Romany Malco

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Romany Malco

Romany Romanic Malco, Jr.[1] (s. 18. marraskuuta 1968 Brooklyn, New York) on yhdysvaltalainen rap-artisti ja näyttelijä.

Malcon vanhemmat ovat trinidadilaisia, ja hän itse on sukunsa ensimmäinen Yhdysvalloissa syntynyt jäsen.[1] Hän aloitti rap-harrastuksen 7-vuotiaana nimellä Kid Nice. Teini-ikäisenä hän liittyi R.M.G.-nimiseen rapryhmään, joka siirryttyään Los Angelesiin vaihtoi nimensä College Boyziksi. Se sai hitin singlellään "Victim of the Ghetto".

Myöhemmin Malco toimi tuottajana muiden muassa Paula Abdulille ja CeCe Penistonille. Lisäksi hän työskenteli elokuvien soundtrackien parissa. John Leguizamo pyysi Malcoa yrittämään näyttelemistä, kun tämä oli työstämässä soundtrackia Leguizamon elokuvaan Kiusanhenki (The Pest, 1997).

Malco on nyttemmin menestynyt näyttelijänurallaan; hänellä on Conrad Shepardin rooli televisiosarjassa Weeds. Lisäksi hän esitti erästä päähenkilö Andyn ystävistä komediassa 40 v. ja neitsyt (2005). Malcon esittämä Jay kuuluu kolmikkoon, joka Andyn kanssa pokeria pelatessaan keksii tämän olevan neitsyt ja pyrkivät järjestämään Andylle sukupuolisuhteen.

Malcon muihin rooleihin lukeutuu osa TV-elokuvassa Too Legit: MC Hammer – tositarina (2001).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Michael Ordoña: Romany Malco, 'Saint John of Las Vegas'. Los Angeles Times, 28.1.2010. Romany Malco, 'Saint John of Las Vegas'. Viitattu 19.7.2011.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.