Tuukka Anttila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuukka Anttila vuonna 2008.

Tuukka Anttila (s. 13. tammikuuta 1980) on suomalainen lentopalloilija, joka pelaa kaudella 2015-2016 Mestaruusliigaan Raision Loimussa. Hän on pelannut myös Hurrikaani-Loimaassa, Tampereen Isku-Volleyssa, KuPS-Volleyssa, Salon Piivolleyssa, Rocksissa sekä Saksan Bundesliigassa Mörsissä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuukka Anttila aloitti pääsarjauransa Tampereen Isku-Volleyn väreissä. Samaan aikaan hän opiskeli Suomen parhaiden lentopallojunioreiden kanssa Varalan Urheilulukiossa Tampereen lähettyvillä. Vuoden Isku-Volleyssa pelattuaan hän vaihtoi kuopiolaisen KuPS-Volleyn joukkueeseen. KuPS-Volleyssa hän voitti uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan suomenmestaruuden vuonna 2000 sekä saavutti SM-hopeaa vuonna 1999 ja Suomen cupin voiton vuonna 1998. Tämän jälkeen hän vaihtoi yhden kauden ajaksi helsinkiläiseen Rocksiin, josta hän siirtyi Salon Piivolleyhin.

Piivolleyssa Anttila otti nopeasti pääkeskitorjujan roolin ja nousi yhdeksi liigan parhaimmista keskipelaajista. Piivolleyssa Anttila saavutti kolme SM-hopeaa (2004, 2005, 2006) sekä Suomen cupin voiton vuonna 2003. Piivolleysta Anttila lähti kauden 2006 jälkeen ammattilaiseksi Saksan Bundesliigaan, Mörsin joukkueeseen.

Bundesliigassa Anttila saavutti nopeasti ison roolin Mörsin joukkueessa. Saksan cupin finaalissa 2007 Mörs kohtasi Mestareiden liigan samalla kaudella voittaneen Friedrichshafenin mutta hävisi eräluvuin 1–3 yli 10 000 katsojan edessä. Kausi oli Anttilalle onnistunut ja hän jatkoi Saksassa myös kauden 2007–2008. Anttila taisteli peliajasta Atlantan 1996 olympiavoittaja Guido Görtzenin sekä Saksan maajoukkuemiehen Ralph Bergmanin kanssa läpi kauden. Möers sijoittui liigassa neljänneksi.

Kesällä 2008 Anttila palasi Suomeen Salon Piivolleyn joukkueeseen. Vuonna 2011 hän siirtyi Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen ja saavutti keväällä 2012 SM-hopeaa.

Anttila lopetti Mestaruusliigassa pelaamisen keväällä 2014 Hurrikaani-Loimaan pronssijuhliin, mutta palasi välivuoden jälkeen. Anttila solmi heinäkuussa 2015 1+1 -vuotisen sopimuksen Raision Loimun kanssa.[1]

A-maajoukkue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A-maajoukkueessa Anttila pelasi ensimmäisen kerran vuonna 2000. Ensimmäinen maaottelu oli Viroa vastaan 4. toukokuuta. Vuodesta 2000 lähtien hän on kuulunut joukkueen vakioryhmään.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anttila on naimisissa ja asuu vaimonsa kanssa Salossa. Anttila opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn tradenomiksi.

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]