Reimarla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reimarla
Reimars
Kaupungin kartta, jossa Reimarla korostettuna. Helsingin kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Reimarla korostettuna.
Helsingin kaupunginosat
Kaupunki Helsinki
Suurpiiri Läntinen suurpiiri
Kaupunginosa nro 46.3
Pinta-ala 1,22 km² 
Väkiluku 4 826 ()[1]
Väestötiheys 3698 as./km²
Osa-alueet on itse osa Pitäjänmäen kaupunginosaa
Postinumero(t) 00370
Lähialueet Pitäjänmäen yritysalue, Espoo, Konala, Lassila, Marttila

Reimarla (ruots. Reimars) on osa-alue Pitäjänmäen kaupunginosassa Länsi-Helsingissä. Reimarlassa on pääosin 1940–1970-luvuilla rakennettuja kerrostaloja sekä pientaloja. Siellä asuu noin viisi tuhatta asukasta.

Alue rajoittuu etelässä vilkkaisiin Kaupin- ja Pitäjänmäentiehen, joiden toisella puolella on Pitäjänmäen yritysalue tai alueen länsipäässä Espoon Vermo. Lännessä raja naapurikaupunkiin kuuluvaan Mäkkylään kulkee Mäkkylän asemalta pohjoiseen Kehä I:lle (Mestarintie, seututie 101).

Reimarlan pohjoisraja seuraa Kehä I:tä, jonka toisella puolella on Konala. Koillisessa raja kulkee pitkin Vihdintien itäpuolella juoksevaa Mätäjokea, jonka vastarannalla alkaa Lassila. Pääosin alue rajoittuu idässä kuitenkin Pitäjänmäen Marttilan osa-alueeseen, johon luetaan kuuluvaksi Partiotien ja siitä itään ennen Mätäjokea tai Kaupintietä sijoittuvat talot.

Alueella sijaitsee kolme päiväkotia ja kaksi ala-asteen koulua (Pitäjänmäen koulu ja Sockenbacka skola). Pitäjänmäen koulun vieressä on urheilukenttä, jonka eteläpuolella sijaitsee kirkko. Reimarlasta löytyy myös Pitäjänmäen terveysasema.

Alueen koillisosassa Vihdintien ja Kehä I:n kulmauksessa on pienehkö, lähinnä 1970- ja 1980-luvuilla rakennettu teollisuus- ja toimitila-alue.

Pitäjänmäen asema sijaitsee heti Reimarlan alueen eteläpuolella Pitäjänmäentien toisella puolella ja tarjoaa sujuvia paikallisjunayhteyksiä niin Helsingin kuin Espoonkin suuntaan.

Henrikintien vieressä Jyrkinkallion kentällä on Matti Peltokankaan vuonna 2000 paljastettu kiviveistos Juhlapöytä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.aluesarjat.fi/. Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. Julkiset veistokset, Taidemuseo taidemuseo.hel.fi. Arkistoitu 17.12.2005. Viitattu 3.10.2009.
  • Rakentamisen aikakausia. Karttaliite teokseen Helsingin kaupungin rakennusjärjestys 2000. Helsinki, Rakennusvalvontavirasto.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Reimarla satelliitista. Kaupintie-Pitäjänmäentie rajaa Reimarlaa etelässä, Espoon kaupunki lännessä ja Kehä I pohjoisessa.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.