Scooby-Doo ja Meksikon hirviö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scooby-Doo ja Meksikon hirviö
Scooby-Doo and the Monster of Mexico
Ohjaaja Scott Jeralds
Käsikirjoittaja Douglas Wood
Tuottaja Margaret M. Dean
Scott Jeralds
Säveltäjä Gigi Meroni
Rich Dickerson
Leikkaaja Joe Gall
Pääosat Casey Kasem
Frank Welker
Nicole Jaffe
Heather North Kenney
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Animation
Levittäjä Warner Bros. Home Entertainment
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 30. syyskuuta 2003
Suomi 12. marraskuuta 2004
Kesto 72 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Scooby-Doo ja vampyyri
Seuraaja Scooby Doo ja Loch Nessin hirviö
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Scooby-Doo ja Meksikon hirviö (engl. Scooby-Doo and the Monster of Mexico) on vuonna 2003 suoraan DVD:lle julkaistu yhdysvaltalainen animaatioelokuva, joka perustuu animaatiohahmo Scooby-Doohon. Se oli samalla järjestyksessään kuudes suoraan DVD:lle julkaistu Scooby-Doon elokuvasarjassa[1], jonka aloitti Scooby-Doo ja saaren zombiet vuonna 1998. Elokuvan ohjasi Scott Jeralds ja käsikirjoitti Douglas Wood. Pääosissa ääninäyttelivät Frank Welker, Casey Kasem, Nicole Jaffe ja Heather North Kenney.

Elokuvan piirrostyyli muistutti 1970-luvun Scooby-Doo-sarjoja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Veracruzissa, Meksikossa on iltajuhlat menossa, kun yhtäkkiä Oteron koira huomaa jonkun oudon hahmon liikkuneen kujalla. Koiran lähtiessä hahmon perään Oteron poika Jorge huomaa koiransa kadonneen ja lähtee perään. Pian mystinen otus yllättää Jorgen koiran, jolloin paikalle saapuvat myös Jorge ja hänen isänsä Alejo. Alejo ottaa poikansa ja koiran syliinsä juosten takaisin keskustaan varoittamaan muita Chupacabrasta.

Seuraavana päivänä Fredin kirjeenvaihtoystävä Alejo Otero kutsuu hänet ystävineen käymään Meksikossa. Paikalle saapuessaan Alejo esittelee heille omistamansa hotellin sekä perheensä. Ryhmän kokoontuessa syömään paikalle saapuu Señor Fuente, joka haluaisi keskustella Alejon kanssa. Alejon äiti Dolores kertoo Fuenten yrittäneen jo jonkin aikaa ostaa heidän hotelliaan Doloresin aviomiehen kuoleman jälkeen. Sillä välin Alejo kertoo, ettei halua myydä hotelliaan edelleenkään, minkä myötä Fuente lähtee pois kohtelian elein. Hetken kuluttua huono sää iskee paikalle, mikä pakottaa ryhmän menemään sisälle suojaan sateelta. Alejo joutuu samalla kertomaan viimeaikaisista oudoista tapahtumista, erityisesti paikallisia pelottelevasta Chupacabrasta. Tämän vuoksi Oteron omistamalla hotellissa ei ole käynyt asiakkaita.

Päivän päätteeksi Mysteeri Oy:n jäsenet ja Oteron perhe menevät nukkumaan, jolloin Shaggy ja Scooby-Doo alkavat olla peloissaan kuulemastaan hirviöstä. He alkavat kuulla outoa örinää ja alkavat käydä hysteerisenä. Fred tulee katsomaan Shaggya ja Scoobya, jotka erehtyvät pitämään Fredia hirviönä. He pakenevat takan kautta katolle, jossa Fred ja Velma odottavat heitä taskulampun kanssa. Myös he kuulivat outoja ääniä ja pian huomaavat Daphnen huoneessa olevan jonkin otuksen kiiltävät silmät. Yrittäessään rynniä Daphnen huoneeseen he huomaavat silmien olleenkin CD-soittimen valot. Pian he kuulevat uudelleen outoa karjuntaa ja syöksyvät ulos mökistä. Mysteeripoppoo huomaa maassa olevat hirviön jalanjäljet, jotka johtavat hotelliin. Seuraavana päivänä Mysteeripoppoo, Alejo ja Luis lähtevät etsimään salaperäistä hirviötä. Luisin vaimo Charlene antaa miehelleen hyvää onnea tuottavan medaljongin. Saapuessaan kaupunkiin Daphne ryhtyy haastattelemaan ihmisiä, jotka kertovat näkemyksiään Chupacabrasta. Haastattelujen päätteeksi he palaavat pakettiautonsa luo, jossa he huomaavat olevan mustalla kirjoitettu teksti, jossa kehotetaan heitä poistumaan kaupungista. Ryhmä huomaa tilanteen olevan todella vakava ja päättää jäädä tutkimaan kaupungin yön tapahtumia.

Fred, Velma ja Daphne lähtevät tutkimaan kaupungin länsiosaa, Alejo ja Luis matkaavat kohti kukkuloita, kun taas Shaggy ja Scooby-Doo saavat tehtäväksi tutkia kaupungin itäosaa. Kaksikko jää kuitenkin nukkumaan pakettiautoon, sillä välin kun muut lähtevät omille teilleen. Shaggyn ja Scooby-Doon nukkuessa joku henkilö käy valuttamassa heidän pakettiautonsa jarrunesteen ulos. Fred, Velma ja Daphne ovat sillä välin metsässä etsimässä Chupacabraa, mutta löytävätkin paikallisen poppamiehen El Curanderon. Mysteeripoppoo kyselee mieheltä tietämystä paikallisia pelottelevasta hirviöstä, jota poppamies pitää myyttinä. Hän kertoo todellisen hirviön olevan ahneus ja kertoo Fredin, Velman ja Daphnen täytyvän etsiä vastauksia menneestä ajasta. Poppamies myös varoittaa heidän olevan suuressa vaarassa. Sillä välin Alejo ja Luis ovat päätyneet myös metsään etsiessään Chupacabraa. Alejon nähdessä hirviön se seuraa häntä kallion reunalle asti, jonne Alejo on pudota. Hän huutaa Luisia apuun, joka ei kuitenkaan vastaa apuun. Pian hirviö lähtee paikalta pois ja Luis ilmestyy paikalle, väittäen hirviön lyöneen hänet tajuttomaksi.

Mysteeri poppoo huomaa ettei pakettiautossa toimi jarrut.

Shaggy ja Scooby-Doo lähtevät ajamaan, mutta huomaavat jarrujen olevan epäkunnossa kesken matkan. Sillä välin muut Mysteeripoppoon jäsenet sekä Alejo ja Luis tapaavat toisensa metsässä. Pian he kuulevat kojootin ulvontaa ja hetkeä myöhemmin se juoksee heidän edestään karkuun Chupacabraa, joka ilmestyy paikalle. Ryhmä pakenee paikalta kaupunkiin, jossa he saavat huomata Shaggyn ja Scooby-Doon kadonneen. Hirviö seuraa heitä kaupunkiin saakka, jossa se alkaa jahdata kaikkia. Lopulta Shaggy ja Scooby-Doo ilmestyvät pakettiautollaan Fredin, Velman, Daphnen, Alejon ja Luisin ohi, jotka hyppäävät kyytiin paeten kaupungista. Matkalla heiltä loppuu polttoaine, mutta onnekseen juuri huoltoaseman kohdalle. Samalla Daphne yrittää auttaa jääpussin kanssa Luisin mustelman kanssa, mutta mies kertoo ettei hänellä olisikaan mitään hätää. Mysteeripoppoo ajaa läpi yön museoon, josta heidän tapaamansa poppamies vihjaili löytyvän vastauksia kysymyksiin. Museossa he tapaavat oudon oppaan, joka johdattaa heidät auditorioon esitelläkseen Meksikon historiallisia hetkiä ja tapoja. Opas pyytää esityksen aikana Daphnea vapaaehtoiseksi uhriksi. Kaikkien yllätykseksi opas sieppaa Daphnen ja katoaa savun hälvetessä. Muut mysteeripoppoolaiset yrittävät etsiä salakäytävää ja vihjeitä. Velma löytää kankaan palasen, jossa lukee "Mile Enter". Fred löytää samalla salakäytävän yrittäessään ottaa soihtua haltuunsa. Ryhmä matkaa pitkin käytävää, joka johdattaa heidät Asteekkien pyramideille. He löytävät Daphnen yhden pyramidin huipulta ja yrittävät jatkaa matkaansa, kunnes joutuvat teljetyksi häkkiin. Paikalle saapuu mekaaninen kotka, joka väittää turisteille näiden ihmisten rikkoneen pyhän patsaan ja suututtaneen Jumalat. Kotka käskee turisteja jahtaamaan Mysteeripoppoon pois kaupungista. Pitkän jahtaamisen päätteeksi he pakenevat takaisin Oteron hotelliin.

Siellä he ihmettelevät, kuinka heidän jokainen liikkeensä on pystytty ennustamaan etukäteen. Samalla he juhlivat Kuolleiden päivää hautausmaalla, jossa he saavat kuulla Doloresilta, että Charlene on siepattu. Ihmiset jatkavat juhlaa asettamalla lahjoja Señor Oteron haudan päälle. Yhtäkkiä Señor Oteron aave ilmestyy paikalle kehottaen sukulaisiaan myymään hotellin ja maaperän, jonka seurauksena Chupacabra jättäisi alueen rauhaan. Alejo ei kuitenkaan usko sanaakaan, sillä hänen isänsä ei puhuisi noin. Fred huomaa Luisin medaljongin olevan jäljitinlaite ja painaa siinä olevaa punaista nappia, joka lähettää matalan äänen, jonka vain Scooby-Doo kuulee. Hän seuraa ääntä yhdessä toisen koiran kanssa hylättyyn mökkiin, jossa luurangoksi naamioitunut mies ohjaa Señor Oteron aavetta. Koirat jäävät haukkumaan miestä, kunnes asukkaat huomaavat heidän melunsa ja suuntaavat paikalle. Mies jää kiinni ja paljastuu herra Smileyksi. Pian paikalle ilmaantuu myös Chupacabra, joka alkaa pelottelemaan ihmisiä. Jahtaamisen päätteeksi se sotkeutuu koristevaloihin ja kompuroi maahan. Pian paljastuu Chupacabran olevan museo-opas. Pettynyt Luis haluaa tietää, minne hänen vaimonsa Charlene on kadonnut, jolloin opas kertoo että Luisin kannattaisi unohtaa koko nainen, sillä hän ei tulisi näkemään tätä enää. Velma kuitenkin huomaa jotain epäillyttävää museo-oppaassa, kun tämän hihoista tippui kahvipapuja. Pian he riisuvat naisen naamion, joka paljastuu olevan Charlene. Nainen kertoo samalla olevansa rakastunut herra Smileyyn eikä Luisiin ja yritti vain mennä miehen kanssa naimisiin, jotta pääsisi käsiksi tämän perintöön, johon kuului hotellin omistus sekä suuri maaomaisuus. Kaksikko passitetaan vankilaan ja muut kylän asukkaat jatkavat juhlia. Samalla Luis myöntää Alejolle olleensa peloissaan, kun Chupacabra jahtasi heitä metsässä, eikä siksi tullut apuun vaikka kuuli veljensä avun huudon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Casey Kasem  Shaggy Rogers  
 Frank Welker  Scooby-Doo, Fred Jones  
 Nicole Jaffe  Velma Dinkley  
 Heather North Kenney  Daphne Blake  
 Jesse Borrego  Luis Otero, muusikko #2, epäilyttävä turisti  
 Maria Canals  Sofia Otero, vanha nainen #2  
 Brandon Gonzalez  Jorge Otero  
 Castulo Guerra  Señor Fuente, mies #1  
 Benito Martinez  El Curandero, mies #2  
 Darlene Mendoza  Natalia Otero, pikku tyttö  
 Candi Milo  Charlene Otero, museo-opas, vanha nainen #1  
 Allyse Rivera  Carolina Otero  
 Casey Sandino  Sebastian Otero, pikku poika  
 Eddie Santiago  Alejo Otero, muusikko #1  
 Rip Taylor  herra Smiley, Señor Oteron haamu  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Scooby-Doo and the Monster of Mexico Jaman Viitattu 29.11.2009 (englanniksi)