa hankkia muita karttoja: niitä voi ladata käsin karttalähteestä (katso aiheesta muualla-osio) ja lisätä pk3-tiedostot kantahakemistoon tai käyttää takaportin omaavaa asiakasohjelmaa ja asettaa cl_allowdownload-asetus 1:ksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]