Tornion IHC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tornion IHC
Perustettu 1976
Kaupunki Suomi Tornio
Kotiareena Hannulanmäen jäähalli
– kapasiteetti 585 istumapaikkaa
Sarjataso II-divisioona
Värit               
Puheenjohtaja Katja Perttula
Päävalmentaja Tomi Pokka
Kapteeni Suomi Taavi Kallio
Omistaja Suomi Tornion Ice Hockey Club ry
Mestaruudet 2017

Tornion Ice Hockey Club eli TIHC on vuonna 1976 perustettu torniolainen jääkiekkoseura. Tornion IHC:n kotihalli on Hannulanmäen jäähalli. Kaudella 2009–2010 TIHC pelasi historiansa ensimmäistä kertaa Suomi-sarjassa. Sitä ennen II divisioona oli korkein sarjataso, jolla Tornion IHC oli esiintynyt. Miesten edustusjoukkueen lisäksi Tornion IHC:lla on juniorijoukkueita eri ikäluokissa.

TIHC-aiheisia kappaleita ovat Jari Vesan säveltämä ja sanoittama TIHC iskee sekä Jakke Salomaan säveltämä ja sanoittama TIHC toimii. Kappaleiden sovituksista vastaa Idealside.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tornion IHC:n perustava kokous pidettiin 26. helmikuuta 1976. Nimeksi uudelle seuralle päätettiin antaa kansainvälinen Tornio Ice Hockey Club, joka on myöhemmin muuntunut nykyiseen muotoonsa Tornion Ice Hockey Club. TIHC:n väreiksi päätettiin ottaa Tornion kaupungin värejä mukaillen sininen, punainen ja valkoinen, ja myös seuratunnus suunniteltiin kaupungin vaakunan pohjalta.

Tornion keskeinen jääkiekon harrastuspaikka oli alusta lähtien Putaan ulkokaukalo, joka toimi myös seuran kotikenttänä pitkään. Torniossa siirryttiin jäähalliaikaan 14. tammikuuta 2002, kun uusi Putaan kaupunginosassa sijaitseva Hannulanmäen jäähalli otettiin käyttöön. Tornion IHC oli siirtynyt jäähalliaikaan osittain jo aiemmin, sillä Tornion Ruotsin puoleiseen naapurikaupunkiin, Haaparannalle, jäähalli oli rakennettu jo vuonna 1990.

Kevätkausille 2007 ja 2008 Tornion IHC eteni Suomi-sarjan karsintoihin, seuran siihen astisen historian parhaimpiin saavutuksiin miesten tasolla. Kuuden joukkueen karsintalohkoista TIHC ei kuitenkaan onnistunut etenemään Suomi-sarjaan, vaan jatkoi pelejään molemmilla kerroilla II-divisioonassa. Vuoden 2008 loppupuolella TIHC:n edustusjoukkue voitti II-divisioonan 5. lohkon ja selviytyi Suomi-sarjan karsintaan kevätkaudelle 2009.

Keväällä 2009 TIHC oli jälleen mukana Suomi-sarjan karsinnoissa ja selvitti viimein tiensä Suomi-sarjaan.[2] Joukkue pelasi syksyllä 2009 Suomi-sarjan 1. alkulohkossa sijoittuen neljänneksi, jonka jälkeen vuoden 2010 alussa TIHC siirtyi viiden joukkueen karsintalohkoon taistelemaan Suomi-sarjassa jatkamisesta. Joukkue varmisti paikkansa ja jatkaa Suomi-Sarjassa kaudella 2010-2011.

Kausi 2010-2011 ei ollut yhtä menestyksekäs joukkueelle kuin aikaisemmat kaudet. Joukkueen panos ei riittänyt Suomi-sarjan alkulohkossa eikä karsintasarjassa, joten TIHC jatkaa II-divisioonassa kaudella 2011-2012. Edustusjoukkue on pelannut siitä asti 2-divisioonan pohjoislohkossa.

Kasvatit pääsarjatasolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]