Train to Busan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Train to Busan
부산행
Ohjaaja Yeon Sang-ho
Käsikirjoittaja Yeon Sang-ho
Tuottaja Lee Dong-ha
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Korean tasavalta
Alkuperäiskieli korea
Aiheesta muualla
IMDb

Train to Busan (kor. 부산행) on 2016 julkaistu eteläkorelainen zombielokuva. Sen on ohjannut Yeon Sang-ho, ja sen pääosissa nähdään mm. Gong Yoo, Jung Yu-mi, ja Ma Dong-seok.

Elokuvalle on julkaistu animoitu esiosa Seoul Station, sekä sille kaavaillaan jatko-osaa vuodelle 2019.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa nimettömän autonkuljettajan ajaessa peuran yli. Peura kuolee, ja kuljettajan poistuessa ruumiin luota peura muuttuu pian zombiksi.

Muualla, Seok-woo, eronnut rahastonhoitaja, laittaa työnsä aina tyttärensä Su-anin edelle. Su-anin syntymäpäivänä tämä lupaa viedä hänet äitinsä luo vierailulle Busaniin. He nousevat Soulin juna-asemalla luotijunaan, jonka kyytiin pääsee myös loukkaantunut nainen. Nainen muuttuu nopeaksi zombiksi, ja alkaa tartuttamaan muita matkustajia puremalla. Zombijoukon alati kasvaessa selviytyjät onnistuvat eristämään ne muista. Televisio lähettää hätäsanoman, jossa reportoidaan epidemian olevan maanlaajuinen. Matkustajat pysähtyvät Daejeon asemalla, joka on kuitenkin täynnä zombeja. Useiden matkustajien kuollessa kourallinen heistä onnistuu pääsemään takaisin junaan, mutta joutuvat erilleen toisistaan.

Seok-woo sekä kaksi muuta matkustajaa Sang-hwa ja Yong-guk päättävät pelastaa Su-anin, Sang-hwan naisystävän Seong-kyeongin, vanhan rouvan In-gilin, ja kodittoman miehen toisesta junavaunusta. Samaan aikaan rikas liikemies Yon-suk käskee kaikkia olemaan päästämättä muita sisään heidän vaunuunsa. Lähes kaikki onnistuvat tunkeutumaan sisään heidän vaunuunsa, mutta Sang-hwa ja In-gil kuolevat pidätellessään zombeja. Yon-suk manipuloi muut eristämään tulokkaat kuljettajanvaunuun. Surun murtama In-gilin sisar päästää zombit sisään tappaen lähes kaikki vaunun matkustajat, mutta Yon-suk ja konduktööri Ki-chul pääsevät wc-tilaan piiloon.

Matkustajat saapuvat Daegun asemalle, jossa heidän on vaihdettava junaa. Seok-woo, Seong-kyeong, Su-an ja koditon mies päätyvät erilleen Jin-heestä ja Yong-gukista. Yon-suk uhraa Ki-chulin, Jin-heen ja Yong-gukin zombeille päästäkseen pakoon. Junankuljettaja käynnistää uuden lokomotiivin, ja yrittää pelastaa Yon-sukin. Kuljettaja kuolee, mutta Yon-suk pääsee sisään junaan. Samalla koditon mies uhraa itsensä muiden hyväksi ja Seok-woo, Su-an ja Seong-kyeong juoksevat junaan. Sisällä selviää, että Yon-suk on saanut tartunnan ja onnistuu puremaan Seok-woota. Seok-woo uhraa itsensä hyppäämällä lokomotiivista, ja pelastaa Su-anin ja Seong-kyeongin jotka matkaavat Busaniin. Busanissa kaksikkoa tulee vastaan sotilasalue, jonka päässä olevat sotilaat kuulevat Su-anin laulun ja saapuvat pelastamaan heitä.