Toivalan Urheilijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ToU
Koko nimi Toivalan Urheilijat
Perustettu 1945
Kotikunta Siilinjärvi
Kenttä Tanhula, Toivala
– kapasiteetti -
Sarja Nelonen
Puheenjohtaja Suomi Vesa Korhonen
Päävalmentaja Suomi Harri Ylönen
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Toivalan Urheilijat (ToU) on vuonna 1945 perustettu urheiluseura Toivalassa, Siilinjärvellä. ToU tunnetaan erityisesti työstään juniorijalkapallon parissa. Seura pelaa kotipelinsä Tanhulan tekonurmikentällä Toivalassa.

ToU:n miesten joukkue pelasi kaudella 2009 Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa, josta se putosi kaudeksi 2010 Neloseen. Miesten joukkue on pelannut 2020-luvulla Nelosessa ja pelaa siellä edelleen kaudella 2022. Korkeimmillaan se on ollut 2. divisioonassa, vuosina 1983 ja 1985.

ToU:n naisten joukkue pelaa kaudella 2022 valtakunnallista Kakkosta noustuaan sinne vuonna 2016. Korkeimmillaan naisten joukkue on sijoittunut Kakkosessa toiseksi vuonna 2020. Naisten joukkueen päävalmentaja on Marko Kurikka.

Seuran B-tytöt pelasivat ikäluokkansa SM-sarjaa syksyllä 2006, mikä on ToU:n juniorijoukkueiden mainittavimpia saavutuksia.

ToU:lla on yli kymmenen juniorijoukkuetta ja seura tekee yhteistoimintaa alueen muiden seurojen osalta.

ToU:n toiminta ei rajoitu jalkapalloon. Seura ylläpitää liikuntaleikkikoulua, 7–8-vuotiaitten liikuntakerhoa ja aktivoi jäseniään myös yleisen kuntoilun parissa. Tyttöjen osuus ToU:n jäsenistä on huomattava.

Seuran kasvatteja ovat muun muassa Suomen 1990-luvun jalkapallolegendoihin kuuluva Harri Ylönen ja Kuopion Palloseurassa pelannut Jan Berg. Molemmat ovat toimineet tai toimivat edelleen seuran eri joukkueiden valmentajina.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.