Tapiolan uimahalli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tapiolan uimahalli syyspäivänä

Tapiolan uimahalli on uimahalli Tapiolan kaupunginosassa Espoossa. Uimahallin suunnitteli arkkitehti Aarne Ervi ja se valmistui vuonna 1965. Rakennuksen peruskorjauksen suunnitteli Kari Raimoranta (Arkkitehdit NRT)[1], ja peruskorjaus valmistui 2000-luvulla. Tuolloin rakennettiin myös uimahallin laajennus, jossa ovat höyrysaunat, porealtaat, monitoimiallas ja kuntosali. Vuonna 2008 uimahallille myönnettiin Euroopan unionin Europa Nostra -palkinto ansiokkaasta entistämisestä. Tapiolan uimahallissa on 1 m hyppylauta, 3 m hyppylauta ja 5 m hyppytorni.

Uimahalli on ollut jälleen suljettuna vuodesta 2016 lähtien uusien kosteusongelmien takia. Vuoden 2018 alussa uutisoitiin, että Espoon kaupunki harkitsee jopa hallin purkamista ja uudelleenrakentamista betonirakenteiden haurastumisen vuoksi[2].

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapiolan uimahalli avattiin yleisölle 15. marraskuuta 1965, ja se sai ennakoitua enemmän kävijöitä, noin 500–1000 päivässä. Suosio vaikutti Espoon kauppalan päätökseen rakentaa toinen uimahalli Leppävaaraan.[3]

Tapiolan uimahalli avattiin loppuvuodesta 2005 noin 2 vuotta kestäneen peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen.[4]

Tapiolan uimahalli suljettiin jälleen kokonaan vuonna 2016 ja vuonna 2020 Espoon kaupunki kertoi että korjaustyö pyritään aloittamaan 2022 ja että se olisi valmis vuonna 2024.[5] Loppuvuodesta 2023 Espoon kaupunki kuitenkin kertoi, että valmistuminen viivästyy jopa vuoteen 2027.[6] Tällöin sulkua olisi tullut kestämään yhtäjaksoisesti 11 vuotta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.