Tracedawn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tracedawn
Tracedawn esiintymässä Tuskassa vuonna 2008.
Tracedawn esiintymässä Tuskassa vuonna 2008.
Tiedot
Toiminnassa 2005
Tyylilaji melodinen death metal
Kotipaikka  Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Niko Kalliojärvi, laulu
Tuomas Yli-Jaskari, kitara, laulu
Roni Seppänen, kitara
Perttu Kurttila, rummut
Jonne Lindqvist, basso
Vili Itäpelto, kosketinsoittimet

Entiset jäsenet

Antti Lappalainen, laulu
Jeremy Qvick, kitara (2005-2009)
Henkka Vahtere, basso (2005-2007)
Pekko Heikkilä, basso (2008-2012)
Valtteri Turunen, laulu (2005)

Levy-yhtiö

Redhouse FMP, 2007–

Aiheesta muualla
www.tracedawn.com

Tracedawn on suomalainen metalliyhtye. Kitaristi Tuomas Yli-Jaskari perusti yhtyeen vuonna 2005 nimellä Moravia. Yhtyeen ensimmäinen äänite ”Path Of Reality” -demo äänitettiin Kauniaisissa Studio Redhousen tiloissa ja se keräsi runsaasti huomiota niin underground-piireissä kuin myös arvostettujen muusikoiden keskuudessa.lähde? Hylättyään joitakin levy-yhtiöiltä saamiaan tarjouksia Tracedawn ja heidän taustajoukkonsa päättivät perustaa oman levymerkin. Nimi muutettiin Tracedawniksi ensimmäisen albumin nauhoitusten yhteydessä

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen ensimmäinen albumi Tracedawn julkaistiin alkuvuodesta 2008 (Äänitys: Nino Laurenne, Miksaus: Mikko Karmila, Masterointi: Mika Jussila). Kesäkuussa Tracedawn solmi jakelusopimuksen saksalaisen levy-yhtiön Drakkarin kanssa, joka vastaa Euroopan jakelusta ja markkinoinnista.

30. kesäkuuta 2008 Yhtyeen nettisivuille tuli tieto, että Henkka Vahtere on eronnut/erotettu Tracedawnista. Yhtye kertoi sivuillaan, että he eivät eronneet huonoissa väleissä ja he toivottavat Vahtereelle onnea ja menestystä.

30. tammikuuta 2009 Tracedawn aloitti toisen täyspitkän studioalbuminsa rumpuäänitykset Seawolf studiolla, josta jatkoivat Studio Redhouselle muiden instrumenttien äänitysten merkeissä. Tuottajana toimii Stone- ja Suburban Tribe -yhtyeistä tuttu Janne Joutsenniemi. Albumi Ego Anthem julkaistiin syyskuussa 2009. Samaan aikaan yhtyeen kitaristi Jeremy Qvick erosi bändistä ja tilalle tuli Roni Seppänen.

21. tammikuuta 2011 Yhtye tiedotti Facebookissa Tracedawnin tykkääjille viestin, jonka mukaan laulaja Antti Lappalaisen ja Tracedawnin tiet ovat eronneet ja Tracedawn etsivän uutta vokalistia.

30. joulukuuta 2011 yhtye julkaisi uuden videon tulevalta albumilta kappaleesta ”Breed Insane”. Bändin uusi laulaja on Niko Kalliojärvi, joka on tullut tunnetuksi muun muassa yhtyeistä Amoral ja Lithuria. Kalliojärvi laulaa tulevalla levyllä Lizard Duskilla kaikki örinävokaalit bändin kitaristin ja säveltäjän Tuomas Yli-Jaskarin hoitaessa puhtaat laulut.

10. marraskuuta 2012 basisti Pekko Heikkilä ilmoitti jättäneensä yhtyeen, ja tilalle saatiin Jonne Lindqvist.

Toukokuun 5. päivä 2013 yhtye ilmoitti virallisella Facebook-sivullaan, että laulaja Niko Kalliojärvi ei ole enää osana yhtyettä, ja tilalle saapui yhtyeen aikaisempi laulaja Antti Lappalainen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • In Your Name  (2009)

Kiertueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • European tour with Stratovarius 2010
  • European tour with Ensiferum 2009