Philip Gogulla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Philip Gogulla
Henkilötiedot
Syntynyt31. heinäkuuta 1987 (ikä 36)
Düsseldorf, Saksa
Kansalaisuus Saksa
Jääkiekkoilija
Pelipaikka vasen laitahyökkääjä
Maila vasen
Pituus 188 cm
Paino 88 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 2004–
Aik. seurat Kölner Haie (DEL)
Portland Pirates (AHL)
ESC Moskitos Essen (2. Bun)
Düsseldorfer EG (DEL)
EHC München (DEL)
NHL-varaus 73. varaus, 2005
Buffalo Sabres

Philip Gogulla (s. 31. heinäkuuta 1987 Düsseldorf, Saksa)[1] on saksalainen jääkiekkoilija. Hänen tyypillinen pelipaikkansa on vasen laitahyökkääjä. Gogulla parhaita puolia ovat hyvä kiekonkäsittelytaito sekä luistelutekniikka. Vastaavasti hän on jossain määrin kuumakallen maineessa. Myös fyysisessä voimassa hänellä on parannettavaa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen varsinaista pääsarjauran alkua Gogulla pelasi junioriliiga DNL:ssa Krefeldin joukkueessa. A-junioreissa (U18) hän pelasi kaudet 2002–03 ja 2003–04. Kaudella 2004 Gogulla valittiin edustamaan Saksaa sekä 17-vuotiaiden kansainväliseen turnaukseen että myös 18-vuotiaiden MM-kisojan 1.divisioonan turnaukseen. MM-kisoissa Gogulla teki viidessä ottelussa seitsemän pistettä ja istui 16 jäähyminuuttia.

Kaudella 2004–05 Gogulla murtautui Kölner Haien edustusjoukkueeseen pelaten siellä 47 peliä. Kauteen mahtui myös lyhyt kolmen ottelun laina alemmalle sarjatasolle ESC Moskitos Essenin joukkueeseen. Aikuisten pelien ohella Gogulla esiintyi Krefeldin A-juniorien joukkueessa kahdessa playoff-ottelussa. Gogulla pelasi myös jälleen 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana MM-kisojen A-tasolla. Kuudessa ottelussa syntyi kolme tehopistettä.

Kaudella 2005–06 Gogulla esiintyi seitsemässä A-junioreiden runkosarjan ottelussa ja 48 ottelussa DEL-liigassa Kölnin paidassa. Gogulla esiintyi myös vuoden vaihteessa Saksan U20-maajoukkuessa sekä teki kauden jälkeen debyyttinsä myös miesten maajoukkueseen. Aikuisten MM-kisojen 1.divisioonan turnauksessa syntyivät viidessä pelatussa ottelussa tehot 1+3.

Tämän jälkeen Gogulla on kuulunut Saksan maajoukkueen vakiopelaajiin joka vuosi. Seurajoukkuetasolla hän on edustanut koko uransa ajan Kölniä, lukuun ottamatta kautta 2009–2010, jolloin hän pelasi USA:ssa Portland Piratesin AHL-joukkueessa. 76:ssa AHL-ottelussa Gogulla teki 15 maalia ja antoi 20 maalisyöttöä. Kolmessa runkosarjan jälkeisessä playoff-ottelussa hän jäi pisteittä. Yhden AHL-kauden jälkeen Gogulla palasi takaisin Kölniin, jonka kanssa hänellä on sopimus kevääseen 2014 asti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]