Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Splinter Cell: Conviction
Splinter Cell Conviction logo.jpg
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Gameloft (iOS)
Julkaisija Ubisoft
Gameloft (iOS)
Jakelija Steam
Säveltäjä Kaveh Cohen
Michael Nielson
Amon Tobin
Pelisarja Splinter Cell
Pelimoottori LEAD
Julkaistu
Lajityyppi toimintaseikkailu, hiiviskely, kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus BBFC: 15, ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo, OFLC: MA15+, PEGI: 18
Alusta Xbox 360, Microsoft Windows, iOS, OS X
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction on Ubisoft Montrealin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema Splinter Cell -pelisarjan viides osa. Peli julkaistiin 13. huhtikuuta 2010 Xbox 360:lle ja 30. huhtikuuta 2010 Microsoft Windowsille. Splinter Cell: Conviction on kolmannen persoonan toimintaseikkailu- ja hiiviskelypeli.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin protagonisti on Samuel ”Sam” Fisher, entinen (ennen Convictionia) NSA:n fiktiivisen osaston ”Third Echelonin” kenttäagentti eli ”Splinter Cell”. Samin tehtäviin kuuluu jonkin tietyn vihollisen eliminointi, kidnappaus, kuulustelu, jonkin tietyn esineen tuhoaminen tai ryöstäminen ja minkä tahansa Yhdysvaltain kansainvälisen rauhan (”Fifth Freedom”) uhkien tuhoaminen. Sam työskentelee usein yksin, mutta hänen ”neuvonantajansa” on Third Echelonin tukikohdassa oleva Anna Grimsdóttír, joka puhuu Samille kuulokemikrofonin kautta. Sam on nopea, hiljainen ja tappava. Hän on tappavan tarkka pistoolin kanssa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Tom Reed
Uusi Third Echelonin johtaja. Hän työskentelee Black Arrow’n kanssa tavoitteenaan tappaa kaikki Valkoisesta talosta. Hän on häikäilemätön ja tekee mitä vain päästäkseen uudeksi presidentiksi.
Victor ”Vic” Cost
Sam Fisherin ystävä jalkaväestä josta yksi taso kertookin. Hän on aika ärsyttävä sanoiltaan Samin mielestä. Yksi pelin keskeisimmistä hahmoista.
Sarah Fisher

Sam Fisherin tytär, joka lavastettiin kuoliaaksi, jotta Samin ei tarvitsisi huolehtia hänestä. Anna Grimsdotter paljastaa Lambertin valehdelleen Fisherille ja Fisher lähtee etsimään Sarahin ”tappajaa” ja etsii samalla tytärtään.

Andre Kobin

Hänen tehtävänsä oli Sarah Fisherin kuoleman lavastaminen. Hän on pelokas Fisherin läsnäolon alaisena ja esittää olevansa rohkea muiden ympärillä. Työskentelee Reedille tiedonantajana.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sam Fisher on Maltan Vallettassa etsimässä rikollista nimeltään Andriy Kobin. Anna ”Grim” Grimsdóttír soittaa Samille (joka ei enää työskentele ”Third Echelonille”) ja kertoo että Samin pitää kuulustella erästä pienrikollista päästäkseen Kobinin luo. Sam kuulustelee rikollista ja kuulee, että Kobin asuu isossa kartanossa keskellä Valettaa. Sam tunkeutuu kartanoon ja saa tietää, että Kobin tappoi Samin tyttären saadakseen Samin huomion ja että voisi johdattaa tämän pomojensa luo. Sam ei saa tietää keille Kobin työskentelee, sillä joukko aseistettuja agentteja hyökkää kartanoon. Agentit vievät Samin Washington DC:hen tapaamaan Third Echelonin uutta johtajaa, Tom Reedia. Grimsdóttír oli kentällä myös. Grim vapauttaa Samin ja Sam hiipii tiensä läpi kentän. Tämän jälkeen seuraa tehtävä, joka ei ole juonellisesti tärkeä. Juoni jatkuu Third Echelonin räjäyttämisellä ja tiedolla, että Reed aikoo räjäyttää kolme EMP-pommia ja miltei tuhoaa Washington D.C:n. Selviää myös, että Samin tytär Sarah Fisher on elossa. Peli loppuu siihen, että saa valita joko tappaa Reedin tai säästää hänet - missä tapauksessa Grim tappaa hänet.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.