Mie oon Lordi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mie oon Lordi
Kirjailija Jussi Ahlroth
Kansitaiteilija Mr. Lordi
Kieli suomi
Genre henkilöhistoria, musiikin historia
Kustantaja Johnny Kniga
Julkaistu 9. marraskuuta 2006[1]
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 266
ISBN 951-0-32584-8
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Mie oon Lordi on 9. marraskuuta 2006 julkaistu virallinen suomenkielinen Lordi-yhtyettä käsittelevä kirja. Kirjan on kirjoittanut Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Jussi Ahlroth. Kirja on kirjoitettu yhdessä yhtyeen kanssa, joka vastaa myös sen sisältämästä kuvamateriaalista. Visuaalisesta asusta vastaa Mr. Lordi.

Kirja on tiettävästi Lordin ainoa julkaisu, jossa yhtye on virallisesti paljastanut oikeat nimensä. Nimet paljastettiin levy-yhtiön toiveesta.[1]

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja käsittelee yhtyeen silloisen kokoonpanon jäsenten elämää syntymästä lähtien. Lordin uraa siinä seurataan lähinnä Mr. Lordin näkökulmasta. Kirjan sisältämä kuva-, piirros- ja luonnosmateriaali on suurelta osin ennenjulkaisematonta. Keikka- ja dokumenttikuvien lisäksi kirjassa on Mr. Lordin lapsuudenpiirroksia ja kuvia esiintymisasujen eri vaiheista, myös ajalta ennen ensimmäistä levytyssopimusta. Kirja alkaa kaksisivuisella esipuheella, jonka on kirjoittanut Jussi Ahlroth.

Mie oon Lordi sisältää yhtyeen laajan historian lisäksi myös kattavan liiteosion, jossa käsitellään yksityiskohtaisesti muun muassa yhtyeen menneiden ja nykyisten jäsenten hirviöhahmoja, lavaesiintymistä, maskien tekoa, oheistuotteita, tatuointeja, diskografiaa sekä yhtyeen tärkeää innoittajaa, Kissiä.

Kirja sisältää runsaasti kuvia kulissien takaa, sekä yhtyeen jäsenten lapsuuskuvia. Lordin imagon nimissä Mr. Lordi on editoinut kirjassa nähtävien jäsenten kasvojen eteen kyseisten jäsenten maskit.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Jyrkäs, Mr. Lordi: Lordiary. Tammi, 2022

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Maria Jyrkäs, Mr. Lordi 2022, s. 307

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.