Slag (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Slag / Slug
Ensiesiintyminen The Transformers (lokakuu 1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Slag
Ryhmäsidokset Autobotit, Dinobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Triceratops
Näyttelijä(t) Neil Ross (1984–1987)
Travis Willingham (2012)

Slag on Transformers-universumissa esiintyvä Dinobotti. Videopelistä Transformers: Fall of Cybertron alkaen hahmon nimenä on ollut Slug.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä animaatiosarjassa Slag oli Grimlockin ja Sludgen ohella yksi Autobottien Wheeljack ja Ratchet luomista kolmesta alkuperäisestä Dinobotista.[1] Slag muuntautuu Triceratopsiksi.

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Animated Slag ei esiintynyt. Sen sijaan Triceratopsiksi muuntautuvan Dinobotin nimi oli Snarl. Mutta kun Constructicon Scrapper oli antanut Snarlille tämän nimen, hän sanoi harkinneensa tälle aluksi nimeä Slag.[2]

Transformers: Fall of Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: Fall of Cybertron Slagin nimi muutettiin Slugiksi, koska sanaa "Slag" pidettiin joissain kielissä halventavana. Nimi säilytettiin vastedes sellaisenaan myöhemmissäkin Transformers-jatkumoissa.

Slug oli muiden Dinobottien tavoin alun perin Salamannopean Iskukoalition (engl. Lightning Strike Coalition) jäsen. Hänellä ei ole kuitenkaan mahdollista pelata.

Transformers – Tuhon aikakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slug on yksi Michael Bayn ohjaamassa Transformers – Tuhon aikakausi -elokuvassa esiintyvistä Dinoboteista ja muuntautuu piikikkääksi ja petomaiseksi Triceratopsiksi.

Slug oli Grimlockin, Strafen ja Scornin ohella alun perin yksi maailmankaikkeutta tutkineista legendaarisista ritareista, jotka olivat joutuneet Lockdownin vangeiksi, kunnes Optimus Prime vapautti heidät pyytääkseen näitä apuun Galvatronin pysäyttämiseksi. Grimlock ei kuitenkaan aluksi halunnut totella, joten hän haastoi Optimuksen kaksintaisteluun. Hävittyään taistelun hän ja muut Dinobotit antoivat Autobottien ratsastaa selissään. Slug otti ratsastajakseen Driftin. Kun suurin osa Galvatronin joukoista sekä Harold Attinger ja Lockdown olivat kuolleet, Optimus antoi Dinobottien elää vapaina.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1987 Neil Ross The Transformers The Transformers: The Movie
2012 Travis Willingham Transformers: Fall of Cybertron

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Transformers 1. kauden jakso 8, "S.O.S. Dinobots"
  2. Transformers: Animated 3. kauden jakso 9, "Human Error, Part 2"