Toys ”R” Us

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toys "R" Us
Toys R Us logo.jpg
Perustettu 1948(tunnettiin Children Supermartina, vuodesta 1957 eteenpäin Toys "R" Us:na)
Perustaja Charles Lazarus[1]
Toimitusjohtaja Gerald L. Storch
Kotipaikka Wayne, New Jersey, Yhdysvallat
Toimiala Lasten lelut
Henkilökuntaa 70 000[2]
Kotisivu www.toysrus.com
Toys "R" Us Jyväskylässä

Toys "R" Us on yhdysvaltalainen lelualan yritys ja myymäläketju. Yritys perustettiin Children Supermartina vuonna 1948, mutta muutettiin Toys "R" Us:ksi vuonna 1957. Yhtiöllä on yhteensä 600 kansainvälistä myymälää ja yli 140 lisensoitua myymälää 35 eri maassa. Yhtiöllä on neljä verkkosivustoa, Toysrus.com, Babysrus.com, eToys.com ja FAO.com[3] Vuonna 2006 Toys "R" Us saapui Suomeen, jossa sillä on kahdeksan myymälää.[4]

Myymälöitä on koko Pohjolassa 49 kappaletta.[5]

Geoffrey the Giraffe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Geoffrey the Giraffe (tunnetaan myös nimellä Dr. G. Raffe) on yhtiön maskotti, joka teki ensiesiintymisen vuonna 1950 Children's Bargain Townissa. Hahmon repliikin "Toys are us" lausunnasta, tuli myöhemmin koko yhtiön nimi. 1960-luvulla, kun Children Bargain Town tuli Toys "R" Usiksi, Dr. G. Raffen nimi muutettiin Geoffreyksi ja se tuli yhtiön viralliseksi "puhe-eläimeksi".

Babies R Us[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Babies "R" Us -myymälä avattiin vuonna 1996 Westburyssä, New Yorkissa. Babies "R" Us:lla on Yhdysvalloissa 260 myymälää. Myymälät tarjoavat tuotteita odottaville vanhemmille ja vastasyntyneille lapsille, kuten pinnasänkyjä ja huonekaluja, turvaistuimia, lastenrattaita, vaippoja, sänkytarpeita, vaatteita ja leluja.

Toys "R" Us, Kansainvälinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toys "R" Us-myymälä Filippiineillä.

Myymälöiden laajentumisen myötä Toys "R" Us laukaisi maailmanlaajuisen olemuksen vuonna 1984 kun yhtiö avasi ensimmäisen kansainvälisen kokonaan omistetun myymälän Kanadassa ja lisensoi toimintaa Singaporessa. Kansainvälinen Toys "R" Us kattaa Yhdysvalloissa 600 myymälää ja yli 140 lisensoitua myymälää 35 eri maassa. Yhtiö jatkaa kasvamistaan kovaa vauhtia, sillä lokakuussa 2011 se laajensi toimintaansa Puolaan.

Vuonna 2009 yhtiö osti Toys "R Usin jäljelle jääneet osakkeet ja Japanista Mc Donalds holding Co.:n, laajentaen omistusoikeuksia 62 prosentista suurimmillaan jopa 90 prosenttiin.

FAO Scwartz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toukokuussa 2009 Toys "R" Us Inc. osti lelujen jälleenmyyjän FAO Schwarzin.[6]

Vuoden 2010 lomakaudella, Toys "R" Us, Inc. kehitti toimintasuunnitelman FAO Schwarzille, sisältäen uuden logon, jossa on haltijamainen olento, jolle yhtiö on antanut nimeksi "Wit". Samassa yhteydessä yhtiö julkaisi FAO:n merkkituotteita Toys "R" Us ja Babys "R" Us-myymälöissä.

Verkkokauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toys "R" Us avasi verkkosivustonsa kesäkuussa 1998. Se on yltänyt Internet Retailer Top 500 Guidessa sijalle 37 ollen yksi vierailluimmista sivuista erikoislelu- ja vauvatuotantokategoriassa . Samassa yhteydessä Babys "R" Us.com sisältää laajan valikoiman vauvatuotteita, tarvikkeita ja pääsyn yhtiön vauvarekisteriin.

Laajentaakseen omaa nettisalkkuansa helmikuussa 2009 yhtiö hankki eToys.comin Parents Co.:lta, joka ajautui konkurssihakemukseen joulukuussa 2008. Taloudellisia maksusuhteita ei oltu paljastettu.[7] Saman hetken aikana tiedotettiin että Toys "R" Us Inc. osti Toys.comin 5.1 miljoonalla dollarilla.

Vuonna 2010 Toys "R" Us Inc. raportoi että sen nettimyynnit kasvoivat 29,9 % vuoden aikana 602 miljoonasta dollarista 720 miljoonaan dollariin.[8]

Viimeaikaisia aloitteita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooftop Solar Project[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

11. huhtikuuta 2011 Toys "R" Us tiedotti että se suunnittelee kattavansa 70 prosenttia jakelukeskuksen katosta Flandersissä, New Jerseyssä aurinkopaneelikatolla. Yhtiö sai tämän 5.38-megawattisen aurinkoprojektin ollen suurin katolle asennettu aurinkopaneelisysteemi koko Yhdysvalloissa.[9]

Integrated Store Strategy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

23. elokuuta 2011 Toys "R" Us Inc. tiedotti aikovansa avata 21 uutta myymälää ennen vuoden loppumista, ollen osana kokonaista toimintasuunnitelmaa, jota yhtiö on jatkanut vuodesta 2006 yhdistääkseen Toys "R" Usin ja Babys "R" Usin samaan rakennukseen. Yhtiö sanoi että varastot toimittavat lisää ostoksilla käymisen mukavuutta. Yksityisesti ylläpidetty yhtiö sanoi että tämä sisältää 11 "R" Supermarkettia, joista yhdessä on kokonaiset Toys "R" Us ja Babys "R" Us-myymälät samassa osoitteessa ja lopuissa 10:ssä olisi pienempiä versioita samassa rakennuksessa. Myymälöitä tulisi olemaan yhteensä 13 osavaltiossa sisältäen Alabaman, Californian, Georgian, New Jerseyn ja Texasin. Se myös uudelleenmuotoilee 23 valmiiksi olevaa myymälää niin että samassa rakennuksessa on kaksi myymälää.[10]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Peltola, Heikki: Palveluloisto ja kiehtomisen aito taito, Kaupan keinot hyperkilpailussa, s. 166. Helsinki: Edita, 2007. ISBN 9789513749422.
  2. Toys "R" Us Careers toysrusinc.com.
  3. Toys "R" Us: Investor Relations toysrusinc.com.
  4. Toys "R" Us Finland: Historia toysrus.fi.
  5. Toys "R" Us Finland toysrus.fi.
  6. Toys "R" Us Acquires High-End FAO Scwartz cbn.com.
  7. Toys "R" Us acquires EToys.com articles.latimes.com.
  8. Toys "R" Us opens dedicated e-commerce fulfillment hub internetretailer.com.
  9. Toys "R" Us builds massive rooftop solar project news.cnet.com.
  10. Toys R Us to open 21 new stores before year ends news.yahoo.com.