Tommy Hellsten

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Porvoossa. Kuvaaja Emmi Kähkönen

Tommy Mauritz Hellsten (s. 23. syyskuuta 1951 Loviisa)[1] on suomalainen teologi, terapeutti, luennoitsija, kouluttaja ja kirjailija, joka on kirjoittanut useita elämäntaidollisia teoksia, joiden materiaalina hän on käyttänyt omaa ja potilaittensa elämää. Hellsten puhuu äidinkielenään ruotsia mutta kirjoittaa enimmäkseen suomeksi[2] ja luennoi myös englannin kielellä. Hellsten asuu Porvoossa.

Hellstenin tunnetuimpia teoksia ovat Virtahepo olohuoneessa (1991), joka on julkaistu Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa, Virossa ja Hollannissa. Saat sen mistä luovut (2000), joka on ilmestynyt Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Kreikassa, Portugalissa ja Kiinassa. Uusimpia Tommy Hellstenin teoksia ovat Tähän olen tullut (2016), Enää en pelkää (2019) ja Ihmisen näköinen elämä (2020).

Hellstenin vaimo Carita Hellsten kuoli kesällä 2017.[3][4]

Hellsten on yksi Tommy Hellsten -instituutin omistajista ja perustaja.

Tommy Hellsten -instituutti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommy Hellsten -instituutti on järjestänyt terapeuttisen työhön, yhteisöllisen valmentamisen ammattiin ja ammatilliseen lisäkoulutukseen tähtäävään läsnäolo- ja kohtaamistaitojen koulutusta vuodesta 2007 alkaen. Koulutuksesta valmistuneet toimivat Ihminen tavattavissa -terapeutteina tai aiemmassa ammateissaan myös kohtaamistaitojen ammattilaisina.

Tommy Hellsten -instituutin omistaa vuonna 1991 perustettu perheyritys Addicta Oy Ab. Yritys perustettiin hallinnoimaan Tommy Hellstenin kustannussopimuksia sekä terapia- ja tilausluentotoimintaa Virtahepo olohuoneessa -teoksen julkaisemisvuonna.

Vuonna 2007 yritys käynnisti Ihminen tavattavissa koulutusohjelman, jonka tarkoituksena on vaalia nyky-yhteiskunnassa uhanalaiseksi joutunutta ihmisyyttä. Ainutlaatuinen koulutuskonsepti perustuu Tommy Hellstenin yli 30 vuoden elämäntyöhön ja tarpeeseen siirtää hänen osaamisensa tuleville sukupolville.

Koulutusohjelman käynnistyessä toimivat ensimmäisinä vuosina kouluttajana Tommy Hellstenin lisäksi Irene Kristeri ja koulutuksen edetessä kehitykseen vaikutti vahvasti myös vuoteen 2017 saakka Tommyn rinnalla hänen edesmennyt puolisonsa, psykosynteesiterapeutti Carita Hellsten.

Ohjelman koulutusjohtajana toimii Tommyn vanhin poika, psykologi Mathias Hellsten ja kouluttajana Tommy Hellstenin sisar, psykosynteesiterapeutti, symbolidraamaohjaaja Chris-Marie Hellsten-Törnroos. Vahvaa koulutus- ja liiketoiminnallista osaamista hankitaan myös perheen ulkopuolelta.

Ihminen tavattavissa -ohjelma on koulutusohjelma, josta valmistuneet tarjoavat valtakunnallisesti terapiapalveluja ja työyhteisöpalveluja. Ohjelmasta valmistuneiden terapeuttien palvelut madaltavat avun hakemisen kynnystä sekä tukevat ihmisiä ja työyhteisöjä sisäiseen kasvuun ja oman identiteetin löytymiseen.

Kirjallinen tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carita Hellstenin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalevi Virtasen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuka kukin on 2007, Otava 2006
  2. Niku, Risto: Suomalaisia tietokirjailijoita, s. 49–53. Helsinki: BTJ Kustannus, 2008. ISBN 978-951-692-694-3. Teoksen verkkoversio (viitattu 9.3.2019).
  3. Vaimonsa kesällä menettänyt Tommy Hellsten: ”Ehkä Carita aavisti kohtalonsa” 31.8.2017. Anna. Viitattu 6.3.2018.
  4. Kantola, Iida: Kirjailija Tommy Hellsten avautuu Carita-vaimonsa menettämisestä koskettavalla videolla – ”Kuolema ei pystynyt meidän rakkautta särkemään” 8.6.2017. Ilta-Sanomat. Viitattu 6.3.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.