Hautakivi (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Tombstone (sarjakuvahahmo))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta. Hautamuistomerkistä katso Hautakivi.
Hautakivi
Hautakivi taistelemassa Hämähäkkimiestä vastaan.
Hautakivi taistelemassa Hämähäkkimiestä vastaan.
Luoja(t) Gerry Conway & Alex Saviuk
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Web of Spiderman #36
Henkilötiedot
Oikea nimi Lonnie Thompson Lincoln
Status Aktiivinen
Pituus 200 cm
Paino 97 kg
Edelliset ryhmäsidokset Kingpin
Voimat Suuri fyysinen voima ja kestävyys

Hautakivi (esiintynyt Suomessa myös alkuperäisellä nimellään Tombstone), oikealta nimeltään Lonnie Thompson Lincoln on Marvel-kustantamon luoma sarjakuvahahmo. Hahmon loivat Gerry Conway ja Alex Saviuk.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lonnie Thompson Lincoln on albiino, joka kasvoi mustien asuinalueella New Yorkin Harlemissa. Tämä teki hänestä kummajaisen, jota syrjittiin. Lincolnilla oli myös ongelmia äänihuultensa kanssa, minkä takia hänen puheensa kuulosti jatkuvasti kuiskaukselta. Ei ole tiedossa, onko tämä ongelma synnynnäinen, vai aiheutuiko se jostain muusta syystä.

Lincoln päätti voittaa "ulkopuolisuutensa" nostamalla paljon painoja ja treenaamalla rankasti fyysisesti. Kouluaikoinaan hän käytti voimiaan ja suurta kokoaan kiristääkseen viikkorahoja koulutovereiltaan, jotka nimesivät hänet Hautakiveksi.

Ainoa Harlemin yläasteen oppilas, joka suhtautui jotakuinkin positiivisesti Lincolniin oli Joseph "Robbie" Robertson (Daily Buglen nykyinen päätoimittaja). Lincoln piti tätä ystävyyden merkkinä, ja pettyi pahasti kun sai kuulla, että Joe kirjoitti artikkelia hänen kiristysharrastuksestaan. Eräänä iltana kun Robertson oli myöhään töissä koulun lehden toimituksessa, Hautakivi ilmestyi paikalle ja vakuutti Robertsonin uhkailemalla jättämään jutun sikseen.

Vuosia myöhemmin kun Robertson oli töissä Philadelphia Inquirerissa, hän sai nimettömän puhelinsoiton, jossa soittaja kertoi olleensa silminnäkijä paikallisen rikollispäällikön Ozzy Montanan kuolemassa, kenet Hautakivi oli tappanut.

Kun Robertson saapui satamaan missä hänen piti tavata nimetön puhelinsoittaja, hän kohtasikin Hautakiven kuristamassa silminnäkijää. Hautakivestä oli tullut palkkamurhaaja. Hän ei kuitenkaan tappanut Robertsonia heidän yhteisen menneisyytensä takia. Sen sijaan hän uhkasi ikävien asioiden kohtaavan nuoren toimittajan perhettä, jos tämä kertoisi viranomaisille mitään näkemästään.

Hautakivi pysyi Philadelphian alueen palkkamurhaajana 20 vuotta, kunnes Kingpin ja hänen oikea kätensä Järjestäjä toivat hänet New Yorkiin kidnappaamaan pörssimeklari Roland Raymondin, jolla oli mutanttivoimia.

Kun Daily Buglen leipiin siirtynyt Joe Robertson näki Hautakiven Manhattanilla, päätti hän toimittaa tämän pistoolin avulla poliisille. Hautakivi oli huvittunut Robertsonin rohkeudesta, riisui tämän fyysisesti aseista ja melkein katkaisi hänen selkärankansa pahoinpidellessään häntä. Jälleen hän päätti jättää Robertsonin eloon.

Robertson kuitenkin suljettiin Kingpinin lahjoman tuomarin määräyksestä vankilaan, jossa Hautakivi jatkoi hänen piinaamistaan. Lopulta Hautakivi karkasi vankilasta ja pakotti Robertsonin mukaansa. Hämähäkkimiehen väliintulo kuitenkin pelasti tilanteen ja Robertson armahdettiin, jälleen kerran.

Myöhemmin Vihreä menninkäinen kehitti Hautakiven voimia ja usutti tämän jälkeen Hautakiven Hämähäkkimiehen kimppuun, mutta sankari voitti roiston.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hautakivellä ei ollut alun perin supervoimia vaan ne on annettu hänelle keinotekoisesti. Käsittelyssä hänen fyysinen voimansa ja kestävyytensä kasvoivat. Hautakivi kykeenkin nostamaan noin 2 tonnia. Hänen lihaksensa ja ihonsa ovat myös kivenkovia - Hämähäkkimies on murtanut kätensä lyödessään Hautakiveä. Myös Hautakiven nopeus, refleksit ja kestävyys ovat yli-inhimillisellä tasolla.

Hautakivi on myös erinomainen lähitaistelija vuosien katutappelukokemuksella. Hän tuntee useita tuliaseita ja hänellä on kytköksiä rikollisjärjestöihin.

Rajoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hautakivi on tyystin kouluttamaton ja tätä heikkoutta kyetään käyttämään häntä vastaan hyvin. Hautakivi on myös muiden albiinojen tavoin herkkä auringonvalolle. On vielä mainittava että Hautakivi kykenee puhumaan vain kuiskaten.

Hautakivi muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Hautakivi uhkailemassa May-tätiä Hämähäkkimiehen animaatiosarjassa

Hautakivi esiintyi Hämähäkkimies-animaatiosarjassa muutamia kertoja Silvermanin kätyrinä. Dorian Harewood oli Hautakiven äänenä sarjassa.

Jaksot, jossa Hautakivi esiintyi:

24 "Aikakivi",

25 "Ajan hammas",

36 "Tombstone" ja

42 "Syyllinen"